Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd w piatek 6 lipca, w Cro sobota 7 lipca?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bodzio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bodzio » 19.03.2007 14:05

No cóż jadę, otrzymałem własnie zwrotny mail, że zaliczka dotarła. Co prawda trwało to dwa tygodnie, bo tyle szedł przekaz pocztowy płatny 25 zł ( wiec do przyjecia), ale rezerwacja pewna.
krzychu_72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 19.03.2007 18:53

Bodzio: zaj... Ci zazdroszczę :-) Jedziesz w piękne miejsce, a fotka, którą Janusz zamieścił przedstawia moją ulubioną plażę w tym regionie - Velika Duba. Cudo. Byłem tam dwa razy :-) Jak trafić na tę plażę znajdziesz na mojej stronce www.cro.superhost.pl, choć pewnie już przy samym apartamencie będziesz miał bliżej wypasione plaże :-)
adam_cro
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adam_cro » 19.03.2007 21:27

Janusz Bajcer napisał(a):Witaj.
Bardzo dobra zamiana miejsca jak na pierwszy raz.
A na drugi rok w okolice pojedź w okolice Bibinje

Bibinje:
Obrazek

Zivogosce-Porat"
Obrazek

Sam ze zdjęć powiedz gdzie ładniej :?:

witam ale to drugie zdjęcie to Camp Ciste w Zivogosce :D a nie Dole
pozdrav
gaduła
Globtroter
Do Bodzio!

Nieprzeczytany postnapisał(a) gaduła » 01.07.2007 23:26

Witaj Bodzio!
Pytanie do Ciebie jaką trasą jedziesz z Wrocławia? My jedziemy o 3 w nocy w sobotę 7 lipca i też martwimy się o korki. Mieliśmy jechać przez Niemcy,ale jednak dalej i w końcu chyba Boboszów .., Olomuc itd..
r_s_poland
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) r_s_poland » 02.07.2007 09:14

nie wjezdzaj do chorwacji w sobote ani w niedziele, masakra to co widziałem to SZOK w sobote rano korek 70 km już zaczynał sie w Austrii 5 km przed słoweńska granicą a konczył sie w Krapinie w Chorwacji, wyjedz sobie w niedziele okolo 18 , gwarantuje ze zajedziesz do Splitu w spokojnie w 14 h będą puste drogi
Bodzio
Croentuzjasta
Re: Do Bodzio!

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bodzio » 02.07.2007 17:42

gaduła napisał(a):Witaj Bodzio!
Pytanie do Ciebie jaką trasą jedziesz z Wrocławia? My jedziemy o 3 w nocy w sobotę 7 lipca i też martwimy się o korki. Mieliśmy jechać przez Niemcy,ale jednak dalej i w końcu chyba Boboszów .., Olomuc itd..

Jadę w piątek o 4 rano. Trasa:

Wrocław, Kłodzko, Boboszów, Ołomuniec (lub Svitavy jeszcze nie wiem), Brno, Mikulov, Wiedeń, Graz, Maribor, Zagrzeb, Karlovac i dalej chyba "stara drogą" zeby ominąc korki które pewnie będą przed tunelami Mala Kapela i Sveti Rok czyli

zjazd na Plitvice, Gracac, knin, Sinj, Brnaze, Trilj potem w prawo do Cista Veliko, Cista Provo i zjazd na Gorna Brela a dalej juz jadranką przez Makarską, Podgore do Zivogosce Porat.

Wiem że moge trafic na korki na granicy słowensko chorwackiej jednak tak mam zarezerwowana kwatere od soboty 14.00, nic nie poradze stad decyzja aby jechac chyba "stara drogą" w Cro wolniej ale 90 % szans że bedę jechał a nie stał w korku przed tunelem.

Podróz w tamta strone rozkładam na dwa razy. Nocleg za Karlovacem - bedę cos szukał. Jade pierwszy raz wiec zawsze sa jakies obawy. Wiem że termin wyjazdu w piatek nie jest najszczęśliwszy ale nic na to nie poradze tylko tak mogłem zarezerwowac kwaterę.
Moze "starzy" cromaniacy udziela jeszcze kilku wskazówek? Do wyjazdu pozostało niewiele czasu
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.07.2007 18:27

Jeśli masz nocleg na granicy słoweńsko-chorwackiej, to jeśli to możliwe nie spać długo, tylko skoro świt 3, 4 rano wyjazd-do tuneli już blisko i jest szansa, że wtedy jeszcze nie trafisz na korki, bo będziesz jednym z pierwszych je przejeżdżających.
Ale to tylko przypuszczenie, pewności nie ma.
adam_cro
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adam_cro » 02.07.2007 21:00

Janusz Bajcer napisał(a):Jeśli masz nocleg na granicy słoweńsko-chorwackiej, to jeśli to możliwe nie spać długo, tylko skoro świt 3, 4 rano wyjazd-do tuneli już blisko i jest szansa, że wtedy jeszcze nie trafisz na korki, bo będziesz jednym z pierwszych je przejeżdżających.

Witajcie! W czwartek o 18.30 wyjechałem z Katowic do Promajny. Na miejscu byłem w piątek o 8.15 - zero korków za wyjątkiem 30 min w Wiedniu (roboty drogowe). Wracałem w niedzielę, wyjechałem o 7.20 i w Katowicach byłem o 20.20 (jedyne przystanki to - madat w Poysdorf - UWAŻAĆ!, i korek w Żorach (0,5h)). Zaznaczam, że nie jechałem na zabój, ale raczej by udowodnić sobie, że mam bardzo oszczędny samochód (5,4l diesla)

pozdrav
adam_cro
Bodzio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bodzio » 02.07.2007 21:03

Janusz Bajcer napisał(a):Jeśli masz nocleg na granicy słoweńsko-chorwackiej, to jeśli to możliwe nie spać długo, tylko skoro świt 3, 4 rano wyjazd-do tuneli już blisko i jest szansa, że wtedy jeszcze nie trafisz na korki, bo będziesz jednym z pierwszych je przejeżdżających.

Tak Janusz tylko zastanawiam się czy wyjeżdżając z Wrocławia o 4.00 rano w piątek, jestem w stanie dojechac w rejon Karlovaca ok 20.00 ? Musiałbym o tej porze dojechac żeby przespac sie od powiedzmy 22.00 do tej 4.00 w sobotę. Może jedna stara droga bedzie lepszym wyborem . Nocleg rezerwowałem ale tylko telefonicznie w rejonie miedzy Karlovac a Rakovica wiec to tez niepewna sprawa. Co o tym myslisz?
focus2gold
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) focus2gold » 02.07.2007 21:50

W środę wróciliśmy z miejscowości Borak na Paljesaczu. Powrót do Warszawy trwał non-stop 22 godziny (1650km)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.07.2007 22:04

Michelin pokazuje mi że z Wrocławia do Karlovaca masz 850 km i czas przejazdu tej trasy ok 11 godzin. Ze dwie trzeba dodać.
W zeszłym roku jadąc z Nowego Sącza przez Słowację,Austrię i Słowenię trasę do Varażdinskich Teplic o podobnej długości pokonałem w ok.12-13 godz.
Myślę, że wyjeżdżając z Wrocławia o 4 do Karlovaca na ok 20 powinieneś dojechać. Aby uniknąć korka na trasie Maribor-Macelj- Krapina - można pojechać z Mariboru do Bregany
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=162 ... sc&start=0
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Wyjazd w piatek 6 lipca, w Cro sobota 7 lipca? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone