Pozdrawiam
Piotr
.png)
mysza73 napisał(a):Do lutego może coś zobaczę_Piotrek_ napisał(a):mysza73 napisał(a):Też się tu zapisuję ... bo bardzo mnie się przyda
Nie licz na to, że szybko skończę, chyba że stracę zapał
majkik75 napisał(a): ...
Dacia jest fajna, jeździliśmy po Teneryfie 2 dni Sandero i dawała radę
te kiero napisał(a):Postaram się też do lutego wrzucić nasze przydasie z Andaluzji, choć tyle co Piotrek to my nie zwiedzilim.
Chyba, że Piotrek wszystko już opisze i pokaże to nie będę wrzucał.
Tak było, niestety po powrocie było przyciśnięcie w robocie i nie było kiedy się zebrać. Byłem jednak tylko w małej części Twoich miejsc.
piotrf napisał(a):Witaj , Piotrze , z przyjemnością dołączam do Twojej relacji , żeby przypomnieć sobie co widziałem i zobaczyć coś nowego![]()
.png)
.png)
_Piotrek_ napisał(a): zamek w Alomodovar del Rio
_Piotrek_ napisał(a):Medinat Al-Zahra.
.png)
.png)
piekara114 napisał(a):Już miałam pisać, że Medinat Al-Zahra jest świetnie zachowana... i doczytuję, że to jednak zrekonstruowane ruiny.... A już tak się cieszyłam...
.png)
.png)
_Piotrek_ napisał(a):Oglądałem na yt filmik z wycieczki po Andaluzji jednej z pożal się Boże influenserek, która przyjechała na jednodniową wycieczkę do Cordoby z Malagi. Zachwycała się miastem (pewnie, że niebrzydkim), ale jak się dowiedziała, że wstęp do katedry kosztuje nie 3E (tyle kosztuje bilet na wieżę) tylko 13E to zrezygnowała.
.png)
.png)
te kiero napisał(a):Fajne ujęcia z Mequity, no ale jednak o tej porze ludzi zdecydowanie mniej niż o "naszej". Dlatego ja zrobiłem zdjęcia głównie łukom i sklepieniu.
te kiero napisał(a):A wiedziałeś o tym? klik
Bo my mając klepnięty wyjazd baliśmy się, że Mezquita nie wypali.
piekara114 napisał(a):Las kolumn z pierwszego zdjęcia zrobił na mnie ogromne wrażenie. Miejsce już zaznaczyłam na mojej mapie.
piekara114 napisał(a):A 13 eur to akceptowalna cena za taki obiekt. I jakbym miała wybierać to wejście obowiązkowe, nawet kosztem dnia na kanapkach.
majkik75 napisał(a):Mezquitę pamiętam dobrze - robi ogromne wrażenieMy jeszcze poszwędaliśmy się po innej części Kordoby, zobaczymy czy mamy te same miejsca
.png)
_Piotrek_ napisał(a):Especially for you fragment ze starszej części meczetu, tu posadzka jeszcze nie jest ceglana
Choć dla mnie ładniej z cegiełką 20 tys kroków + często robimy na urlopie i to nawet w dni, kiedy plażujemy.... jakoś tak się zbiera_Piotrek_ napisał(a):Wg krokomierza sporo ponad 20tys. Cały dzień łaziliśmy po mieście, to coś tam jeszcze udało się zobaczyć, pokaże w dalszej części.
.png)
_Piotrek_ napisał(a):piekara114 napisał(a):A 13 eur to akceptowalna cena za taki obiekt. I jakbym miała wybierać to wejście obowiązkowe, nawet kosztem dnia na kanapkach.
kanapki brzmią dobrze. Wiadomo, że jak się człowiek wybierze na te kilka/kilkanaście dni i następuje kumulacja wydatków również związana ze zwiedzaniem, a to jest coraz droższe, nie mówiąc o tym, że dzieciaki niepełnoletnie często są pełnopłatne, to te wydatki potrafią zaboleć, za to są takie miejsca na, które z pewnością warto tą kasę wydać i Mezquita zdecydowanie do nich należy, z resztą jak się okaże nie tylko ona.
_Piotrek_ napisał(a):Wg krokomierza sporo ponad 20tys. Cały dzień łaziliśmy po mieście, to coś tam jeszcze udało się zobaczyć, pokaże w dalszej części.
, będzie co oglądać .png)

.png)