Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Sveta Nedjelja na Hvarze - poszukuję namiaru na apartament

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.01.2010 22:45

majeczka napisał(a):
zebik napisał(a):Majeczko, a co sądzisz o Jelsie o okolicach.

Nie wiem co preferujesz? Sama Jelsa była dla nas doskonałym punktem zaopatrzeniowym. Sklepy, bank, stacja benzynowa, promenada, kafejki, etc... Nawet jej niezliczone zatoczki są dostosowane do kąpieli, niektóre nawet dostosowane dla dzieci. Atrakcjami turystycznymi przynajmniej dla mnie były plaże kamienisto-piaszczyste w sąsiedztwie gęstych piniowych lasów. Na każdym kroku ogrom obcokrajowców, zwłaszcza Włochów; nie powiem, trochę mnie to drażniło, albowiem wolę większą intymność... Mieszkałam nieopodal Jelsy 10-11 km dalej. Bardzo chętnie bywałam jednak w Jelsie, ale wierz mi wolałam z reguły wracać do oazy ciszy i spokoju... :papa:

Dzięki, a możesz zdradzić tę oazę spokoju w tym roku będę w Jelsie to chciałbym pobyć właśnie w takiej oazie.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 14.01.2010 22:46

m82m napisał(a):
mkm napisał(a):
majeczka napisał(a):Mariusz pomachamy sobie, Ty z Vidovej, ja z Korculi; jednak wcale nie wykluczam możliwości, że ponownie pojawję się na Hvarze. :papa:

W tym roku , wejdę na latarnię w Veli Rat ... Cóż i będę machał :lol: :papa:

Jesteś już tak daleko??? :D
Ja oczekuje na potwierdzenie :wink:

To nie jest temat na forum :wink:
m82m
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m82m » 14.01.2010 22:46

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Moim zdaniem Jelsa (nie licząc Sućurja) jest najmniej ciekawym miasteczkiem na wyspie. Na wywczas też średnio się nadaje... Ma bardzo niekorzyste położnie (wystawę) względem morza. Jest otwarta na burę... Zatem to najbardziej wietrzne miasteczko na wyspie. Kiedy więc trafi się chłodniejszy wieczór, to możesz być pewien, że sweterek się przyda (temperatura potrafi być nawet o 5 st. niższa niż na przykład w St.Gradzie, że o Hvarze nie wspomnę). Często także (częściej niż w innych miateczkach ) morze nawiewa śmieci...Poza tym port w samym centrum też robi swoje....Co prawda nie ma tam załadunku aut (wpływają tam katamarany, nie promy), ale w sezonie codziennie zawijają mega hałaśliwe statki fish picknikowe z R. Makarskiej przypominające koszmarne "pływające techno parady"....
Niewątpliwie warto do Jelsy zajrzeć na super lody (moim zdaniem najlepsze na wyspie), koniecznie przyjrzeć się obiektom sakralnym (szczególnie sv.Ivan), wystartować z niej na pieszą wycieczkę (Tor, Galešnik)...ale stacjonować raczej gdzieś indziej (choćby w pobliskiej Vrboskiej).
Pozdrawiam

Najlepiej jednak za TUNELEM!
np. Zavala :wink:

POZDRAV!
m82m
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m82m » 14.01.2010 22:47

mkm napisał(a):
m82m napisał(a):
mkm napisał(a):
majeczka napisał(a):Mariusz pomachamy sobie, Ty z Vidovej, ja z Korculi; jednak wcale nie wykluczam możliwości, że ponownie pojawję się na Hvarze. :papa:

W tym roku , wejdę na latarnię w Veli Rat ... Cóż i będę machał :lol: :papa:

Jesteś już tak daleko??? :D
Ja oczekuje na potwierdzenie :wink:

To nie jest temat na forum :wink:

No właśnie :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.01.2010 22:48

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Moim zdaniem Jelsa (nie licząc Sućurja) jest najmniej ciekawym miasteczkiem na wyspie. Na wywczas też średnio się nadaje... Ma bardzo niekorzyste położnie (wystawę) względem morza. Jest otwarta na burę... Zatem to najbardziej wietrzne miasteczko na wyspie. Kiedy więc trafi się chłodniejszy wieczór, to możesz być pewien, że sweterek się przyda (temperatura potrafi być nawet o 5 st. niższa niż na przykład w St.Gradzie, że o Hvarze nie wspomnę). Często także (częściej niż w innych miateczkach ) morze nawiewa śmieci...Poza tym port w samym centrum też robi swoje....Co prawda nie ma tam załadunku aut (wpływają tam katamarany, nie promy), ale w sezonie codziennie zawijają mega hałaśliwe statki fish picknikowe z R. Makarskiej przypominające koszmarne "pływające techno parady"....
Niewątpliwie warto do Jelsy zajrzeć na super lody (moim zdaniem najlepsze na wyspie), koniecznie przyjrzeć się obiektom sakralnym (szczególnie sv.Ivan), wystartować z niej na pieszą wycieczkę (Tor, Galešnik)...ale stacjonować raczej gdzieś indziej (choćby w pobliskiej Vrboskiej).
Pozdrawiam

Dzięki Kasiu, ale niestety już zarezerwowałem w Jelsie i cóż trzeba będzie tylko tam nocować, ewentualnie spacerować. W Starim Gradzie na pewno też się pojawię, żeby powiedzieć dzień dobry lub cześć.

pozdrawiam i dzięki za info.
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 14.01.2010 23:10

zebik napisał(a): niestety już zarezerwowałem w Jelsie i cóż trzeba będzie tylko tam nocować, ewentualnie spacerować. W Starim Gradzie na pewno też się pojawię, żeby powiedzieć dzień dobry lub cześć.

Trochę szkoda zebik, że aż tak się pospieszyłeś. Rzeczywiście podałabym Ci prawdopodobnie dobry adres w mojej oazie spokoju, nieopodal Jelsy... Do tego super kameralna plaża dostosowana do potrzeb dzieci... :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.01.2010 23:14

majeczka napisał(a):
zebik napisał(a): niestety już zarezerwowałem w Jelsie i cóż trzeba będzie tylko tam nocować, ewentualnie spacerować. W Starim Gradzie na pewno też się pojawię, żeby powiedzieć dzień dobry lub cześć.

Trochę szkoda zebik, że aż tak się pospieszyłeś. Rzeczywiście podałabym Ci prawdopodobnie dobry adres w mojej oazie spokoju, nieopodal Jelsy... Do tego super kameralna plaża dostosowana do potrzeb dzieci... :papa:

No szkoda ale Pani powiedziała, że tam i koleżanka mojej Pani też powiedział, że do Jelsy więc usiadłem w kącie i się nie odzywałem. :D :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.01.2010 23:19

zebik napisał(a):No szkoda ale Pani powiedziała, że tam i koleżanka mojej Pani też powiedział, że do Jelsy więc usiadłem w kącie i się nie odzywałem. :D :D

Pantoflarz :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.01.2010 23:20

Janusz Bajcer napisał(a):
zebik napisał(a):No szkoda ale Pani powiedziała, że tam i koleżanka mojej Pani też powiedział, że do Jelsy więc usiadłem w kącie i się nie odzywałem. :D :D

Pantoflarz :wink:

Ja bym to nazwał oddaniem decyzji w "dobre" ręce.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.01.2010 23:21

No to będzie OK :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.01.2010 23:26

Janusz Bajcer napisał(a):No to będzie OK :D

Musi być dobrze. :D :D
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 14.01.2010 23:41

majeczka napisał(a):

Majeczka mogę prosić o namiar adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl :) :D
smoki
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) smoki » 15.01.2010 00:17

Trochę szkoda zebik, że aż tak się pospieszyłeś. Rzeczywiście podałabym Ci prawdopodobnie dobry adres w mojej oazie spokoju, nieopodal Jelsy... Do tego super kameralna plaża dostosowana do potrzeb dzieci... :papa:[/quote]

Jeśli można to bardzo prosimy o namiar. adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.01.2010 00:53

zebik napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):No to będzie OK :D

Musi być dobrze. :D :D

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link :wink: :D
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 15.01.2010 19:52

Bardzo chętnie Wam podam adres, ale niestety rozpoczęły się dla mnie ferie i piszę właśnie z Czarnej Góry... :lol: :cry:
Problem polega na tym, że nie posiadam z sobą bezpośrednich telefonów.
Adresy i dalsza korespondencja na Waszą pocztę niestety już po moim powrocie... Pozdrawiam :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje