Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Właściciele odśnieżarek i łopat do śniegu łączcie się!

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.11.2010 22:00

Wczoraj jedna "Gig antka" przyjechała do mojej firmy na letnich oponach (autem za 150 000 tyś) nie mogła ruszyć, chłopaki ją popchnęli i dojechała do pierwszego skrzyżowania. Staliśmy w oknach i obserwowaliśmy dziwo. Ruszenie z krzyżówki zajęło jej piętnaście minut. :roll: :lol:
Rysio
Weteran

Postnapisał(a) Rysio » 30.11.2010 22:23

smoki3 napisał(a):chłopaki ją popchnęli

Mojej Wife chyba nikt nie popychał, bo była o czasie w domu :wink:
darek1
zbanowany

Postnapisał(a) darek1 » 01.12.2010 06:44

Oj kolego Rysiu. Kolega balansuje na krawędzi przepaści małżeńskiej oj balansuje.
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 01.12.2010 06:50

Rysio napisał(a):
smoki3 napisał(a):chłopaki ją popchnęli

Mojej Wife chyba nikt nie popychał, bo była o czasie w domu :wink:

Zawsze ta nutka wątpliwości ...

:lol:
darek1
zbanowany

Postnapisał(a) darek1 » 01.12.2010 06:56

Kontrola najwyższą formą zaufania społecznego.

Licho nie śpi. Trzeba to robić dyskretnie i wyrywkowo. Jeśli wife za dużo czasu spędza przed lustrem to już należy okazać zaniepokojenie. Darek1
Rysio
Weteran

Postnapisał(a) Rysio » 01.12.2010 08:52

Pewności 100% nie można mieć nigdy bo człowiek może popaść w samouwielbienie :wink:
Dromader
Cromaniak

Postnapisał(a) Dromader » 01.12.2010 09:49

Historyjka w temacie odśnieżania:

"Przeprowadzka w Beskidy"

2 sierpnia
Przeprowadziliśmy się do naszego nowego domu, Boże jak tu pięknie. Drzewa wokół wyglądają tak majestatycznie. Wprost nie mogę się doczekać, kiedy pokryją się śniegiem.

14 października
Beskidy są najpiękniejszym miejscem na ziemi! Wszystkie liście zmieniły kolory - tonacje pomarańczowe i czerwone. Pojechałem na przejażdżkę po okolicy i zobaczyłem kilka jeleni. Jakie wspaniale! Jestem pewien, ze to najpiękniejsze zwierzęta na ziemi. Tutaj jest jak w raju. Boże, jak mi się tu podoba.

11 listopada
Wkrótce zaczyna się sezon polowań. Nie mogę sobie wyobrazić, jak ktoś może chcieć zabić cos tak wspaniałego, jak jeleń. Mam nadzieje, ze wreszcie zacznie padać śnieg.

2 grudnia
Ostatniej nocy wreszcie spadł śnieg. Obudziłem się i wszystko było przykryte biała kołdra. Widok jak pocztówki bożonarodzeniowej. Wyszliśmy na zewnątrz, odgarnęliśmy śnieg ze schodów i odśnieżyliśmy drogę dojazdowa. Zrobiliśmy sobie świetna bitwę śnieżna (wygrałem) a potem przyjechał pług śnieżny i znowu musieliśmy odśnieżyć drogę dojazdowa. Kocham Beskidy.

12 grudnia
Zeszłej nocy znowu spadł śnieg. Pług śnieżny znowu powtórzył dowcip z drogą dojazdową. Po prostu kocham to miejsce.

19 grudnia
Kolejny śnieg spadł zeszłej nocy. Ze względu na nieprzejezdną drogę dojazdową nie dojechałem do pracy. Jestem kompletnie wykończony odśnieżaniem. Pieprzony pług śnieżny.

22 grudnia
Zeszłej nocy napadało jeszcze więcej tych białych gówien. Cale dłonie mam w pęcherzach od łopaty. Jestem przekonany, ze pług śnieżny czeka tuz za rogiem, dopóki nie odśnieżę drogi dojazdowej.

25 grudnia
Wesołych Świąt! Jeszcze więcej gównianego śniegu. Jak kiedyś wpadnie mi w ręce ten skur....n od pługu śnieżnego... przysięgam - zabije. Nie rozumiem, dlaczego nie posypia drogi solą, żeby rozpuściła to cholerstwo.

27 grudnia
Znowu to białe gówno napadało w nocy. Przez trzy dni nie wytknąłem nosa, z wyjątkiem odśnieżania drogi dojazdowej za każdym razem, kiedy przejechał pług. Nigdzie nie mogę dojechać. Samochód jest pogrzebany pod góra białego gówna. Meteorolog znowu zapowiadał dwadzieścia pięć centymetrów tej nocy. Możecie sobie wyobrazić, ile to oznacza łopat pełnych śniegu?

28 grudnia
Meteorolog się mylił! Tym razem napadało osiemdziesiąt pięc centymetrów tego białego cholerstwa. Teraz to nie odtaja nawet do lata. Pług śnieżny ugrzązł w zaspie, a ten łajdak przyszedł pożyczyć ode mnie łopatę! Powiedziałem mu, ze sześć już połamałem kiedy odgarniałem to gówno z mojej drogi dojazdowej, a potem ostatnią rozwaliłem o jego zakuty łeb.

4 stycznia
Wreszcie wydostałem się z domu. Pojechałem do sklepu kupić cos do jedzenia i kiedy wracałem, pod samochód wpadł mi cholerny jeleń i całkiem go rozwalił. Narobił szkód na trzy tysiące. Powinni powystrzelać te pieprzone zwierzaki. Że też myśliwi nie rozwalili wszystkich w sezonie!

3 maja
Zawiozłem samochód do warsztatu w mieście. Nie uwierzycie, jak zardzewiał od tej pieprzonej soli, która posypują drogi.

18 maja
Przeprowadziłem się z powrotem nad morze. Nie mogę sobie wyobrazić, jak ktoś kto ma odrobinę zdrowego rozsądku, może mieszkać na jakimś zadupiu w Beskidach...

:lol:

A swoją drogą, Bieszczady i tak są piękne :wink:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.12.2010 10:28

Dromader napisał(a):Historyjka w temacie odśnieżania:

"Przeprowadzka w Beskidy"

A swoją drogą, Bieszczady i tak są piękne :wink:

To zupełnie historia jak " Z Ickiem i kozą" :lol:
krutom
Cromaniak

Postnapisał(a) krutom » 01.12.2010 11:31

Historyjka przypomniała mi się natychmiast w poniedziałek rano przy odśnieżaniu, kiedy przejeżdżał ... pług.
Droga i tak została biała, a dopiero dziś ją posypali.
agabe
Croentuzjasta

Postnapisał(a) agabe » 01.12.2010 19:25

za oknem zawierucha , juz się boję co zastanę rano juz nie wspomnę o drogach i kolejnym dniu jazdy 20km/h :cry: :evil: :evil:
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 01.12.2010 19:30

agabe napisał(a):za oknem zawierucha , juz się boję co zastanę rano juz nie wspomnę o drogach i kolejnym dniu jazdy 20km/h :cry: :evil: :evil:

To nie wyjeżdżaj.

Zostań bohaterem we własnym domu. W telewizji tak mówili :lol:
Z
Cromaniak

Postnapisał(a) Z » 01.12.2010 21:23

Kolego maciek1956 czy ja dobrze zrozumiałem?,zajmujesz się produkcją takowych łańcuchów?.
darek1
zbanowany

Postnapisał(a) darek1 » 01.12.2010 21:46

Z napisał(a):Kolego maciek1956 czy ja dobrze zrozumiałem?,zajmujesz się produkcją takowych łańcuchów?.

Tak, kolega Maciej prowadzi sprzedaż markowych boxów dachowych i zajmuje się sprzedażą i produkcją łańcuchów. Zresztą różnych łańcuchów, ozdobnych, plastikowych choinkowych, dla zwierząt hodowlanych mocnych, stalowych i aluminiowych, ogrodzeniowych. Nanowszy jego hit to łańcuchy do kół samochodowych parciane czyli platikowe typu Koł-Rol. Bardzo lekkie, nie niszczące asfaltu, umożliwiajace rozwinięcie prędkości do 100 km/godz. Proponuję się go spytać. Ma dużą wiedzę na ten temat. Pozdrawiam
Dziadek Maciek
Koneser

Postnapisał(a) Dziadek Maciek » 01.12.2010 21:54

Darek--przestań pie....ć :!: :!: :!:

Z-prowadzę tylko sprzedaż, nie produkuję, łańcuchów przeciwśnieżnych kilku sprawdzonych firm.
darek1
zbanowany

Postnapisał(a) darek1 » 01.12.2010 22:04

Oj pomyliłem Cię chyba z Mietkiem. Mietek produkuje. Dziwne, jak to się stało, że pomyliłem Maćka z Mietkiem Jedno imię na M i drugie też. Pomyłki się zdarzają. Ten nie popełnia pomyłek kto nie pracuje. Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Właściciele odśnieżarek i łopat do śniegu łączcie się! - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone