Re: Do Bodzio!
napisał(a) Bodzio » 02.07.2007 17:42
gaduła napisał(a):Witaj Bodzio!
Pytanie do Ciebie jaką trasą jedziesz z Wrocławia? My jedziemy o 3 w nocy w sobotę 7 lipca i też martwimy się o korki. Mieliśmy jechać przez Niemcy,ale jednak dalej i w końcu chyba Boboszów .., Olomuc itd..
Jadę w piątek o 4 rano. Trasa:
Wrocław, Kłodzko, Boboszów, Ołomuniec (lub Svitavy jeszcze nie wiem), Brno, Mikulov, Wiedeń, Graz, Maribor, Zagrzeb, Karlovac i dalej chyba "stara drogą" zeby ominąc korki które pewnie będą przed tunelami Mala Kapela i Sveti Rok czyli
zjazd na Plitvice, Gracac, knin, Sinj, Brnaze, Trilj potem w prawo do Cista Veliko, Cista Provo i zjazd na Gorna Brela a dalej juz jadranką przez Makarską, Podgore do Zivogosce Porat.
Wiem że moge trafic na korki na granicy słowensko chorwackiej jednak tak mam zarezerwowana kwatere od soboty 14.00, nic nie poradze stad decyzja aby jechac chyba "stara drogą" w Cro wolniej ale 90 % szans że bedę jechał a nie stał w korku przed tunelem.
Podróz w tamta strone rozkładam na dwa razy. Nocleg za Karlovacem - bedę cos szukał. Jade pierwszy raz wiec zawsze sa jakies obawy. Wiem że termin wyjazdu w piatek nie jest najszczęśliwszy ale nic na to nie poradze tylko tak mogłem zarezerwowac kwaterę.
Moze "starzy" cromaniacy udziela jeszcze kilku wskazówek? Do wyjazdu pozostało niewiele czasu