Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tribunj- super miejsce i tanio- 15 m od morza

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
domingos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) domingos » 11.09.2013 20:17

Oooo bonar :) Kako si ? pozdrav
Rezerwacje najlepiej robić na przełomie stycznia i lutego ,można wtedy ustalić dokładnie ten termin który sobie zaplanowałaś, przyjazd na kwaterę możliwy w każdym dniu tygodnia
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 11.09.2013 21:25

domingos napisał(a):Oooo bonar :) Kako si ? pozdrav

Oooo "domingos", Ty jeszcze w Vodicach? Pozdrawiam pięknie!

U mnie wszystko OK! Codzienność, spacerki z wnusią Mariką :lol:
My w tym roku z różnych względów "zdradziliśmy" Chorwację na rzecz Velden am Wörther See w Karyntii, ale na 2014 są plany na Vodice:)
KDW
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KDW » 11.09.2013 23:05

Dawno mnie nie było, ale co się dziwić od 2 września siedzimy w Tribunj :)

Więc tak do mniej przyjemnych spraw w zeszłą środę zebał się samochód :( poszedł regler w rozruszniku i cały wirnik w alternatorze koszt 800 kun całość, Dario załatwił mechanika, transport assistance i w sobotę auto było do odbioru i od razu odrabianie zaległości. Domingos bardzo pomógł, równy gość :papa:

DEMENTUJĘ ODRAZU PLOTY !!! - woda jest świetna, dzisiaj również kąpaliśmy się z dzieciakami, więc nie rozumiem jak ktoś pisał w sierpniu, że woda zimna i jeździł kąpać się do Omiś ?!?!

Dzisiaj byliśmy pierwszy raz na plaży Sovlja, szczerze chyba najciekawsza ze wszystkich w Tribunj, fajne kamyczki, fajne zejścia do wody, jedyny minus sporo jeżowców (ale to tylko grupowo w paru miejscach) i trochę krzaczorów blisko od brzegu :)

Wcześniej byliśmy parę razy na plaży Zamalin i tej w Vodicach, ale są takie sobie tłoczne nawet teraz w połowie września, a na dodatek w Vodicach prysznice 2 kn :evil:

W zeszły piątek zarezerwowany przez Daria rejs na Kornaty, ten długi do słonego jeziora, jako że nie było auta taxi do Vodic i rejs statkiem INA - było super :) Tutaj też dziękuję Domingosowi za transport z moją czeredą do Tribunj !

Sobota powrót wspomnieniami do Primostenu, już swoim autkiem - miło wrócić i powspominać - spacer, pizza i powrót do Tribunj.

Wczoraj KRKA cały dzień już drugi raz, wszystko zbadane i sfotografowane ze szczegółami nie jak za pierwszym razem.

A w poniedziałek byliśmy w Zadarze, szczerze nic ciekawego chyba najbardziej zainteresowały mnie ślady na budynkach po pociskach jeszcze z czasów wojny :mrgreen: Split jest bez porównania piękniejszy i ciekawszy, ale do Splitu pojedziemy po niedzieli, w końcu mamy 3 tygodnie urlopu :mrgreen:

Może trochę o zakupach, Tribunj jest drogie i to bardzo, Vodice około 10-15% taniej nie wiem z czego to wynika bo w Tribunj na dzień dzisiejszy jest dosłownie pusto, a w Vodicach TŁOK ! Mowa o Konzumie, Djelo oraz o targu z owocami. Jako że myślimy logicznie na zakupy jeździmy do Szybenika :D na targ i do kauflanda, na targu pomidory po 4 kn, figi po 30 kn, arbuz 2 kn, brzoskwinie i nektarynki 11 kn, a przy okazji odwiedzamy żółwią fontannę tak sobie ją nazwaliśmy kiedyś :)

Siedzimy i zastanawiamy się gdzie jeszcze pojechać oprócz Splitu, okej po drodze Trogir i kastel nowi. Ale co dalej, Bonar masz jakieś sugestie bo siedzę nad gogle map i nic nie widzę ciekawego :)

pozdrawiam, po powrocie do PL zrobię fotorelację :papa:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 12.09.2013 07:03

KDW to nie Twoja Alfa "ustrzelona" tutaj?
widzialnosc-naklejek-na-trasie-t13755-1500.html
KDW
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KDW » 12.09.2013 13:58

dids76 napisał(a):KDW to nie Twoja Alfa "ustrzelona" tutaj?
widzialnosc-naklejek-na-trasie-t13755-1500.html

hehe moja, skoro 2 września to w dzień przyjazdu :mrgreen:

będzie się kręcić po okolicy aż do 22 września
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.09.2013 14:18

KDW napisał(a):Dawno mnie nie było, ale co się dziwić od 2 września siedzimy w Tribunj :)

Więc tak do mniej przyjemnych spraw w zeszłą środę zebał się samochód :( poszedł regler w rozruszniku i cały wirnik w alternatorze koszt 800 kun całość, Dario załatwił mechanika, transport assistance i w sobotę auto było do odbioru i od razu odrabianie zaległości. Domingos bardzo pomógł, równy gość :papa:

DEMENTUJĘ ODRAZU PLOTY !!! - woda jest świetna, dzisiaj również kąpaliśmy się z dzieciakami, więc nie rozumiem jak ktoś pisał w sierpniu, że woda zimna i jeździł kąpać się do Omiś ?!?!

Dzisiaj byliśmy pierwszy raz na plaży Sovlja, szczerze chyba najciekawsza ze wszystkich w Tribunj, fajne kamyczki, fajne zejścia do wody, jedyny minus sporo jeżowców (ale to tylko grupowo w paru miejscach) i trochę krzaczorów blisko od brzegu :)

Wcześniej byliśmy parę razy na plaży Zamalin i tej w Vodicach, ale są takie sobie tłoczne nawet teraz w połowie września, a na dodatek w Vodicach prysznice 2 kn :evil:
Co do wody to NIE SĄ PLOTY ,tylko fakty ,w tym czasie tak było - w wodzie pusto i tyle .To nie tylko moje zdanie tylko wielu Polaków !!!
W zeszły piątek zarezerwowany przez Daria rejs na Kornaty, ten długi do słonego jeziora, jako że nie było auta taxi do Vodic i rejs statkiem INA - było super :) Tutaj też dziękuję Domingosowi za transport z moją czeredą do Tribunj !

Sobota powrót wspomnieniami do Primostenu, już swoim autkiem - miło wrócić i powspominać - spacer, pizza i powrót do Tribunj.

Wczoraj KRKA cały dzień już drugi raz, wszystko zbadane i sfotografowane ze szczegółami nie jak za pierwszym razem.

A w poniedziałek byliśmy w Zadarze, szczerze nic ciekawego chyba najbardziej zainteresowały mnie ślady na budynkach po pociskach jeszcze z czasów wojny :mrgreen: Split jest bez porównania piękniejszy i ciekawszy, ale do Splitu pojedziemy po niedzieli, w końcu mamy 3 tygodnie urlopu :mrgreen:

Może trochę o zakupach, Tribunj jest drogie i to bardzo, Vodice około 10-15% taniej nie wiem z czego to wynika bo w Tribunj na dzień dzisiejszy jest dosłownie pusto, a w Vodicach TŁOK ! Mowa o Konzumie, Djelo oraz o targu z owocami. Jako że myślimy logicznie na zakupy jeździmy do Szybenika :D na targ i do kauflanda, na targu pomidory po 4 kn, figi po 30 kn, arbuz 2 kn, brzoskwinie i nektarynki 11 kn, a przy okazji odwiedzamy żółwią fontannę tak sobie ją nazwaliśmy kiedyś :)

Siedzimy i zastanawiamy się gdzie jeszcze pojechać oprócz Splitu, okej po drodze Trogir i kastel nowi. Ale co dalej, Bonar masz jakieś sugestie bo siedzę nad gogle map i nic nie widzę ciekawego :)

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.09.2013 14:20

Co do wody TO NIE SĄ PLOTY ,tylko fakty , w tym czasie tak było i jest to zdanie wielu Polaków nie tylko moje.
pozdr
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 12.09.2013 15:56

KDW napisał(a):od 2 września siedzimy w Tribunj :)
-z ebał się samochód, Dario załatwił mechanika, transport assistance
-Domingos bardzo pomógł, równy gość :papa:

do Splitu pojedziemy po niedzieli, :mrgreen:

zastanawiamy się gdzie jeszcze pojechać oprócz Splitu, okej po drodze Trogir i kastel nowi.
Ale co dalej, Bonar masz jakieś sugestie bo siedzę nad gogle map i nic nie widzę ciekawego :)

Cieszy więc, że wszystko co napisałem w „Banku kwater” w całości się potwierdza w Twoich odczuciach.
dalmacja-polnocna-od-maslenicy-do-primostenu-t39978.html#p1122773

Nie chciałbym być postrzegany jako przewodnik po okolicy Trogiru, opiszę tylko to co widziałem i dlatego polecam.
Jadąc do Trogiru tuż przy głównym targu (po prawej) na lewo jest market Konzum i tutaj proponuję zaparkować autko (za darmochę :) i udać się zwiedzać miasto. Warto też przez miejscowość Seged Donji wjechać na wzniesienie i z góry podziwiać 8O panoramę Trogiru, wyspy Ciovo i pobliskie wysepki. Piękne widoki.
Będąc w podróży do/z Splitu warto odwiedzić Kasztel Sztafilic gdzie rośnie drzewo oliwne (olea europea), nazywane przez mieszkańców Kaszteli Mastrinką. Liczy ponad 1500 lat.
Tak już jest z Chorwacją, za każdym razem odkrywamy coś nowego i za każdym razem mówimy, jak mogłem tego nie widzieć :wink:

W nawiązaniu do wody powiem tak; w Polsce podczas powodzi: „Woda ma to do siebie, że się zbiera i stanowi zagrożenie, a potem spływa do Bałtyku”, powiedział prezydent Komorowski.
Natomiast ja powiem tak; ze względu na wiele uwarunkowań (wyspy, głębokość morza na południu kraju i liczne płycizny na północy) Adriatyk obfituje w liczne prądy zimnej wody.

Pozdrawiam, udanego urlopu życzę, pozdrowienia dla Daria i "emeryta" Domingosa, a po powrocie do PL czekamy na relację z pobytu u Daria :papa:
Ostatnio edytowano 12.09.2013 19:09 przez bonar, łącznie edytowano 1 raz
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 12.09.2013 18:03

bonar napisał(a):
KDW napisał(a):od 2 września siedzimy w Tribunj :)
-z ebał się samochód, Dario załatwił mechanika, transport assistance
-Domingos bardzo pomógł, równy gość :papa:

do Splitu pojedziemy po niedzieli, :mrgreen:

zastanawiamy się gdzie jeszcze pojechać oprócz Splitu, okej po drodze Trogir i kastel nowi.
Ale co dalej, Bonar masz jakieś sugestie bo siedzę nad gogle map i nic nie widzę ciekawego :)

Cieszy więc, że wszystko co napisałem w „Banku kwater” w całości się potwierdza w Twoich odczuciach.
dalmacja-polnocna-od-maslenicy-do-primostenu-t39978.html#p1122773

Nie chciałbym być postrzegany jako przewodnik po okolicy Trogiru, opiszę tylko to co widziałem i dlatego polecam.
Jadąc do Trogiru tuż przy głównym targu (po prawej) na lewo jest market Konzum i tutaj proponuję zaparkować autko (za darmochę :) i udać się zwiedzać miasto. Warto też przez miejscowość Seged Donji wjechać na wzniesienie i z góry podziwiać 8O panoramę Trogiru, wyspy Ciovo i pobliskie wysepki. Piękne widoki.
Będąc w podróży do/z Splitu warto odwiedzić Kasztel Sztafilic gdzie rośnie drzewo oliwne (olea europea), nazywane przez mieszkańców Kaszteli Mastrinką. Liczy ponad 1500 lat.
Tak już jest z Chorwacją, za każdym razem odkrywamy coś nowego i za każdym razem mówimy, jak mogłem tego nie widzieć :wink:

W nawiązaniu do zimnej wody powiem tak; w Polsce podczas powodzi: „Woda ma to do siebie, że się zbiera i stanowi zagrożenie, a potem spływa do Bałtyku”, powiedział prezydent Komorowski.
Natomiast ja powiem tak; ze względu na wiele uwarunkowań (wyspy, głębokość morza na południu kraju i liczne płycizny na północy) Adriatyk obfituje w liczne prądy zimnej wody.

Pozdrawiam, udanego urlopu życzę, pozdrowienia dla Daria i "emeryta" Domingosa, a po powrocie do PL czekamy na relację z pobytu u Daria :papa:

Pizza spod peki w tym roku była,podobno super wyszła.
KDW
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KDW » 13.09.2013 07:12

Z napisał(a):Pizza spod peki w tym roku była,podobno super wyszła.

A propos peki, ponoć najlepsza w całej Dalmacji jest na Hvarze, nie wiem nie byłem tylko słyszałem, może ktoś był to niech się podzieli doznaniami...jest tam ponoć ośla ścieżka (można spotkać dzikie osiołki) po przejściu której trafiamy do konoby całkowicie pozbawionej elektryczności i w ogóle warunki spartańskie, wszystko przygotowuje się ręcznie, ale za to pysznie...fakt czy mit ???
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 13.09.2013 14:08

Moja peka już zakupiona-niedługo przyjedzie
KDW
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KDW » 14.09.2013 21:38

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

O to chodziło Bonar?
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 15.09.2013 18:52

KDW napisał(a):zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

O to chodziło Bonar?

No tak!!!!!!!!!!! I co, piękne widoki ?

Pozdrav
KDW
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KDW » 15.09.2013 19:36

Staliśmy w tym miejscu jakieś 30-40 minut, nie mogliśmy się nadziwić jak pięknie, za każdym razem jak patrzyłem na jakieś miejsce cykałem fotkę i tak chyba 30 razy :mrgreen: Starówka Trogiru wyglądała jak pesteczka, a Ciovo w pełnej krasie, wiecie co do pełni uroku brakowało jeszcze na zboczach gór fioletowej lawendy, ale niestety już za późno o tej porze roku.

A w międzyczasie zatrzymywały się inne auta, i cykali zdjęcia, ba nawet jeden rosyjski samochód się zatrzymał, wysiadł tylko facet, pasażerka nie wysiadała nawet - zrobił zdjęcie i odjazd BAM zaliczone
andzulina
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) andzulina » 17.09.2013 09:52

Tak czytam Wasze posty i mam nadzieję, że mój pierwszy wyjazd do Chorwacji będzie udany:))) z relacji wynika, że jest super. Mamy apartament u Dario w Vodice od 25.09. Ja już siedzę i obmyślam plan wycieczek:) choć mój mąż kręci nosem, bo on woli leżeć i nic nie robić. Mam pytanie - gdzie najlepiej robić zakupy? Bo jedni znajomi zabierają jedzenie z PL (tylko oni "kempingowi"), inni szukają na miejscu. Wiadomo - wolę kupić coś na miejscu, świeżego, aczkolwiek nie chciałabym przepłacać...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Tribunj- super miejsce i tanio- 15 m od morza - strona 41
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone