sz_sz napisał(a):qra69 napisał(a):ja ze swojej strony wybrałbym Riwierę Makarską![]()
A to nie jest czasem taki deptak jak w Mielnie, gdzie turysta na turyście leży, hałas i sama komercha?
Hmm, no z Mielnem to cięzko porównać

.png)
sz_sz napisał(a):qra69 napisał(a):ja ze swojej strony wybrałbym Riwierę Makarską![]()
A to nie jest czasem taki deptak jak w Mielnie, gdzie turysta na turyście leży, hałas i sama komercha?

.png)
Martini2000 napisał(a):sz_sz napisał(a):qra69 napisał(a):ja ze swojej strony wybrałbym Riwierę Makarską![]()
Tak jak przedmówcy pisali - są mniejsze i większe miejscowości , kto co woli , ale Masyw Biokovo i Jardan robi robotę![]()
Byłem 24 x w CRO z tego tylko i wyłącznie 1 x na Istrii
.png)
Dokładnie tak - nie ma w Chorwacji piękniejszego rejonu niż Makarska Riwiera. A poza komercyjną i tłoczną (ale i tak nieporównywalną z Mielnem) Makarską jest wiele mniejszych miejscowości.

.png)
marekkowalak napisał(a):Martini2000 napisał(a):sz_sz napisał(a):qra69 napisał(a):ja ze swojej strony wybrałbym Riwierę Makarską![]()
Tak jak przedmówcy pisali - są mniejsze i większe miejscowości , kto co woli , ale Masyw Biokovo i Jardan robi robotę![]()
Byłem 24 x w CRO z tego tylko i wyłącznie 1 x na Istrii
Dokładnie tak - nie ma w Chorwacji piękniejszego rejonu niż Makarska Riwiera. A poza komercyjną i tłoczną (ale i tak nieporównywalną z Mielnem) Makarską jest wiele mniejszych miejscowości.

.png)
ziemniak napisał(a):Ma swój niepowtarzalny urok, a moje pierwsze wakacje w Chorwacji właśnie były w Breli. Dla szukających uciech i podobnych klimatów jak w nadmorskich miasteczkach w Polsce to tak. Jednak ja ze swoimi dziećmi uciekam jak najbardziej od cywilizacji z wielu względów

.png)
.png)
.png)
.png)
Marlowe1994 napisał(a):Ja bym pojechał przez Austrię. Rusz o 3 rano i nie przejmuj się drogą przez Czechy. W Wiedniu będziesz po 7 rano, przed szczytem. Z tego co rozumiem to będzie poniedziałek, ruch turystyczny będzie mniejsze niż w łikend. Do Karlovca dojedziecie w południe, chyba, że dłuższy popas na trasie. W Karlovcu możecie obejrzeć fajne akwarium z rybkami słodkowodnymi albo muzeum wojny. Do tego Branić Kula ale niestety w poniedziałek zamknięte...
.png)
dids76 napisał(a):Marlowe1994 napisał(a):Na trasie Polska - Austria w nocy z niedzieli na poniedziałek jest spory ruch. Sporo osób z mojego regionu pracuje w Austrii i na weekend jadą do Polski a w nocy z niedzieli na poniedziałek wracają do pracy.
.png)
.png)
A przy okazji pojawia się szansa na zwiedzenie akwarium i/lub Muzeum Wojny
Edit: w poniedziałki Muzeum zamknięte...
https://zapodaj.net/plik-vsG6S9d23x.png)
https://zapodaj.net/plik-QzsIpZNo5IPowrót do Regiony i miejscowości turystyczne