napisał(a) mervik » 22.03.2013 14:40
paulinak18 napisał(a):Witam. W tym roku plujemy we 4 wakacje właśnie w Chorwacji. Mieliśmy rezerwować jedną z ofert ale znajomi podrzucili pomysł, żeby jechać "w ciemno" (3 lata temu tak byli w Bułgarii) i tutaj moje pytanie. Czy warto ryzykować i nic nie rezerwować czy jednak skusić się na którąś z ofert? A jeśli tak to którą? Dodam, że mamy urlop w sezonie wyjazd między 30.07 a 03.08 + tygodniowy pobyt. Czytałam, że poza sezonem to jak najbardziej, ale ktoś mówił że z roku na rok jest coraz gorzej w dodatku w sezonie. Jeżeli w ciemno to kiedy najlepiej wyjechać? Oferty jakie nam zaproponowano za 4 osobowe apartamenty to Makarska 70E/doba (500m od morza, 1000 od plaży) lub 75E/doba 80m plaża, 800m od centrum Vodice 70E/doba (400m od plaży) Rogoznica 65-70E/doba (50m od plaży, 20 m od morza, 1km od centrum) lub 71E/doba (150m od plaży) Mimice 60-65E/doba (70 m od plaży, 200m od plaży miejskiej) Marina 60-68E/doba (900m od plaży) Czy ceny w ciemno w tych miejscowościach mogą być dużo niższe, czy raczej nie ryzykować i brać którąś z tych ofert? Jeżeli tak to, która Waszym zdaniem jest najatrakcyjniejsza?Z góry dziękuję za każdą pomoc bo to nasze pierwsze wakacje w CRO.
Ja bym odrzucił Makarską ,jest to duże miasto , dobre na zwiedzenie ,chociaż nam nie zabardzo się podobało Vodice też są duże i gwarne .
Marina ,daleko trochę od plaży za tą cenę.
Brał bym Rogoznice bliżej plaży ,bo ta dalsza może być wyżej nad drogą [no chyba że jest poniżej drogi]
Mimice spokojna mieścina warta wypoczynku ,a z tamtąd wszędzie blisko ,to prawie riwera Ja osobiście właśnie tam bym chciał wypoczywać, w tamtym roku byłem w Pisaku i byłem bardzo zadowolony ,a to żut beretem ,acha jesze jedno w takich małych miejscowościach jest czyściejsza woda .
W ciemno , w zezonie ,to ryzyko ,więc sami musicie zdecydować

....tym bardziej że cena na tyle osób nie jest wysoka i wątpię czy w ciemno blisko plaży dostaniecie za tą cene.
Według mnie cena będzie 70-80 EU

na tyle osób

Ostatnio edytowano 22.03.2013 14:55 przez
mervik, łącznie edytowano 1 raz