Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd w piatek 6 lipca, w Cro sobota 7 lipca?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bodzio
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Bodzio » 26.02.2007 20:30

Cześc!

Wiem, wiem sobota, ale niestety tylko od soboty mogłem zrobic rezerwację w Zivogosce.
Pytanie moje dotyczy własnie terminu 7 lipca czy mogę liczyc na nieco mniejszy tłok z tej racji , że to nie jest sobota 31.06, ani 14 lipca. Tak mi sie skojarzyło, że jak w lipcu to wiekszośc pojedzie od poczatku lub połowy.
Co o tym myślicie czy mogę miec troche racji czy jestem jednak naiwny?
Może ktos kto jechał własnie na drugi tydzien lipca w 2006 roku do cro podzieli sie wrazeniami.
krzysio21
Croentuzjasta

Postnapisał(a) krzysio21 » 26.02.2007 21:25

O jeździe w piątek to nie jeden elaborat powstał na tym forum więc ja napiszę jakie jest moje zdanie i jaki,,patent''stosuję na piątkowe wyjazdy
Ja się nie martwię tym że wyjazd przypada na piątek i sobota to Cro.W tym roku też tak jadę i dodam jeszcze że przez Austrię co nie którzy uważają za nonsens.Podróż planuję tak by do Cro wjechać przed północą w piątek i pomykam za tunele gdzie robię odpoczynek w wersji autoban.Przejazd z B-B na Peljeśac do cudnej wioseczki Borak zajmuje mi około 20 godzin (1370) zaznaczam że na autostradach max 140 (raczej jadę spokojnie) .Pewnie ktoś się jeszcze wypowie na ten temat.Pozdrawiam :papa:
kim
Odkrywca

Postnapisał(a) kim » 26.02.2007 22:14

Witam,
jadac "na wariata" w 2006 r. w piatek, w lipcu całą trasę Wawa - Orebik przebyłem: bezstresowo, bezkorkowo.lekko, fajnie i przyjemnie. Cuda jakie -czy co 8O
luzik i pozdrav
frome
Croentuzjasta

Postnapisał(a) frome » 27.02.2007 13:23

Witam,
myślę że się niepotrzebnie przejmujesz :? Nikt nie jest w tej chwili stwierdzić, jaki będzie ruch w ten konkretny piątek. Trzeba się dobrze przygotować, cieszyć się na przyjemny pobyt u morza i nie się stresować dojazdem. Jechaliśmy wszyscy w zeszłym roku (lepiej lub gorzej, krócej lub dłużej), pojedziemy i w tym.
Pozdrawiam i mogę tylko dodać, że w tym czasie jest w Czechach dłuugi weekend, bo 5 i 6 lipca są czeskie swięta.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.02.2007 13:58

frome ma rację - dzisiaj nikt nie jest w stanie powiedzieć jaki ruch bedzie 7 lipca 2007 r. i czy kolejek przed tunelami nie będzie , a jak będą - to na 500 metrów , czy na 5000 metrów.
Najważniejsze, że masz rezerwacje i jedziesz w piękne miejsce.

Obrazek
j23
Cromaniak

Postnapisał(a) j23 » 27.02.2007 14:04

według informacji zamieszczonej w broszurze przysłanej przez ambasadę chorwacką w tym termine ruch ma być normalny, dopiero na niedzielę spodziewają się ruchu o dużym natężeniu, szerokiej drogi
Bodzio
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Bodzio » 27.02.2007 15:16

Janusz Bajcer napisał(a):frome ma rację - dzisiaj nikt nie jest w stanie powiedzieć jaki ruch bedzie 7 lipca 2007 r. i czy kolejek przed tunelami nie będzie , a jak będą - to na 500 metrów , czy na 5000 metrów.
Najważniejsze, że masz rezerwacje i jedziesz w piękne miejsce.

Obrazek

Witaj Janusz!
Jadę pierwszy raz i za namową Rich72 i Twoją m. innymi zdecydowałem się zamienić Bibinje na Zivogosce Porat (niedaleko Mala Duba). Myślę, że się nie zawiodę. Jedziemy ze znajomymi w 7 osób. za moją rodzinkę 2+1 wyszło 35 euro z taxą klimatyczną, więc myślę, że cena przystępna i będzie trochę atrakcji
Pozdrav
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.02.2007 16:35

Witaj.
Bardzo dobra zamiana miejsca jak na pierwszy raz.
A na drugi rok w okolice pojedź w okolice Bibinje

Bibinje:
Obrazek

Zivogosce-Porat"
Obrazek

Sam ze zdjęć powiedz gdzie ładniej :?:
moondek
Cromaniak

Postnapisał(a) moondek » 27.02.2007 17:11

Janusz Bajcer napisał(a):Zivogosce-Porat"

Janusz, a Ty byłeś na campie w Zivogosce?
aga i jacek
Croentuzjasta

Postnapisał(a) aga i jacek » 27.02.2007 17:12

DO BODZIO:
te 35 euro za trzy wasze ososby to płacisz na kwaterze , na kampie pod namiotem??? tak się pytam bo mi wyszło za moje 4 0s0by w Solarisie pod namiotem 30 euro
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.02.2007 17:41

moondek napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Zivogosce-Porat"

Janusz, a Ty byłeś na campie w Zivogosce?

Byłem na kempingu Dole w Živogošce w 2003 r. :lol:
Bodzio
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Bodzio » 27.02.2007 21:35

aga i jacek napisał(a):DO BODZIO:
te 35 euro za trzy wasze ososby to płacisz na kwaterze , na kampie pod namiotem??? tak się pytam bo mi wyszło za moje 4 0s0by w Solarisie pod namiotem 30 euro

Kwatere mamy na 7 osób, całe piętro - 2 pokoje ( każdy z łózkiem małżeńskim + dodatkowo jedno łóżko) i 3 pokój z podwójnym łóżkiem, 2 łazienki i jedna kuchnia oraz duzy ok 50m kw. taras do morza ok 150 m. Razem za wszystko płacimy 80 euro. Dwie rodziny 2+1 i 2+2, od osoby wychodzi 11,5 euro z taxą. Wysłałem zaliczke i czekam na potwierdzenie. W ubiegłym roku był tam Rich72 i zachwalał, także się skusiłem chociaz przyznam sie , że trochę sie gryzłem z jazdą tak daleko jak na pierwszy raz do Cro. W tym apartamencie są jeszcze pokoje oddzielnie 3 i 4 osobowe troche droższe w granicach 40-50 euro. My poniewz jedziemy z dobrymi znajomymi jestesmy zadowoleni z tej oferty sa dwie łazienki jak juz wspomniałem a jedna kuchnia wystarczy.

Janusz!
Powiem szczerze że Mala Duba chyba jeszcze ładniejsza od Porat, Bibinje no cóż nie byłem i chyba w tym roku nie będę. Pewnie tez ma swój urok. Miałem tam kwatere za 32 euro tez 150 m od morza. Ze zdjec wydaje mi sie mniej atrakcyjne, ale to moze moje subiektywne odczucie.
rich72
Cromaniak

Postnapisał(a) rich72 » 27.02.2007 21:48

Janusz Bajcer napisał(a):Sam ze zdjęć powiedz gdzie ładniej :?:

Janusz i to z Poratu dałeś fotkę tej brzydszej plaży :wink: Przejdź tak z 500 metrów dalej za ten skalisty cypel który widać co ludziska na nim stoją (kierunek Igrane - toto zielone coś jak półwysep) :lol:

Na tej fotce znalezionej w necie widać tą ładniejszą plażę w pełnej okazałości
Obrazek
:lol:
niezawodny
Cromaniak

Postnapisał(a) niezawodny » 27.02.2007 21:57

Bodzio napisał(a):Pytanie moje dotyczy własnie terminu 7 lipca czy mogę liczyc na nieco mniejszy tłok z tej racji , że to nie jest sobota 31.06, ani 14 lipca. Tak mi sie skojarzyło, że jak w lipcu to wiekszośc pojedzie od poczatku lub połowy.

Zasada jest od zawsze ta sama i niezmienna; im bliżej 20-go lipca tym więcej ludzi ciągnie do Chorwacji. Po 20-tym lipca zjeżdżają się RFN-owcy , NRD-owcy i Austro-Węgrzy a tydzień po nich dołączają makarony i żabojady :wink: A to oni robią tłok w HR i zawyżają ceny.
Natomiast dawne demoludy dominują w pierwszej połowie lipca i jest ich mniej im bliżej 1-go czerwca. To takie moje spostrzeżenia w temacie.
A zatem 31.06 będzie mniej ludzi niż 07.07 a 07.07 będzie ich mniej niż 14.07. Im wcześniej pojedziesz tym mniej ich spotkasz na drogach i na plażach.
Lider16
Cromaniak

Postnapisał(a) Lider16 » 27.02.2007 22:51

Do Bodzia: Nie stresuj się odlegością. Ja z rodziną wylądowałem w 2006 roku w Podgorze i też to był nasz pierwszy raz :-)
Powodzenia
A co do tłumów to mysmy przyjechali w sobotę 24 czerwca i jeszce było spokojnie a w następną sobotę (1 lipca) dało się zauważyć większą ilośc ludzi, choć o przeludnieniu nie mogło być mowy ;-) Bedzie dobrze.
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone