.png)
.png)
śnięty napisał(a):od 1 lipca w Czechach zmieniany jest kodeks drogowy i według nowych przepisów konieczna jest jazda z włączonymi światlami mijania przez cały dzień w ciągu całego roku, wyposażenie pojazdu w kamizelke odblaskową i zapinanie pasów bezpieczeństwa na przednim i tylnym siedzeniu. wchodzi również nowy taryfikator,, pokuty,, i punktów.[/u][/i][/b]
.png)
.png)
uboot napisał(a):Ale od dzisiaj tj. 01.04.2007r. to my (konkretnie nasze "misiaczki" będziemy sie odgrywać na czeskich, słowackich i ... zagranicznychkierowcach za brak włączonych świateł.....
Hurrrrrrrra wreszcie ten przepis wszedł do życia.
Na światłach jeżdżę od ..... 1987 (ojca 125 p) potem już swoimi autami. I nikt mnie nie przekona o niesłuszności takiego przepisu. A argumenty typu zwiekszone zużycie paliwa czy zmniejszone ilości zniesionych jajek przez kury-nioski jakoś mnie nie przekonuje, tylko każą modlić się o zdrowie dla oponenta bo ... o rozum za późno....
Pozdrowienia dla wszystkich roztropnych!!!
.png)
.png)
Mariusz_M napisał(a):uboot napisał(a):Ale od dzisiaj tj. 01.04.2007r. to my (konkretnie nasze "misiaczki" będziemy sie odgrywać na czeskich, słowackich i ... zagranicznychkierowcach za brak włączonych świateł.....
Hurrrrrrrra wreszcie ten przepis wszedł do życia.
Na światłach jeżdżę od ..... 1987 (ojca 125 p) potem już swoimi autami. I nikt mnie nie przekona o niesłuszności takiego przepisu. A argumenty typu zwiekszone zużycie paliwa czy zmniejszone ilości zniesionych jajek przez kury-nioski jakoś mnie nie przekonuje, tylko każą modlić się o zdrowie dla oponenta bo ... o rozum za późno....
Pozdrowienia dla wszystkich roztropnych!!!
Ojjj ty żartwonisiu. Tak z okazji prima aprilis wprowadzasz w błąd ludzi mam cichą nadzieję... bo chyba znasz podstawy tworzenia prawa w swoim kraju. Na razie preziu podpisał... potem musi to zostać opublikowane... a potem jeszcze bodajże dwa tygodnie vacatio legis. Więc jeszcze trochę czasu minie do obowiązywania tej noweli.
Ale nie martw się nie ty jeden. Jak w TV pod koniec lutego trąbili, że sejm przegłosował zmianę - to 1 marca pełno bylo na ulicach "migających" pouczaczy przekonanych o już obowiązującej zmianie... potem się skończyło, aż do czasu jak informowali o przegłosowaniu przez senat.
Myśle, że jak dziś wyjadę to znowu kilku się znajdzie.
.png)
Maciek95 napisał(a):Wlasnie wrocilem z cro jadacz przez czechy, jechalem w nocy w jedna i w druga strone i nie widzialem zadnego radiowozu, wiec nie ma co straszyc ale ostroznosc trzeba zachowac
.png)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi