Błędne koło - wczorajszy program Pana Lisa i sonda tam przeprowadzona: czy wprowadzenie przez gen stanu wojennego było dobrym czy złym posunięciem? 75% widzów odpowiedziało TAK-DOBRYM.
Mocno się zdziwiłem.
AndrzejJ. napisał(a):woka napisał(a):JacYamaha napisał(a):woka napisał(a):janniko napisał(a):Rzecz w tym, że wiele się zrobić nie da.
Jak chyba zauważamy ..... nie ma złotego środka. Pozostaje więc stwierdzić, że stan wojenny był jednym ze środków.
Patrząc na sondaże zamieszczane tu i ówdzie ( chyba 48/52) ... wypada stwierdzić, że jesteśmy w tym zagadnieniu bardzo mocno podzieleni.
Tak było, tak jest i długo tak pozostanie. Jak zresztą zawsze ...
Czyli reasumując: pozostaje więc stwierdzić, że stan wojenny był ZŁY i koniec
... ależ proszę szanownego kolegi. Nie znam nikogo kto byłby innego zdania.
Ja mam.
.png)
JacYamaha napisał(a):Błędne koło - wczorajszy program Pana Lisa i sonda tam przeprowadzona: czy wprowadzenie przez gen stanu wojennego było dobrym czy złym posunięciem? 75% widzów odpowiedziało TAK-DOBRYM.
Mocno się zdziwiłem.
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):"Art. 55. Kto publicznie i wbrew faktom zaprzecza zbrodniom, o których mowa w art. 1 pkt 1, podlega grzywnie lub karze pozbawienia wolności do lat 3. Wyrok podawany jest do publicznej wiadomości."
.png)
.png)
asikx napisał(a):MWN napisał(a): No i wypisać się z najbardziej totalitarnej organizacji od czasu Układu warszawskiego - UE! Tam teraz kwitnie komunizm w czystej postaci.
Żeby nie było to forum o turystyce, tylko jakieś takie bardziej radykalne, powiedziałbym Ci bez wygwiazdkowania: p********z waść jak potłuczony.
Pozdrawiam
Rafał
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):Nie przekonamy się , a po dwóch odpowiedziach stwierdzam (nie obrażaj się) , że mentalnie tkwisz w PRL i jej propagandzie..
.png)
MWN napisał(a):o powiedz dlaczego już Polska płaci więcej do unii niż otrzymuje? A zresztą - najpierw lepiej się poinformuj a nie chrzań o pieprzeniu....
.png)
.png)
asikx napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):"Art. 55. Kto publicznie i wbrew faktom zaprzecza zbrodniom, o których mowa w art. 1 pkt 1, podlega grzywnie lub karze pozbawienia wolności do lat 3. Wyrok podawany jest do publicznej wiadomości."
Janusz, trafiłeś kulą w płot. Stan wojenny nie został, póki co, uznany za zbrodnię, więc nikt nie może odpowiadać z tego artykułu. Proponuję abyś wziął sobie urlop świąteczny i odpoczął od forum, bo emocje Cię zaczynają ponosić.PozdrawiamRafał
.png)
.png)
asikx napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):"Art. 55. Kto publicznie i wbrew faktom zaprzecza zbrodniom, o których mowa w art. 1 pkt 1, podlega grzywnie lub karze pozbawienia wolności do lat 3. Wyrok podawany jest do publicznej wiadomości."
Janusz, trafiłeś kulą w płot. Stan wojenny nie został, póki co, uznany za zbrodnię, więc nikt nie może odpowiadać z tego artykułu. Proponuję abyś wziął sobie urlop świąteczny i odpoczął od forum, bo emocje Cię zaczynają ponosić.
Pozdrawiam
Rafał
.png)
woka napisał(a):Polemizujemy na temat zasadności wprowadzenia stanu wojennego.
woka napisał(a): Janusz jest niepoprawnym fanatykiem.
Myślę, że w tym temacie trochę zaślepiony. Nic nie widział a wie najlepiej.
.png)
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.