.png)
.png)
.png)
Drogi kolego byłem w Chorwacji sześć razy i zawsze w ciemno,nie płaciłem nigdy więcej jak 50 euro za pięcio osobową rodzinę.Zatrzymuję się tam gdzie mi się podoba a takie agencje zarabiają na naiwnych.Zaliczyłem dwa wyjazdy do Grecji tym samym składem i płaciłem raz 30 raz 40 euro.W 2011 planuję wyjazd do Cro i Gr.i też zupełnie spontanicznie.Apartamenty nad morzem plus klima.Pozdrawiamjeziorp napisał(a):Za namową znajomego który już parę lat jeździ do Chorwacji pojechaliśmy w 5 osób w ciemno. Planowaliśmy szukać noclegu w Crikvenicy, ale nawet nie wiemy jak znaleźliśmy się w położonej obok miejscowości Selce (później się okazało, że to lepsze dla nas miejsce) Zaczęliśmy szukać noclegu. Przez około 50 minut nie umieliśmy nic znaleźć (prawie same zajęte jak to w lipcu pewnie jest). Już się bałem, że będziemy musieli wynająć jakieś drogie mieszkanie. Zobaczyłem reklamę agencji turystycznej. Wchodzę i zaczynam po angielsku mówić a tu się okazuje, że pracownica mówi po polsku. Mówię jej, że interesuje nas coś blisko morza itd a ona, że w ciemno się nie przyjeżdża, bo nie ma miejsc. Po 5 minutach miała już dla nas mieszkanie z widokiem na morze, 2 sypialniami i pokojem gościnnym z klimą, kuchnią i łazienką. Cena: 15 euro od osoby za nocleg. Szczerze po tej przygodzie, będę miał obawy jechać następnym razem w ciemno. Miejsce się pewnie zawsze znajdzie ale za jaką cenę (15 euro to optymalna cena jak dla mnie).
.png)
Oczywiście ta Crikvenica to tak średnio atrakcyjna miejscowość,ale co komu się podoba.Pozdrawiamjeziorp napisał(a):Za namową znajomego który już parę lat jeździ do Chorwacji pojechaliśmy w 5 osób w ciemno. Planowaliśmy szukać noclegu w Crikvenicy, ale nawet nie wiemy jak znaleźliśmy się w położonej obok miejscowości Selce (później się okazało, że to lepsze dla nas miejsce) Zaczęliśmy szukać noclegu. Przez około 50 minut nie umieliśmy nic znaleźć (prawie same zajęte jak to w lipcu pewnie jest). Już się bałem, że będziemy musieli wynająć jakieś drogie mieszkanie. Zobaczyłem reklamę agencji turystycznej. Wchodzę i zaczynam po angielsku mówić a tu się okazuje, że pracownica mówi po polsku. Mówię jej, że interesuje nas coś blisko morza itd a ona, że w ciemno się nie przyjeżdża, bo nie ma miejsc. Po 5 minutach miała już dla nas mieszkanie z widokiem na morze, 2 sypialniami i pokojem gościnnym z klimą, kuchnią i łazienką. Cena: 15 euro od osoby za nocleg. Szczerze po tej przygodzie, będę miał obawy jechać następnym razem w ciemno. Miejsce się pewnie zawsze znajdzie ale za jaką cenę (15 euro to optymalna cena jak dla mnie).
.png)
.png)
.png)
Blums napisał(a):Chorwacja z rezerwacja - a pocodo wyboru do koloru a cenowo przez pół tego co w necie
.png)
W sierpniu też nie musiałem spać pod chmurką.Trochę trudniej ale da się coś wynająć.Marek40 napisał(a):Blums napisał(a):Chorwacja z rezerwacja - a pocodo wyboru do koloru a cenowo przez pół tego co w necie
Wszystko zależy od terminu czerwiec początek lipca , wrzesień można znaleść , co do ceny to nie połowa tego co w necie , ale trochę taniej .
Człowiek jak oglądnie to zostaje , albo jedzie / idzie / dalej , a nie jak zamówi i wpłaci zaliczkę to musi zostać .
.png)
Możliwe tak,ale czy proste dla tylu osób w jednym miejscu to już nie koniecznie.Zależnie od daty wyjazdu i miejsca.NANO napisał(a):małe pytanko; a czy znalezienie apartamentu 8 osobowego czy to też takie proste i na dodatek z dwójką malutkich dzieciaków
.png)
NANO napisał(a):małe pytanko; a czy znalezienie apartamentu 8 osobowego czy to też takie proste i na dodatek z dwójką malutkich dzieciaków
.png)
Z tym się akurat nie zgodzę bo dwie osoby mogą zarówno wynająć pokój jak i apartament a przy kilkuosobowej rodzinie ruch odwrotny raczej odpada.Podobnie jak pisał janniko by mieć pewność,że dwie rodziny znajdą coś w jednym miejscu ja zdecydowany zwolennik wyjazdów w ciemno polecam rezerwację.Gdyby dzieci były większe to nie koniecznie.Pozdrawiam.alessandro1977 napisał(a):Dla 8 osób zdecydowanie łatwiej znaleźć lokum jak dla 2 osób w sezonie...
Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje