Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa: WROCŁAW - SPLIT. Prosze o radę, którą drogę wybrać.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Till
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Till » 28.07.2008 21:16

aż tak Ci zależy na nabijaniu postów że piszesz dwie odpowiedzi ?
polecam ikonke "etytuj" i można poprawiać swoją odpowiedź.

a ze Słowacja to faktycznie, dałem ciała, ale mówiłem mamie żeby nie zapisywała mnie do 1 klasy, tylko do do zerówki :( ... ja tego jeszcze nie przerabiałem.

Ewel1977 daj znać o której startujecie 8 sierpnia, to może akurat pojedziemy w sumie na 3 auta :)

Czekam na odpowiedź.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 29.07.2008 07:55

Nie kłóćta się ludziska Obrazek. Temat mi umknął, bo gdyby nie to byłby szlaban na nim :wink: ale skoro już się rozwinął i umawiacie się w nim na wspólny wyjazd to zostanie :wink:

Hepik, Jdubowski. Jak znajdziecie w przyszłości coś podobnego to proponuję tu linka zapodać, mniej będzie umykało :wink:
kayah81
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kayah81 » 29.07.2008 10:55

Witam,
my także wyjeżdżamy w tym terminie. Jesteśmy z Oławy, koło Wrocławia. Na razie planujemy jechać na Hvar.
Ewel1977
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewel1977 » 29.07.2008 13:52

My wyjeżdżamy około godziny 15,00 - 16,00.
Może jakoś na trasie się spotkamy np w Boboszowie. ?
Moje gg 436037.

P.S My też chcemy ominąć Słowenię. I oczywiście jak bedą korki przed tunelami to jedziemy na starą trasę przez BENKOWAC oBROWAC.

POZDRAWIAM
EWELINA
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 30.07.2008 06:48

forum/viewtopic.php?p=250269#250269
Trasa nr 2!
Kłodzko, Boboszów czy Kudowa możesz sobie podarować. Średnio do granicy 50-70km/h
Kombajny, tiry, traktory i ciąle linia ciągła z zakazami wyprzedzania.
Trasa nr 2 testowana wielokrotnie (objazdu Mariboru nie testowałem). Z okolic Wrocka do Pakostane 12,5-13 h jazdy. Średnia z jazdy bez szaleństw 95km/h
polecam. Inne trasy sobie śmiało podaruj. One są dla masochistów :wink: , dlatego nawet ich do FAQ nie wprowadzałem.
Miłych wakacji.
Powerek:)
Autostopowicz
Wyjazd na Hvar okolo 9-10 sierpnia:)

Nieprzeczytany postnapisał(a) Powerek:) » 30.07.2008 09:39

Witam wszystkich! Chorwacja dla mnie już drugi rok - nie mogę się doczekac tego klimatu.
Planujemy wyjazd ok 10 sierpnia autkiem ( 4 osoby) Razem z Kayah81 :)
Proponujemy wyjazd większą ekipą :) I w ciemno, czyli na miejscu będziemy szukać noclegów. Przygoda, przygoda :)
Jestesmy z okolic Wroclawia, kto chce się przyłączyć? :lol:

Stęsknione wakacji, palemek, piffffffka i lenistwa
Powerek:) i Kayah
Bosm@n
Croentuzjasta
Re: Wyjazd na Hvar okolo 9-10 sierpnia:)

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bosm@n » 30.07.2008 14:22

Powerek:) napisał(a):Witam wszystkich! Chorwacja dla mnie już drugi rok - nie mogę się doczekac tego klimatu.
Planujemy wyjazd ok 10 sierpnia autkiem ( 4 osoby) Razem z Kayah81 :)
Proponujemy wyjazd większą ekipą :) I w ciemno, czyli na miejscu będziemy szukać noclegów. Przygoda, przygoda :)
Jestesmy z okolic Wroclawia, kto chce się przyłączyć? :lol:

Stęsknione wakacji, palemek, piffffffka i lenistwa
Powerek:) i Kayah

Ja w poniedziałek 11 sierpnia z Wrocka na Ciovo:-) Jednym autkiem z rodzinką, przejazd planuję w jeden dzień:-) Jeśli ktoś jedzie w poniedziałek to zapraszam:-) Ja jadę przez Wiedeń, pierwszy raz do Cro:-)
m@rcin
Bosm@n
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bosm@n » 30.07.2008 19:06

zbysio_56_56 napisał(a):najlepsza trasa i najszybsza do Splitu to Wrocław- Kłodzko - Boboszów- Brno-Mikulov - Wiedeń- Graz- Maribor- Zagrzeb- KArlovac- Długopolije / bramki na autostradzie i zjazd do Splitu. Winiety : Czechy 330 koron, Austria 7,6 euro, Słowenia 35 euro, Chorwacja180 kun.
Czy to wystarczy? Jeśli nie to prosze napisać do mnie.
Ja jadę poniżej Splitu 10 km za MAkarską w dniu 06.08.2008r.wyjazd o godzinie 23. z Wrocławia. Nocleg w Słowenii w Zrecu. Przyjazd na miejsce 08.08.koło godziny 14.00

Ten nocleg masz już "zaklepany" czy w ciemno? Zastanawiam się gdzie spać po drodze:-)
m@rcin
Till
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Till » 30.07.2008 22:28

FUX napisał(a):Miłych wakacji.

a dziękuje FUX, Tobie również udanych wakacji :)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 31.07.2008 05:17

Till napisał(a):
FUX napisał(a):Miłych wakacji.

a dziękuje FUX, Tobie również udanych wakacji :)

Niestety w cro w tym roku już byłem..... :cry:
Co do trasy, to przrmyśl ten Boboszów; nie będziesz zachwycony....
Trasę nr 2 pokonałem 6 krotnie.
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 31.07.2008 09:09

Ta trasa przez Boboszów, Olomuc i Wiedeń nie jest zła. Ja sam osobiście pokonałem ją szybko i bezproblemowo, choć to była sobota.
Warunek - wyjazd z Wrocławia lub okolic o 5 rano. Wtedy w Wiedniu ok 12.00 w Zagrzebiu ok 13:30 a dalej dwie lub trzy godziny później. Jadąc o tej porze nigdy nie stałem w korkach a w Czechach dodatkową zaletą jest to, że tam autostrada, droga szybkiego ruchu podchodzi najbardzuiej na północ, czyli z Wrockaw stosunkowo blisko.
Jest wprawdzie parę tatelni po czeskiej stronie ale to zaledwie kilka kilometrów.

pozdrawiam i życzę udanych wakacji!
MariuszLo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MariuszLo » 31.07.2008 09:32

Jechałeś w sobotę w tym roku ? Czy remont na odcinku Mikulov - Wiedeń powoduje duże korki ?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 31.07.2008 16:58

MariuszLo napisał(a):Jechałeś w sobotę w tym roku ? Czy remont na odcinku Mikulov - Wiedeń powoduje duże korki ?

Mikulov sobie podaruj.
Zobacz tę trasę
forum/viewtopic.php?p=299382#299382

i podejmij słuszna decyzję.
MariuszLo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MariuszLo » 31.07.2008 17:09

Jechałem przez Mikulov cztery razy i zawcze było OK. Rok temu przed Wiedniem zaczynał się remont, ale nie był bardzo uciążliwy. Jeśli zmienię trasę (bo kilka osób napisze o okropnych korkach) to raczej na rzecz bezpłatnego w Czechach odcinka Hradec Kralove-Pardubice-Jihlava-Znojmo
cyper77
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) cyper77 » 31.07.2008 19:58

Witam serdecznie,
Wybieramy sie do cro 18.08.2008, jedziemy pierwszy raz i w ciemno, noclegu bedziemy szukac na miejscu. Planujuemy uderzyc do Splitu. Jezeli jest ktos chetny przylaczyc sie do wyjazdu w tym terminie to prosze o kontakt: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
pozdrowienia
Dan
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Trasa: WROCŁAW - SPLIT. Prosze o radę, którą drogę wybrać. - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone