Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyspa Hvar.

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dea
Turysta
Wyspa Hvar.

Nieprzeczytany postnapisał(a) dea » 25.05.2008 19:01

Dzień dobry,
Zamierzam się wybrać w lipcu na wyspę Hvar. Dostałem adresy 4-apartamentów Marija,Batos,Radic,Villa Balic.
Proszę o jakieś wskazówki i opinie o tych apartamentach.
Z góy dziękuję z każde info. :?:
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 25.05.2008 21:31

a w jakiej miejscowości na wyspie Hvar znajdują się te apartamenty?
dea
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dea » 25.05.2008 21:45

Ivan Dolac
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 26.05.2008 11:13

Ivan Dolac z całego serca polecam, jednak żadnego z powyższych apt nie znam.
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 26.05.2008 17:17

dea napisał(a):Dzień dobry,
Zamierzam się wybrać w lipcu na wyspę Hvar. Dostałem adresy 4-apartamentów Marija,Batos,Radic,Villa Balic.
Proszę o jakieś wskazówki i opinie o tych apartamentach.
Z góy dziękuję z każde info. :?:

O ile dobrze pamiętam Villa Balic znajduje się ok.90 m od głównej plaży. Najbliższe centrum handlowe typu bank, apteka, bankomaty, stacja benzynowa, markety masz w Jelsie, ok.10 km od Ivan Dolac.
Niestety w niej nie mieszkałam, ale jest ładnie umiejscowiona. :papa:
Jadaccy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jadaccy » 24.06.2008 14:13

Do majeczka
Chciałam skorzystać z możliwości i zapytać osobę, która przebywała w Ivan Dolac, czy wyjazd do tej miejscowości na początku sierpnia (9 sierp) 5-osobową grupą bez rezerwacji nie jest za dużym szaleństwem? Mam wrażenie, że to bardzo mała miejscowość i ilość kwater ograniczona, dlatego troszkę się obawiam czy ulec namową grupy i pojechać w tzw. ciemno.
Będę wdzięczna za Twoją opinię.
asikx&rafikx
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx&rafikx » 24.06.2008 15:56

W 2003 w szczycie sezonu (połowa lipca) znaleźliśmy w Ivan Dolac kwaterę dość szybko - byliśmy w ciemno, ale przez te kilka lat (choćby wśród bywalców tego forum) Ivan stał się bardziej popularny. W zeszłym roku koleżanka nie mogła znaleźć odpowiadającej jej kwatery dla 3 osób w ostatnim tygodniu czerwca - w ogóle były; ale albo za drogie, albo za daleko, albo bez klimy...itd.itp

Ale jak nie w Ivanie to w Zavali zapewne się coś znajdzie - zawsze jest to kwestia styku wymagań (odległość od morza, klima, jakośc wyposażenia, widok na morze) - ceny. Myślę, że można spokojnie podjąć próbę.
Byleby być na miejscu przedpołudniem i mieć czas na chodzenie i szukanie.

Pozdrawiam,
Aśka
Jadaccy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jadaccy » 24.06.2008 19:55

Serdecznie dziękuje za cenne rady! Dodaliście mi trochę otuchy, bo już chciałam dopisać do listy bagażu namiot i dzwonić do Lili (Jagodna), ale zrobiłabym to niechętnie, ze względu na skwierczące i płomienne wspomnienia z ubiegłych wakacji!
Pozdrawiam
zbych
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbych » 25.06.2008 17:43

Witam. Byłem w Iwanie 2 lata temu w ciemno, w połowie sierpnia. Znależliśmy go w Jelsie, kosztowal nas 1500 euro na dwie rodziny. Było super, Iwan to cudowna miejscowosc.
Jadaccy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jadaccy » 26.06.2008 13:16

My też byliśmy, choć to za dużo powiedziane, raczej zajechaliśmy (do sklepu). W poprzednie wakacje byliśmy 5 dni w Jagodnie (Camp Lili). Niestety nic nie udało nam się zwiedzić, oprócz plaży na campie (i trochę dna morskiego), pojedynczy wypad do sklepu, to właśnie chyba był Ivan Dolac (bo nie możliwe że dotarliśmy aż do Zavali). A potem był pożar i chcieliśmy jak najszybciej już wrócić na ląd. Nie przypuszczałam, że po tych strasznych chwilach będę chciała tam kiedykolwiek wrócić. Urok tej strony wyspy sprawił jednak, że dziś pamiętamy tylko te piękne strony, i jedziemy w sierpniu i wybór padł właśnie na Ivan, ale bez konkretnej rezerwacji. Jeśli nie uda się znaleźć kwatery, to mamy nadzieje, że gdzieś może obok. Rozumiem, że jeśli nie będziemy wybrzydzać (daleko/blisko, klima/bez) to raczej gdzieś zamieszkamy. Będę się cieszyć, jeśli uda się zamieszkać w Ivan Dolac.
Pozdrawiam gorąco

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje