Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wróciłem z Tucepi

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bonar
Cromaniak
Wróciłem z Tucepi

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 03.07.2006 08:55

Hej, właśnie wróciliśmy z Tucepi. O pogodzie szkoda pisać, trudno znieść tak wysokie temperatury, woda w morzu jak w czajniku 26st C. Relacja moja ukaże się za kilka dni, wybywam na wypoczynek po urlopie. pozdrav
Krzysztof II
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof II » 03.07.2006 13:40

Ja wybieram się w Sierpniu do Tucepi, a w którym ośrodku byłeś?
krzychu_72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 03.07.2006 13:57

bonar napisał(a):...wybywam na wypoczynek po urlopie. pozdrav

To mi się podoba! Jak się człowiek zmęczy tym urlopem, to trzeba porządnie wypocząć :lol:
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 11.07.2006 12:03

Po wypoczynku po urlopie w Tucepi i okolicach zabieram się za relację do której się zobowiązałem przed wyjazdem. Zakwaterowaliśmy na ul. Ekonomija na IIp z widokiem na morze w odległości 100m i przejściem pod jezdnią przejściem podziemnym(bezpiecznie). Podróż męcząca z powodu korków w dwóch długich tunelach i po wypoczynku po dwóch dniach zabraliśmy się kolejno za zwiedzanie, Makarska, Góry Biokovo, Medjugorje, Mostar, wodospady KRKA i na końcu Split. Wyczerpujący wypoczynek, ale zawsze tak robimy, tam gdzie jesteśmy zwiedzamy okolice i w ten region Chorwacji już nie wracamy. Odnośnie Makarskiej polecam lubiącym tłok i duże rzesze turystów - góry Biokovo dla wprawionych kierowców, pragnących mocnych wrażeń i pięknych widoków po dotarciu do tabliczki z napisem 1762m, nasz zjazd trwał 1h - Medjugorje temperatura 49stC brak siły na dotarcie na górę ojawień, potrzebny paszport i zielona karta(wskazane coś dla ducha) - Mostar miasto z piętnem wojny, budynki widma, wyrwy po bombach, przydrożne groby pomniki poległych w obronie Oczyzny robią wrażenie, powrót do Tucepi jadranką urokliwymi zakolami zwiedzając nadmorskie miasteczka przycupnięte do gory Biokovo - wodospady KRKA od Skradina, byłem w Plitvicach i wyżej bym ocenił jeziora plitvickie - Split w drodze powrotnej wart zwiedzenia jak i Pałac Dioklaklesa. To tak w telegraficznym skócie mój(nasz) urlop w Tucepi. Przypomnę, że zaliczyłem, zwiedziłem KRK Njivice i okolice, Istria Rovinji i okolice, Privlaka Zadar i okolice. Czy może mi ktoś polecić region godny spędzenia urlopu w Chorwacji ale już nie Dalmacja, tam zbyt gorąco: o 22,00 siedząc przy rakiji 27stC. Ogólnie urlop udany bez niemiłych zdarzeń, minus to korki na nowej pięknej autostradzie w tunelach Sveti Rok i Mala Kampela. pozdrav
maciej1969
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciej1969 » 11.07.2006 13:00

a w jaki dzień tyg. i o której godz. i w którą stronę były te korki ??
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 11.07.2006 13:23

maciej1969 napisał(a):a w jaki dzień tyg. i o której godz. i w którą stronę były te korki ??

Przyznam-nasz błąd-ale liczyliśmy naiwnie, że nas to ominie. Jechaliśmy na przełomie tygodnia, do Chorwacji Słoweniec na granicy o mało nie urwał sobie ręki tak nas popędzał by jak najszybciej opuścić granicę natomiast "mała czarna" chorwatka panowała jak u siebie i tworzyła sztuczny tłok i zamieszanie co przeniosło się automatycznie na tunel Mała Kampela ponieważ ruch odbywa się dwukierunkowy jednym tunelem a drugi jeszcze nie oddany do ruchu, to samo w Sveti Rok. Za to w drodze powrotnej tylko Sveti Rok zakorkowany, znudzeni pasażerowie spacerowali obok samochodów a kierowcy kombinowali jak tu kogoś wykiwać i przeskoczyć choćby o jedna pozycję do przodu. pozdrav

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone