Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wróciłem (Istria, Cres, Losnij, Plitvice)...

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mariush_foto
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariush_foto » 26.08.2006 17:52

Witam, właśnie wróciłem z trasy: Istria (Camp Umag, dawny Ladin Gaj), Cres (Camp Slatina), Plitvice. Podróż: Toruń-Cieszyn-Brno-Wiedeń-Klagenfurt-Umag-Cres-Plitvice-Brno-Cieszyn-Toruń.
Jeśli ktoś ma pytania - chętnie odpowiem.
marti
Turysta
cres

Nieprzeczytany postnapisał(a) marti » 21.08.2007 15:18

Witam!

Ja mam pytania co do wyspy Cres. Czy sa dzikie zatoczki do ktorych mozna dostac sie swobonie z ladu, ponurkowac oczywiscie amatorsko, co warto tam zobaczyc, jakie miasteczka sa godne obejrzenia? Mam 9 dni urlopu i szukam czegos ciekawego, bez gwaru i tabunu ludzi, do tego nie za daleko.

Pozdr
Marti
MariuszLo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MariuszLo » 21.08.2007 21:10

I jak było na Slatinie ? Duży tłok ? Za tydzień wyjeżdżam na Cres i zamierzam mieszkać na Slatinie (po relacjach Macieja i Szopiska :)
No i opowiedz coś o Cresie , co warto zwiedzić. Pozdrowienia
Tomek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek » 21.08.2007 22:06

MariuszLo napisał(a):I jak było na Slatinie ? Duży tłok ? Za tydzień wyjeżdżam na Cres i zamierzam mieszkać na Slatinie (po relacjach Macieja i Szopiska :)
No i opowiedz coś o Cresie , co warto zwiedzić. Pozdrowienia

Witaj !

Ja po tych relacjach zdecydowałem się na wyjazd na Cres.

Spędziłem na Slatinie 2 tygodnie od połowy lipca. Ludzi było dość sporo ale spokojnie można było znaleźć dla siebie wolne miejsce (niestety nie nad samym morzem).

Cały teren to 15 ha i miejsce dla 1500 osób jednak na miejscu wcale się tego nie czuje. Po rozbiciu widzisz najbliższą okolicę (kilka najbliższych parceli) - cała reszta jest ukryta wśród roślinności tworzącej coś w rodzaju żywopłotów oddzielających poszczególne fragmenty kampu.

Pzdr
Tomek
MariuszLo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MariuszLo » 21.08.2007 22:15

Tomek, dzięki za info. Czy na każdej parceli jest prąd i woda ?
Tomek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek » 22.08.2007 09:37

MariuszLo napisał(a):Tomek, dzięki za info. Czy na każdej parceli jest prąd i woda ?

Nie parcele są różne. Niektóre (z reguły te nad samym morzem) zaopatrzone są w ujęcie wody i własne podejście prądu.

Dla pozostałych parceli możliwe jest podciągnięcie prądu ze skrzynek rozmieszczonych mniej więcej co około 50-70 metrów.

Dodatkowo do dyspozycji za dodatkową opłatą są lodówki - są chyba trzy punkty z boxami po około 70-80 skrzynek (każdy ma kluczyk do swojego boxu). Wynajęliśmy taki box - coś pięknego :) zimne napoje na plażę - jak znalazł !!!

Ponieważ prąd chcieliśmy używać głównie do podłączenia lodówki turystycznej w końcu z niego nie korzystaliśmy.

Braku podłączenia do wody specjalnie nie odczuwaliśmy, sieć sanitariatów jest bardzo gęsta. Dodatkowo w kilku miejscach są "maszyny do lodu" - za 5 Kn dostajesz 2 kg lodu w kostkach...

Pzdr
Tomek

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone