.png)
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):ufokking napisał(a)::lol: dzięki tyle to ja wiem ale z cennika wynika ze ceny są rożne i właśnie nie wiem od czego to zalezy, czy od zwiedzania części parku sie płaci inaczej? chodzi mi zwiedzanie całości chce poświecić na to cały dzień i tak czy inaczej nie ma tam odpowiedzi na wszystkie moje pytania
Bilet wstępu jest ważny na cały park na cały dzień (nawet jeśli wejdziesz jednym wejściem, potem wyjdziesz, przemieścisz się w inne miejsce i wejdziesz innym wejściem, bilet jest ważny w tym dniu; po prostu przy wejściu okazujesz ważny bilet). Stateczki i autobus nie są w cenie (płacisz osobno, nie w kasie, tylko u kierowcy czy na przystani).
Ceny różne.. hm, może chodzi o kategorie cenowe (dzieci, dorośli, oraz o wyszczególnione wycieczki stateczkami na poszczegónych trasach; wejscie do muzeum klasztornego w Visovcu...itp). Napisz dokładnie, czego nie rozumiesz (jest przecież kilka wersji językowych strony). Wodospady, twierdze, klasztory, wejscia do parku itp. masz pozaznaczane na mapie umieszczonej na stronie parku)
Foty są w googlach, w relacjach forumowiczów; moich kilka jest tu
Pozdrawiam
.png)
.png)
natuchna napisał(a):żeby było prościej:
Jedziemy z Vodic, czas nie gra roli sądze ze na spokojnie chcemy zobaczyc te wodospady pod którymi można sie wykapac i pochodzić troszke w ciekawe miejsca parku oczywiscie nie kilometrowe wycieczki:).
Kwestia najwazniejsza gdzie zostawic auto? czy sa tam parkingi strzezone przy tych wejsciach (Lozovac)?
dziekuje Pani z góry!
pzdr
.png)
ufokking napisał(a):to jak to jest jedni piszą ze parking płatny inni znów ze nie trzeba płacić?
doradźcie jaka trasę wybrać żeby statkiem nie płynąc a pieszo pozwiedzać z kąpielą w wodzie będę mieć na to cały dzień
.png)
.png)
karolinaaa napisał(a):Mam pytanie, a jak można się dostać z Ciovo (Okrug Gornji) do wodospadów Krka bez samochodu? Kursują jakieś statki, promy, autobusy?
.png)
.png)
urbinio napisał(a):witam w piatek wyjezdzam do Novaliji i bardzo chcialbym wjechac na ta wyspe KRK i szczegolnie pojsc pokapac sie pod tymi wodospadami czy ma ktos moze mape tej wyspy albo moglby wytlumaczyc jak najlatwiej dojechac. I chodzi mi tez o cene biletu wstepu jak i rowniez ile bedzie kosztowal wjazd bo slyszlaem ze w jedna strone trzeba zaplacic
.png)
natuchna napisał(a):urbinio napisał(a):witam w piatek wyjezdzam do Novaliji i bardzo chcialbym wjechac na ta wyspe KRK i szczegolnie pojsc pokapac sie pod tymi wodospadami czy ma ktos moze mape tej wyspy albo moglby wytlumaczyc jak najlatwiej dojechac. I chodzi mi tez o cene biletu wstepu jak i rowniez ile bedzie kosztowal wjazd bo slyszlaem ze w jedna strone trzeba zaplacic
To nie wyspa , to park niedaleko Sibenika.
.png)
urbinio napisał(a):natuchna napisał(a):urbinio napisał(a):witam w piatek wyjezdzam do Novaliji i bardzo chcialbym wjechac na ta wyspe KRK i szczegolnie pojsc pokapac sie pod tymi wodospadami czy ma ktos moze mape tej wyspy albo moglby wytlumaczyc jak najlatwiej dojechac. I chodzi mi tez o cene biletu wstepu jak i rowniez ile bedzie kosztowal wjazd bo slyszlaem ze w jedna strone trzeba zaplacic
To nie wyspa , to park niedaleko Sibenika.
A molgbys mi jakas trase pokazac ak trzeba jechac z tej Novaliji?? Bylbym bardzo wdzieczny