Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Szukam linków do map zeby wytyczyć trasę Gdańska-Zagrzeb

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
oskar:)
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) oskar:) » 31.08.2007 06:43

:?: Szukam linków do dobrych map i wyszukiwarek zeby wytyczyć trasę z Gdańska do Zagrzebia :?: proszę o pomoc wyjazd przewiduję na 25 września.Może ktoś wie jaka będzie pogoda :?:
pozdrawiam :D
el_guapo
Cromaniak
Re: Szukam linków do map zeby wytyczyć trasę Gdańska-Zagrze

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 31.08.2007 06:59

oskar:) napisał(a)::?: Szukam linków do dobrych map i wyszukiwarek zeby wytyczyć trasę z Gdańska do Zagrzebia :?: proszę o pomoc wyjazd przewiduję na 25 września.Może ktoś wie jaka będzie pogoda :?:

viamichelin.com
oskar:)
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) oskar:) » 31.08.2007 09:07

dziękuję :D na pewno pomoże :D
Tomek
Cromaniak
Re: Szukam linków do map zeby wytyczyć trasę Gdańska-Zagrze

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek » 31.08.2007 10:16

oskar:) napisał(a)::?: Szukam linków do dobrych map i wyszukiwarek zeby wytyczyć trasę z Gdańska do Zagrzebia :?:

Myślę że Michelin będzie wystarczający, z drobnym wyjątkiem braku autostrady od granicy (Macelj) do Krapiny reszta jest aktualna.

oskar:) napisał(a):proszę o pomoc wyjazd przewiduję na 25 września. Może ktoś wie jaka będzie pogoda :?:

Jeśli ktoś przepowie Ci teraz dokładną pogodę na końcówkę września i ta pogoda się sprawdzi to podaj mi jego namiary - poproszę go o numery które padną w lotto :)

Pzdr
Tomek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.08.2007 10:25

Spróbuj jeszcze http://map24.interia.pl/,jest po polsku i możesz skonfrontować z Michelin :wink:
Co do pogody to spróbuj tegohttp://www.accuweather.com/world-index.asp?partner=accuweatherw okienko wpisz miasto dla którego potrzebujesz prognozę ,mi podczas pobytu w Cro sprawdziła się w 90% :!:
Tomek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek » 31.08.2007 11:24

szaki17 napisał(a):Co do pogody to spróbuj tego... mi podczas pobytu w Cro sprawdziła się w 90% :!:

Wydaje mi się że niestety końcówka września to w dużej mierze loteria !!!

Spędziłem w Chorwacji na jachcie ostatni tydzień września 2002. Przeglądałem wcześniej prognozy i statystyki (wszystki na początku były pozytywne - słonecznie, ciągle ciepło, temperatura wody 22-24 stopnie...).
Zadar powitał nas 2 dniowymi opadami deszczu - z tego powodu opóźniliśmy nawet o dzień wyjście z mariny.

Potem w ciągu całego tygodnia pogoda była bardzo zmienna. Kiedy pytaliśmy w marinach o pogodę wszyscy kręcili z niedowierzaniem głowami twierdząc że mamy pecha bo z reguły cały wrzesień jest jeszcze pogodny.

Dlatego jak dla mnie - śmiało jedź - statystyki pogodowe wskazują że warto - na pewno jest zdecydowanie lepiej niż nad Bałtykiem. Niestety musisz być także przygotowany na opady.

Co do temperatury wody to wtedy w ciągu tego tygodnia kąpałem się kilkakrotnie ale raczej było to 19-20 stopni.

Pzdr
Tomek

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone