Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjaz z Białegostoku - podróż w dzień czy w nocy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
luk_ufo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk_ufo » 21.03.2008 10:48

Witam

Mam pytanko czy może ktoś ma jakieś spostrzeżenia na temat trasy Białystok - Zadar lub Plitvice. Czy wyjechać z rana i dotrzeć na miejsce póżnym wieczorem czy wyjechać w nocy i być tam późnym popołudniem. Dodam, że jedziemy w ciemno bez rezerwacji. Z doświadczenia wiem że dojazd do przejścia w Barwinku zajmuje nam ok 7,5 h.
Mariusz_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 21.03.2008 11:34

luk_ufo napisał(a):Witam

Dodam, że jedziemy w ciemno bez rezerwacji. Z doświadczenia wiem że dojazd do przejścia w Barwinku zajmuje nam ok 7,5 h.

No tak jak musicie szukać noclegu to lepiej być rano na miejscu, aby spokojnie poszukać. Druga sprawa - macie coś jeszcze z tego dnia, za który czy rano czy wieoczrem trzeba zapłacić.
j23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) j23 » 21.03.2008 13:06

Z Barwinka masz 1100km do Zadaru, więc co najmniej 15h jazdy + 7,5h z Białegostoku to wychodzi prawie doba, nocleg więc wskazany
jdubowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jdubowski » 22.03.2008 22:23

luk_ufo napisał(a):Mam pytanko czy może ktoś ma jakieś spostrzeżenia na temat trasy Białystok - Zadar lub Plitvice. Czy wyjechać z rana i dotrzeć na miejsce póżnym wieczorem czy wyjechać w nocy i być tam późnym popołudniem. Dodam, że jedziemy w ciemno bez rezerwacji.

Ja tam bym sie na taką trasę raczej bez noclegu nie porywał (nawet mając 2 "woźniców" w aucie).
Czyli wyjazd z rana, nocleg przy granicy węgiersko-chorwackiej i wyjazd wcześnie rano by jeszcze znaleźć jakieś fajne lokum.
luk_ufo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk_ufo » 23.03.2008 12:54

A może ktoś mi napisze (z doświadczenia) która trasza jest lepsza
Droga na Lublin i do Barwinka czy krajową 8 do przejścia w Cieszynie.
Do Barwinka wiem ile będę jechał i jaka to trasa ale 8 nigdy tak daleko nie dojechałem.
profet
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) profet » 23.03.2008 22:46

Jeździłem z Podlasia przez Austrię z noclegiem w Grazu pierwszy odcinek 1100 kilometrów, później już krótsze kawałki.(zwiedzaliśmy plitwickie jeziora). Droga niezła od Warszawy albo dwupasmówka albo autostrady nie licząc drobnych odcinków w Czechach lub na Słowacji i przed Wiedniem.
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 24.03.2008 00:03

luk_ufo napisał(a):Witam

Mam pytanko czy może ktoś ma jakieś spostrzeżenia na temat trasy Białystok - Zadar lub Plitvice. Czy wyjechać z rana i dotrzeć na miejsce póżnym wieczorem czy wyjechać w nocy i być tam późnym popołudniem. Dodam, że jedziemy w ciemno bez rezerwacji. Z doświadczenia wiem że dojazd do przejścia w Barwinku zajmuje nam ok 7,5 h.

Będę miała w te wakacje.
Jedziemy trasą Białystok - Zadar pod koniec czerwca.

Jak dotąd mamy doświadczenia wyjazdowe i poranne, i popołudniowe.
(za każdym razem nocowaliśmy w trasie).

Jeśli jedziecie bez rezerwacji to ani późne popołudnie, ani tym bardziej późny wieczór nie jest najlepszą porą na dotarcie na miejsce.

P.s. Mój Kierowca mówi, że lepiej jedzie się od rana.
jdubowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jdubowski » 24.03.2008 19:46

luk_ufo napisał(a):Droga na Lublin i do Barwinka czy krajową 8 do przejścia w Cieszynie

8-ka to raczej do Kudowy dojedziesz, ale to raczej bez sensu trasa jadąc z Białegostoku do Zadaru...

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone