napisał(a) rajcro » 23.07.2014 13:58
Pewien rolnik miał duży problem, gdyż jego świnie nie chciały jeść. Udał się więc do weterynarza, a ten poradził mu aby je wszystkie "przeleciał". Rolnik, niewiele myśląc, wrócił do domu, nocą zapakował świnie na Żuka i do lasu... Tam zrobił co mu weterynarz zalecił i wrócił do domu. Na drugi dzień patrzy, a świnie dalej nic nie żrą. No to ponownie pojechał do weterynarza - ten mu na to:
- Przeleciał pan je w dzień czy nocą?
- W nocy - odpowiedział rolnik.
- To nie powiedziałem, że trzeba to zrobić w dzień?
Rolnik wrócił do domu, ponownie zapakował świnie do Żuka i do lasu.... Zmęczony wrócił do domu i położył się spać. Nocą budzi go żona:
- Mietek!!!
- Co?
- Świnie...
- Żrą? - ucieszył się rolnik.
- Nie! Siedzą w Żuku i trąbią.
-------------------------------------------------------------------------------------
Siedzą sobie na polanie 3 leniwce i przekomarzają się który z nich jest najbardziej leniwy.
Pierwszy mówi:
- Ja to jestem tak leniwy ze pewnego razu wisząc na drzewie zobaczyłem sztabkę złota pode mną, ale mówię sobie nie chce mi się jej podnosić.
Drugi mówi:
- Ja to jestem taki leniwy ze pewnego razu idę sobie plaża patrzę a tam golutka blondyna czeka żebym ja przeleciał, ale mówię sobie nie chce mi się.
Trzeci na to:
- Panowie ja to jestem najbardziej leniwy, bo pewnego razu poszedłem sobie do kina na komedie i cały seans płakałem...
- Płakałeś na komedii?! pytają koledzy..
- Tak bo usiadłem sobie na jajach i mi się nie chciało poprawić...
---------------------------------------------------------------------------------------
Skazano pewnego kolesia na kilka lat. Pewien jego kumpel poradził mu żeby jak wejdzie do więzienia był twardy i od każdego wziął fajkę.
Wchodzi celi widzi kolesia, mówi:
Daj fajkę!- dał mu, widzi drugiego, mówi:
Daj fajkę!- dał mu, widzi potem jednego kolesia w rogu i pyta się go:
A ty czemu mi nie dałeś fajki!- a on mu na to:
Bo jestem cwelem.- a ten odpowiada:
To od dziś ja będę cwelem!