Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Vodospady Krka -droga

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ufokking
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ufokking » 26.05.2009 20:07

bardzo wam dziękuje za informacja google erth super sprawa bardzo nakreśliło sprawę Katarzyna Głydziak Bojić fajne zdjęcia
tturek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tturek » 26.05.2009 20:22

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):
ufokking napisał(a)::lol: dzięki tyle to ja wiem ale z cennika wynika ze ceny są rożne i właśnie nie wiem od czego to zalezy, czy od zwiedzania części parku sie płaci inaczej? chodzi mi zwiedzanie całości chce poświecić na to cały dzień i tak czy inaczej nie ma tam odpowiedzi na wszystkie moje pytania :roll:

Bilet wstępu jest ważny na cały park na cały dzień (nawet jeśli wejdziesz jednym wejściem, potem wyjdziesz, przemieścisz się w inne miejsce i wejdziesz innym wejściem, bilet jest ważny w tym dniu; po prostu przy wejściu okazujesz ważny bilet). Stateczki i autobus nie są w cenie (płacisz osobno, nie w kasie, tylko u kierowcy czy na przystani).
Ceny różne.. hm, może chodzi o kategorie cenowe (dzieci, dorośli, oraz o wyszczególnione wycieczki stateczkami na poszczegónych trasach; wejscie do muzeum klasztornego w Visovcu...itp). Napisz dokładnie, czego nie rozumiesz (jest przecież kilka wersji językowych strony). Wodospady, twierdze, klasztory, wejscia do parku itp. masz pozaznaczane na mapie umieszczonej na stronie parku)
Foty są w googlach, w relacjach forumowiczów; moich kilka jest tu
Pozdrawiam

trochę inaczej. dwa lata temu jechałem od strony Sibenika. na takim małym rozwidleniu jest w prawo do Lozovac z góry zjazd autobusem. podobno jazda ekstremalna, szybka i z adrenaliną. dla dziecka nie polecam. w lewo jest na Skradin 5 km. w połowie drogi mijacie Camp Marina. na powrocie byłem na obiedzie. dojechałem na sam dół i jest parking nie wiem czy strzeżony ale płatny i dość duży. kilkaset metrów dalej jest przystań i statki które płyną do wejścia do parku. są darmowe płaci się tylko przy wejściu. odbiór też bez płacenia. jak jakieś pytania to pomogę. mam kilka fotek. pozdrawiam
tturek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tturek » 26.05.2009 20:31

ceny różne. zależy co zwiedzacie. jak tylko pierwszą część to 95 kun dorosły i dziecko 7-14 lat 70 kun.
jak chcecie płynąć z góry statkiem do SKRADINSKI BUK-VISOVAC -SKRADINSKI BUK na wyspę gdzie są bajki Ezopa to już drogo bo dodatkowo oprócz wejścia to za statek 100 kun i dziecko 70 kun. 2 godziny trwa wyprawa
tturek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tturek » 26.05.2009 20:37

natuchna napisał(a):żeby było prościej:
Jedziemy z Vodic, czas nie gra roli sądze ze na spokojnie chcemy zobaczyc te wodospady pod którymi można sie wykapac i pochodzić troszke w ciekawe miejsca parku oczywiscie nie kilometrowe wycieczki:).
Kwestia najwazniejsza gdzie zostawic auto? czy sa tam parkingi strzezone przy tych wejsciach (Lozovac)?

dziekuje Pani z góry!
pzdr

myślę że z Vodic ta sama droga. na Sibenik mijacie Bilice i na rozwidleniu nie na Drnis tylko na SKRADIN
ufokking
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ufokking » 26.05.2009 20:42

to jak to jest jedni piszą ze parking płatny inni znów ze nie trzeba płacić?
doradźcie jaka trasę wybrać żeby statkiem nie płynąc a pieszo pozwiedzać z kąpielą w wodzie będę mieć na to cały dzień
tturek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tturek » 26.05.2009 20:48

ufokking napisał(a):to jak to jest jedni piszą ze parking płatny inni znów ze nie trzeba płacić?
doradźcie jaka trasę wybrać żeby statkiem nie płynąc a pieszo pozwiedzać z kąpielą w wodzie będę mieć na to cały dzień

w Skradinie ja płaciłem za parking. może jest jakiś darmowy ale nie szukałem. zajechałem do pierwszego dużego. z tąd płyną statki do wejścia do parku. po opłacie wejście do wodospadów, kąpiel i jak masz ochotę to można pochodzić w górę parku na górę wodospadów. ten rejs nie jest aby płynąć po parku ale aby dopłynąć do wejścia. przeczytaj moje posty dokładnie. inna droga prowadzi autobusem do wejścia. ta stateczkiem. wydaje mi się ciekawsza. przy płynięciu są piękne widoki
Leszek W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek W » 26.05.2009 20:54

A czy są jeszcze wieże strzelnicze i bunkry?

Obrazek
karolinaaa
Plażowicz
Wodospady Krka bez samochodu

Nieprzeczytany postnapisał(a) karolinaaa » 27.05.2009 12:05

Mam pytanie, a jak można się dostać z Ciovo (Okrug Gornji) do wodospadów Krka bez samochodu? Kursują jakieś statki, promy, autobusy?
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser
Re: Wodospady Krka bez samochodu

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 27.05.2009 12:32

karolinaaa napisał(a):Mam pytanie, a jak można się dostać z Ciovo (Okrug Gornji) do wodospadów Krka bez samochodu? Kursują jakieś statki, promy, autobusy?

N.P. Krka jest w głębi lądu.. zatem promem czy w ogóle drogą morską byłob raczej trudno (czyba, że dysponujesz jachtem). Najłatwiej byłoby skorzystać z jakiejś zorganizowanej imprezy (miejscowe agencje organizują takie wycieczki i dysponują autobusami); jeśli jednak chcesz sama to sobie zorganizować, to nie ma innego wyjscia jak skorzystać z publicznego transportu...
Tu znajdziesz wszystkie możliwe rozkłady jazdy autobusów na terenie Hr.
Przeszukaj połączenia Trogir - Skradin, lub Trogir - Šibenik i potem Šibenik - Skradin.
Pozdrawiam
rescue
Podróżnik
krka

Nieprzeczytany postnapisał(a) rescue » 19.07.2009 17:30

Mam pytanie. Przy którym wejściu jest zaraz wodospad przy którym mozna się kąpać. I co polecacie dalej na wędrówkę (lub stateczek) dla rodzinki z 3-letnim dzieckiem? Pozdrawiam!
natuchna
Croentuzjasta
Re: krka

Nieprzeczytany postnapisał(a) natuchna » 20.07.2009 07:36

rescue napisał(a):Mam pytanie. Przy którym wejściu jest zaraz wodospad przy którym mozna się kąpać. I co polecacie dalej na wędrówkę (lub stateczek) dla rodzinki z 3-letnim dzieckiem? Pozdrawiam!

Wejście Lozovac.
urbinio
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) urbinio » 20.07.2009 07:37

witam w piatek wyjezdzam do Novaliji i bardzo chcialbym wjechac na ta wyspe KRK i szczegolnie pojsc pokapac sie pod tymi wodospadami czy ma ktos moze mape tej wyspy albo moglby wytlumaczyc jak najlatwiej dojechac. I chodzi mi tez o cene biletu wstepu jak i rowniez ile bedzie kosztowal wjazd bo slyszlaem ze w jedna strone trzeba zaplacic
natuchna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) natuchna » 20.07.2009 07:46

urbinio napisał(a):witam w piatek wyjezdzam do Novaliji i bardzo chcialbym wjechac na ta wyspe KRK i szczegolnie pojsc pokapac sie pod tymi wodospadami czy ma ktos moze mape tej wyspy albo moglby wytlumaczyc jak najlatwiej dojechac. I chodzi mi tez o cene biletu wstepu jak i rowniez ile bedzie kosztowal wjazd bo slyszlaem ze w jedna strone trzeba zaplacic

To nie wyspa , to park niedaleko Sibenika.
urbinio
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) urbinio » 20.07.2009 07:53

natuchna napisał(a):
urbinio napisał(a):witam w piatek wyjezdzam do Novaliji i bardzo chcialbym wjechac na ta wyspe KRK i szczegolnie pojsc pokapac sie pod tymi wodospadami czy ma ktos moze mape tej wyspy albo moglby wytlumaczyc jak najlatwiej dojechac. I chodzi mi tez o cene biletu wstepu jak i rowniez ile bedzie kosztowal wjazd bo slyszlaem ze w jedna strone trzeba zaplacic

A molgbys mi jakas trase pokazac ak trzeba jechac z tej Novaliji?? Bylbym bardzo wdzieczny
natuchna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) natuchna » 20.07.2009 07:57

urbinio napisał(a):
natuchna napisał(a):

A molgbys mi jakas trase pokazac ak trzeba jechac z tej Novaliji?? Bylbym bardzo wdzieczny

133km tam masz, a droge znajdziesz tutaj http://maps.google.pl/
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Vodospady Krka -droga - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone