Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd w ciemno z dziećmi po 20.08, gdzie ?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marccc
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) marccc » 05.08.2011 16:27

Witam,

Od tygodnia siedzę i czytam forum. Czym więcej czasu czytam tym mniej wiem. Chciałbym się wybrać z żoną plus 2 dzieci (4,5l. i 10 mies), "gdzieś" do Chorwacji. Myślałem o KRK, bo jest dość blisko i prawdopodobnie za noc bym przejechał, zanim potwory wstaną. Aczkolwiek jak widzę ceny agencyjne po 60-70 euro za apartament 4 osobowy to nie wiem, czy nie dalej gdzieś na południe, bo jak dobrze zrozumiałem to czym bardziej na południe tym taniej?

Czy jadąc w ciemno znajdę rozsądne lokum poniżej 50 euro, bo jak rozumiem to będzie taniej niż przez agencje ? Przez rozsądne mam na myśli, że nie będzie 2 km do plaży, bo mój syn po 500 metrach umiera, ze zmęczenia, oczywiście potem może 3 godziny biegać po plaży ....

Może uda nam się namówić znajomych to będziemy mięć zestaw 4 dorośli i 4 dzieci, czy te większe apartamenty wychodzą taniej ?

Nasi znajomi namawiają nas na miejscowość Baska Voda, ale to jest już kawałek i może być ciężko na raz przejechać.
DRZEW6
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) DRZEW6 » 05.08.2011 16:45

Ja w 2009 w VODICACH od 01.08 .płaciłem 45E za cztery osoby ale kawałek od plaży a i tak jeździłem autem do JADRII bo tam cisza i spokój.W 2010 od 15.07 na wyspie Pasman 45 E ale we wiosce Mali Pasman czyli nad samo morze trzeba było kawałek dojechać. Za każdym razem jechałem bez rezerwacji.
tomaszg6
Podróżnik
Biuro

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomaszg6 » 05.08.2011 16:59

O wiele taniej wyjdzie kupić sam pobyt bez dojazdu w jakimś biurze podroży np. Bp Retman lub FunClub .
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 05.08.2011 17:13

Jedź sam. Znajomi niech jadą sobie sami. Wypoczywajcie w swoim gronie. Kwaterę znajdziesz bez bólu. Jedź do Pakostane.
marccc
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) marccc » 05.08.2011 17:25

nie wiem czy z tych biur to tak tanio... Wychodzi kolo 1000 zl za 9 noclegów od osoby, nie wiem jak mi dzieci policzą.

W tym Pakostane, znalazłem kilka kwater online w cenach kolo 10euro od łebka, czyli już nieźle. Pewnie na miejscu można to zweryfikować i coś sensownego w podobnej kwocie znaleźć. Dzięki.
marcinb87
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcinb87 » 07.08.2011 15:52

Byłem na wyspie Krk i polecam. Nocleg znalazłem na miejscu u pośrednika w 15 min za 45€ ( 4 dorosłe osoby).

Natomiast do Baski Vody się zraziłem, po 2 godzinach szukania noclegu zostałem z niczym i wylądowałem w Makarskiej i dobrze się stało :) 15€ za osobę.
Radziki4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Radziki4 » 07.08.2011 16:06

też polecam Pakostane idealne miejsce dla Was i dzieciaków w tym wieku są plaże piaszczyste specjalnie przygotowane dla maluchów za kwatery zależy w którym miejscu zapłacisz od 10 euro od osoby za malucha poniżej 5 lat możesz nie płacić zależy od właściciela jak się dogadasz .
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 07.08.2011 19:59

Radziki4 napisał(a):też polecam Pakostane idealne miejsce dla Was i dzieciaków w tym wieku są plaże piaszczyste specjalnie przygotowane dla maluchów za kwatery zależy w którym miejscu zapłacisz od 10 euro od osoby za malucha poniżej 5 lat możesz nie płacić zależy od właściciela jak się dogadasz .
Potwierdzam super miejscowość dla rodzin(płasko)łagodny dostęp do wody.A kwaterę znajdziesz-ceny zależne od odległości od plaży,chyba w 2009 gość mnie zaskoczył ceną 35 euro(2+3) :wink:
anubis2423
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) anubis2423 » 08.08.2011 05:56

polecam krk blislo dobre miejsce dla dzieci konkretnie w Basce,napewno znajdziesz nocleg w tej cenie
marccc
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) marccc » 08.08.2011 10:23

Radziki4 napisał(a):też polecam Pakostane idealne miejsce dla Was i dzieciaków w tym wieku są plaże piaszczyste specjalnie przygotowane dla maluchów za kwatery zależy w którym miejscu zapłacisz od 10 euro od osoby za malucha poniżej 5 lat możesz nie płacić zależy od właściciela jak się dogadasz .

no jakby mi nie policzyli chociaż za jedno dziecko, to już cieszyłbym sie jak małpa z banana :)

a kwater szukać po ludziach, czy do agencji turystycznej lokalnej? Bo po ludziach chyba taniej i większe pole do negocjacji jak coś?
aro_40
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aro_40 » 10.08.2011 21:26

po 20 sierpnia jedź w ciemno i wybrzydzaj ile ci się podoba. i TARGUJ się !!! to już koniec sezonu wiec i sporo wolnych apartmanetów, nawet w pierwszej linii od brzegu (czego nie polecam, jesli to jest deptak a Ty masz maluchy - za głośnoo może być przy usypianiu).
Zajedziesz na miejsce i sam ocenisz gdzie Wam będzie najlepiej (biorąc pod uwagę i plażę i spacerki wieczorne czy też bliskość sklepu).
marccc
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) marccc » 12.08.2011 18:30

aro_40 napisał(a):po 20 sierpnia jedź w ciemno i wybrzydzaj ile ci się podoba. i TARGUJ się !!! to już koniec sezonu wiec i sporo wolnych apartmanetów, nawet w pierwszej linii od brzegu (czego nie polecam, jesli to jest deptak a Ty masz maluchy - za głośnoo może być przy usypianiu).
Zajedziesz na miejsce i sam ocenisz gdzie Wam będzie najlepiej (biorąc pod uwagę i plażę i spacerki wieczorne czy też bliskość sklepu).

Jeżeli już nić się nie wydarzy, to myślę, że będę tam 19,20 najdalej 21. Udało mi się namówić żonę, żeby jechać bez znajomych (nadal się zastanawiają) więc albo pojedziemy sami, albo nie ;). Myślę, ze bliskość plaży, ewentualnie sklepik/jedzenie to tak. Na spacerek i deptak ciut dalej chyba, bo jednak usypanie przy głośnym umcy, umcy jest ciężkie :) Właśnie usiłuje ustalić, gdzie tam jest jakaś płytka woda, żebym wiedział w którą dzielnice kierować się po wjeździe do tej miejscowości. Pewnie zostawię gdzieś rodzinkę i pójdę na spacer po apartamentach o ile nie będę miał dosyć po drodze :)
dante164
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dante164 » 15.08.2011 21:26

[quote="marccc"][quote="aro_40"]po 20 sierpnia jedź w ciemno i wybrzydzaj ile ci się podoba. i TARGUJ się !!! to już koniec sezonu wiec i sporo wolnych apartmanetów, nawet w pierwszej linii od brzegu (czego nie polecam, jesli to jest deptak a Ty masz maluchy - za głośnoo może być przy usypianiu).
Zajedziesz na miejsce i sam ocenisz gdzie Wam będzie najlepiej (biorąc pod uwagę i plażę i spacerki wieczorne czy też bliskość sklepu).[/quote]

Jeżeli już nić się nie wydarzy, to myślę, że będę tam 19,20 najdalej 21. Udało mi się namówić żonę, żeby jechać bez znajomych (nadal się zastanawiają) więc albo pojedziemy sami, albo nie ;). Myślę, ze bliskość plaży, ewentualnie sklepik/jedzenie to tak. Na spacerek i deptak ciut dalej chyba, bo jednak usypanie przy głośnym umcy, umcy jest ciężkie :) Właśnie usiłuje ustalić, gdzie tam jest jakaś płytka woda, żebym wiedział w którą dzielnice kierować się po wjeździe do tej miejscowości. Pewnie zostawię gdzieś rodzinkę i pójdę na spacer po apartamentach o ile nie będę miał dosyć po drodze :)[/quote]

Gdybyś chciał na wyspę Vir, to polecam polsko - chorwackie małżeństwo. Nawet jak nie będzie miejsca u Urszuli, to znajdzie Ci noclegi nie za drogie i w ciszy od zgiełku., bo ta dzielnica Viru jest z daleka od centrum. Jak chcesz czegoś więcej to napisz na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl podam namiary telefoniczne. Pozdrawiam Ewa

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone