Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Urzadzenie Kuchni...ale Jak?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 09.09.2011 08:09

Idź do innego punktu, sprawdź, czy takie, jakie Ci się podobają, mają takie oznaczenie, jak w umowie i będziesz miała sytuacje rozwianą.

Ty i Oni macie słowo przeciwko słowu. PIH i inne nie maja tutaj nic do tego.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.09.2011 08:11

FUX napisał(a):Idź do innego punktu, sprawdź, czy takie, jakie Ci się podobają, mają takie oznaczenie, jak w umowie i będziesz miała sytuacje rozwianą.

Wierz mi, że mają. (tylko to trwa)

Co nie znaczy, że kasa przemawia najbardziej. :twisted:

Nie wywiązali się z umowy i dla Ciebie ta kuchnia jest warta 1500,-zł mniej.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 09.09.2011 08:15

A co mają?
Słowo przeciwko słowu. Pani/Panu się taki front odwidział i chce taki!
No niech udowodnią, że było inaczej.

:wink:
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 09.09.2011 08:29

FUX napisał(a):Idź do innego punktu, sprawdź, czy takie, jakie Ci się podobają, mają takie oznaczenie, jak w umowie i będziesz miała sytuacje rozwianą.

przejrzałam rózne strony internetowe i kazdy producent ma inne oznaczenie....
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 09.09.2011 09:08

Walcz "hajduczku", walcz Obrazek.....to są Twoje ciężko zarobione pieniądze więc powinnaś być zadowolona :)
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 09.09.2011 09:40

Viola nie daj się. Kilka lat temu w BRW też mi przywieźli nie takie fronty jak miały być (np drewniany front od lodówki sięgał 10 cm ponad szczyt lodówki 8O :!: ) Fakt chyba ze 2 tygodnie czekałem na wymianę ale wszystkie braki wymienili. I nawet jakąś kasę oddali :D
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 09.09.2011 10:06

jadę tam zaraz ,ale nie widze szans na wygrana ....moje słowo za slowo pisane.....znalazłam w internecie firmę ,która im robi fronty i H to jest własnie gładki ...a mój powinien być E....niestety to ich oznaczenia ,na których sie nie znam....a stałam przy meblach z tych frontów co chciałam ,bo akurat mają z nich wystawkę.....pokazywałam ,że takie i pani przytaknęła i wpisała symbol....jak sie okazuje zły.....niestety mój podpis pod tym widnieje.....mam cholernego doła :( :( :( :(
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 09.09.2011 10:08

Jeżeli fronty są typowe, to myślę, że jest szansa na dogadanie się.
Ot kolejna nauka na przyszłość, że piktogramów i skrótów lepiej bez rozwinięcia nie podpisywać...
Sorki.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 09.09.2011 10:24

A ja musiałem podpisać dokument, że mi przyłącze wody zrobili zgodnie z przepisami,
Natomiast wczoraj dokonałem odbioru podłączenia dwóch liczników gazowych, bo mi wymienili te, którym się homologacja skończyła :D

Pewnie, że powinniśmy takie przepisy, skróty, wiedzę hydrauliczną, stolarską, elektryczną i każda inna mieć w małym palcu, ale ...

Jak się stoi przed faktem, że możesz zostać bez wody czy gazu na nieokreślony czas,
to się człowiek nie zastanawia, czy się na tym zna.

Teoretycznie po to się ma fachowca, który powinien dokładnie, przed przystąpieniem do prac, ustalić co klient potrzebuje i dokładnie to zrealizować, a nie wymagać, żeby klient znał każdy skrót używany w slangu firmowym.

To się nazywa profesjonalizm i nie należy tego zwalać na klienta.

PS Violka, natchniony twoim przykładem, zreperowałem wczoraj drzwi na taras, bo mi się jesienią popsuły i niedokładnie zamykały :D

Pozdrawiam
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 09.09.2011 10:25

FUX napisał(a):Jeżeli fronty są typowe, to myślę, że jest szansa na dogadanie się.
Ot kolejna nauka na przyszłość, że piktogramów i skrótów lepiej bez rozwinięcia nie podpisywać...
Sorki.

sorki niepotrzebne, masz rację.... :cry: ale ja stałam przy zestawie mebli z tych frontów,więc pomyłka wydawała sie wręcz niemożliwa...a jednak....wiem po zamontowaniu blatów...uchwytów tez będzie inaczej ....ale.....chyba sie poddaję....choćby ze względu na to ,że przy mojej chorej mamie ta kuchnia nie może kolejne kilka tygodni nie funkcjonować :?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 09.09.2011 10:50

Viola, chandryczyć się nie ma co, ale spytać możesz.

Nawet, jeżeli nie uznają tej reklamacji, to może, jak już pisałem, jakiś bonus czy rabat uda ci się uzyskać.

Nie przypuszczam, żeby to była jakaś tragedia, która kazała by ci zmarnować sobie życie na kolejnych kilka/naście dni, może i tygodni, ale spróbować warto.

Tym bardziej, że, może, po prostu przeproszą i umówią się, że wpadną za jakiś czas z prawidłowymi elementami?
Tylko wtedy zostawiłbym sobie jakąś sumę, nie wiem, może z 500 złotych, żeby mieć gwarancję.

W każdym razie warto rozmawiać.
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 09.09.2011 10:56

weldon napisał(a):W każdym razie warto rozmawiać.

na pewno :!:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 09.09.2011 11:45

Nie trzymaj nas w niepewności - jak sprawa się skończyła?
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 09.09.2011 12:15

wróciłam...lekko naćpana ,bo zapodałam sobie tabletkę uspokajającą ,co by im tam nie wyć za głośno.

Pani na szczęscie przypomniała sobie naszą rozmowę ,że frezy poziome dlatego też chce słoje poziome żeby pasowało ......jest to firma rodzinna pani-żona przyjmuje zamówienia...pan -mąż zajmuje się produkcją/zamawianiem.

Pani wykonała tel.do męża ,który stwierdził,że on wykonał to co miał napisane i ręce umywa....ale na szczęście ona stwierdziła ,że to najwyraźniej jej pomyłka i bierze to na siebie.......zamówią nowe fronty(moje) ...do tego czasu ja będę korzystała z tych co są,tylko umówiłyśmy się ,że nie bedziemy montować uchwytów ,żeby mogła je jeszcze ewentualnie wykorzystać....choćby na nową ekspozycję.

dziś/jutro zmontują wszystko na gotowo tylko bez uchwytów ...a za jakieś 3-5 tygodni bedą zmieniać fronty

ta pani po wszystkim dostanie ode mnie ogromny bukiet kwiatów ,bo nie myślałam ,że można jeszcze pewne rzeczy tak miło załatwić.....ale stresa miałam strasznego.....i musze sie przyznać ,że łezki tez sie pojawiły....a teraz jestem strasznie zmeczona ,bo tak zawsze mój organizm reaguje na stres
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 09.09.2011 12:27

GRATULACJE :lol:
Uważam, że często spotyka się życzliwych ludzi.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Urzadzenie Kuchni...ale Jak? - strona 17
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone