napisał(a) helen » 16.04.2010 20:52
sroczka66 napisał(a):helen, czy to prawda,że przy tej diecie nie wolno ani kropli alkoholu?
Nie, żebym się tego obawiała, ale w maju parę ważnych imprez się szykuje, to lampkę czegoś mocniejszego wypić by wypadało
No i jak długo trzeba by było być na diecie,żeby zrzucić 4-6 kg?

Alkohol nie jest dozwolony niestety, aczkolwiek ja dla lampki wina robiłam wyjątki w święta, a kieliszeczka marsali w zimowe wieczory też nie mogłam czasem sobie odmówić. Ale wg. Dukana alkoholu nie wolno, dopiero w fazie stabilizacji wagi, 2 razy w tygodniu można napić się wina.
Ja po pierwszej fazie (5 dni samych białek) zgubiłam 3,5 kg, była to głównie woda, ale tak to wyglądało, potem znikał średnio 1 kg tygodniowo. Osoby z większą ilością kg do zrzucania ponoć gubią je w większych ilościach, podobnie osoby, które nie stosowały wcześniej innych diet. Trudno mi powiedzieć jak to byłoby u Ciebie.
Faza utrwalania wagi trwa 10 dni na każdy utracony kilogram, u mnie będzie to jakieś 10x17kg=170 dni , czyli do zimy powinnam się "wyrobić" z tą dietą
Jeśli zgubisz 5 kg, to 50 dni będziesz utrwalać wagę, tak żeby organizm "zapomniał" najwyższą wagę jaką miał.