Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Urzadzenie Kuchni...ale Jak?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 08.09.2011 18:58

półmetek....jutro kończą

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.09.2011 19:02

Nie byłoby lepiej zamienić miejscami lodówkę i kuchenkę?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 08.09.2011 19:07

Zdecydowanie kierunek otwierania... :roll:
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 08.09.2011 19:09

Bocian napisał(a):Nie byłoby lepiej zamienić miejscami lodówkę i kuchenkę?

nie wiem....nie wiem...nie wiem :evil: ...dalej ma byc na jednej metalowej nodze stół z blatu i ten komin miał byc dodatkowym wsparciem dla tego stołu......a ci co montują chca mi jeszcze na tym kominie półeczki zrobić
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 08.09.2011 19:11

FUX napisał(a):Zdecydowanie kierunek otwierania... :roll:

jesli by miało zostac tak jak teraz to kierunek musi byc ten ,bo mama mi zrobi dziurę w scianie....ale jeszcze przemysle kwestię zamiany miejsc z kominem
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 08.09.2011 19:13

Ano. Koniecznie.

Jutro kończą, słyszeliście.
Jeszcze można poprawki zrobić.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.09.2011 19:23

weldon napisał(a):

Ano. Koniecznie.

Jutro kończą, słyszeliście.
Jeszcze można poprawki zrobić.

Problem jest tego typu, że jeśli w takim ustawieniu zmieni się kierunek otwierania drzwi to nie będą się one otwierały ponad 90 stopni, plus dziura w ścianie, a jeśli jest w lodówce wysuwana szuflada to przy takim otwarciu będzie problem z jej wyjęciem. Jeśli nie zmieni się kierunku otwierania drzwi to też może być problem z szufladą. Jakby zamienić meble to tego problemu by nie było. Moim zdaniem, oczywiście :):)
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 08.09.2011 19:42

bedę jutro gadała z chłopakami ,a są chętni do pomocy za browara :wink: ...a też mi się to nie bardzo podoba ....nie przemyslałam po pierwsze
- ta róznica poziomów nizsza lodówka....następnie wysoki komin i znów niski blato-stół :?
-drugie lodówka ze zmianą poło,żenia(przy stole) plus inny kierunek otwierania drzwi ułatwi mi wykładanie produktów na stół.....myślę ,że na tym etapie nie powinno być z tym kłopoty...a jeśli okaże sie ,ze przez to stół z jedną nogą straci tabilność ,to dokupię drugą nogę i sru....

i jeszcze mi się nie podoba to zakończenie naroznika....taki obciety ....mogłam tam jeszcze chociaz dac jakies cargo 20-30 cm...ale tu już po ptokach :?
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 09.09.2011 06:57

dubluję tutaj temat z "dzień dobry",bo im więcej odpowiedzi tym lepiej

a mam do was pytania ....wczoraj firma zmontowała mi juz cześciowo meble.....na zamówienie w studiu mebli kuchennych....ale dopiero wieczorem zauwazyłam ,bo cos mi się w nich nie podobało....że załozyli mi nie te fronty ,ktore zamówiłam....mam zupełnie gładkie a miały być z takim frezem

Obrazek zwykłe poziome paski ...ale robiły miły efekt.

jakie ja mam teraz prawa...czy oni powinni to poprawic na własny koszt (ich pomyłka).....mam jeszcze do zaplaty reszte czyli jakieś 1500 zł....ale ten stan mi się naprawdę nie podoba...w końcu kupowałam meble na zamówienie .ktore przez kilkanaście lat mają cieszyc moje oko,a nie tanie meble w byle jakim sklepie meblowym na zasadzie byle było....

jakie mam prawa wobec wykonawcy...jakie argumenty do uzycia itd....o 11 ide porozmawiać
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.09.2011 07:23

hajduczek napisał(a):dubluję tutaj temat z "dzień dobry",bo im więcej odpowiedzi tym lepiej

a mam do was pytania ....wczoraj firma zmontowała mi juz cześciowo meble.....na zamówienie w studiu mebli kuchennych....ale dopiero wieczorem zauwazyłam ,bo cos mi się w nich nie podobało....że załozyli mi nie te fronty ,ktore zamówiłam....mam zupełnie gładkie a miały być z takim frezem

Obrazek zwykłe poziome paski ...ale robiły miły efekt.

jakie ja mam teraz prawa...czy oni powinni to poprawic na własny koszt (ich pomyłka).....mam jeszcze do zaplaty reszte czyli jakieś 1500 zł....ale ten stan mi się naprawdę nie podoba...w końcu kupowałam meble na zamówienie .ktore przez kilkanaście lat mają cieszyc moje oko,a nie tanie meble w byle jakim sklepie meblowym na zasadzie byle było....

jakie mam prawa wobec wykonawcy...jakie argumenty do uzycia itd....o 11 ide porozmawiać

Jesli masz wszystko na piśmie, to spokojnie. :lol:

Jeśli nie masz na piśmie dokładnej umowy pozostaje liczyć na uczciwość Panów. Jednak umowa ustna, to umowa której powinni dotrzymać. Tak stanowią prawa konsumenta.

Pozostaje jeszcze te 1500,- :twisted: :twisted: :twisted:
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 09.09.2011 07:30

na piśmie to ja mam całą rozpiskę z typami,kolorami,wyceną kążdej szafki.....ale pewne dane sa pisane ich skrótami.....i niestety nie mam pojęcia czy pani ,która to pisała nie pomyliła którejś literki w typie frontu :? i teraz się moze wyprzeć :? .....jakie ja mam wogóle prawa w tej kwestii...czego moge ządać :?:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.09.2011 07:41

hajduczek napisał(a):na piśmie to ja mam całą rozpiskę z typami,kolorami,wyceną kążdej szafki.....ale pewne dane sa pisane ich skrótami.....i niestety nie mam pojęcia czy pani ,która to pisała nie pomyliła którejś literki w typie frontu :? i teraz się moze wyprzeć :? .....jakie ja mam wogóle prawa w tej kwestii...czego moge ządać :?:

Tego co chciałaś, jesteś na "prawie".

Tak jak napisałem, argument ostateczny 1500,-
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 09.09.2011 07:44

smoki3 napisał(a):
hajduczek napisał(a):na piśmie to ja mam całą rozpiskę z typami,kolorami,wyceną kążdej szafki.....ale pewne dane sa pisane ich skrótami.....i niestety nie mam pojęcia czy pani ,która to pisała nie pomyliła którejś literki w typie frontu :? i teraz się moze wyprzeć :? .....jakie ja mam wogóle prawa w tej kwestii...czego moge ządać :?:

to juz pisałam w "dzień dobr"....ale tu skopiuje

a patrzyłam na umowie i pani wpisała typ frontów "wisnia malaga typ H poziomo BRW"....i co ja niby mam z tego rozymieć icon_cry.gif icon_cry.gif

to co mam prawo zagrozić ,że tego nie zapłacę :?:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.09.2011 07:56

hajduczek napisał(a):
smoki3 napisał(a):

to co mam prawo zagrozić ,że tego nie zapłacę :?:

Dokładnie tak.

Jeśli Panowie staną kantem, delikatnie sugerujesz oddanie sprawy w ręce Państwoej Inspekcji Handlowej ( adresu i telefonu oddziału nie musisz szukać, ponieważ Oni mają obowiązek Tobie go podać. Wręcz muszą mieć dane tego urzędu wywieszone w widocznym miejscu w sklepie).

Ostateczny argument, to kasa. Taka półeczka warta jest tylko parę złotych. Nie będzie się im opłacało iść na udry.

Będzie dobrze. Pamiętaj o PIH !!!

Nie pałać kasy jeśli nie wykonają tego do czego się zobowiązali. Nawet ustnie. :!:- kasy oczywiście. :wink:
Ostatnio edytowano 09.09.2011 08:12 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 09.09.2011 08:06

Taka pułeczka warta jest tylko parę złotych

to nie chodzi o jedna póleczkę ....całe meble mają inne fronty-proste,bez zamówionych frezów
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Urzadzenie Kuchni...ale Jak? - strona 16
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone