Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce. Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie! [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Lech,Czech i Rus wędrują po Europie , wchodzą na Gerlach i mówi Lech
- Mnie się podoba na północy , tam się osiedlę.
- Dla mnie południe jest super - dodaje Czech
hhhm ,a mi to się wszędzie podoba - rzekł RUS
Pozwól Torac , że uzupełnię
- hhhm ,a mi to się wszędzie podoba - rzekł RUS
I ostatnio widziano do w Gruzji
Torac napisał(a):Myślę że wszyscy urodzeni po roku 90 reprezentują już inne pokolenie -bez balastu komuny, kompleksów. O stanie wojennym powinni pamiętać i mieć swoje zdanie. Trudniej będzie odbudować klasę średnią i Polską inteligencję zarżniętą podczas niem. okupacji i latach komuny . To pewnie problem paru pokoleń.
Pokolenie bez balastu ale też bez wyobraźni - ciężko pamiętać coś co obce.
Jak widzę mało kogo z młodych interesuje to jak było naprawdę. Jak już coś lizną to się wymądrzają. A i tak najważniejsza jest nowa komórka...
AndrzejJ. napisał(a):Początkowo szło dobrze ,ale wlazł Janusz Bajcer. Każdy może wejść. pisać , wklejać linki, obrazki, filmy, muzykę
Janusz został kapitanem drużyny i sędzią jednocześnie. Dziękuję za wybór
No i do tego trampkarz Torac ,znany szalikowiec o wybitnym umyśle w ocenie tego na czym się nie zna. Torac ma prawo do oceny , jak każdy
Cały czas podawał Janusz i oceniał Janusz .Pozmieniał nawet trampkarzowi post coby było dobrze. Pozmieniałem Tobie abyś nie czuł się pokrzywdzony
I po temacie . Temat nie zamknięty
Jutro też nie będzie Teleranka. prawie jak teleranek
Ps. mam dwa posty mniej Janusz
Andrzejku! jesteś przykrym mankamentem demokracji , reprezentantem polskiego piekiełka - trzymając się zaproponowanej przez Ciebie nomenklatury sportowej.
Zgoda jedynie w kwestii teleranka. I jedynie tyle gwoli komentarza , przyłączam się do grona ludzi rozsądnych na tym forum i pozwalam sobie Cię zlewać
Torac napisał(a):Andrzejku! jesteś przykrym mankamentem demokracji , reprezentantem polskiego piekiełka - trzymając się zaproponowanej przez Ciebie nomenklatury sportowej. Zgoda jedynie w kwestii teleranka. I jedynie tyle gwoli komentarza , przyłączam się do grona ludzi rozsądnych na tym forum i pozwalam sobie Cię zlewać
Powiem rzeczowo i konkretnie.To co napisałeś wcześniej to mamisynkowe wypociny pod publikę.
Torac napisał(a):Myślę że wszyscy urodzeni po roku 90 reprezentują już inne pokolenie -bez balastu komuny, kompleksów. O stanie wojennym powinni pamiętać i mieć swoje zdanie. Trudniej będzie odbudować klasę średnią i Polską inteligencję zarżniętą podczas niem. okupacji i latach komuny . To pewnie problem paru pokoleń.
Pokolenie bez balastu ale też bez wyobraźni - ciężko pamiętać coś co obce. Jak widzę mało kogo z młodych interesuje to jak było naprawdę. Jak już coś lizną to się wymądrzają. A i tak najważniejsza jest nowa komórka...
A to już zadanie dorosłych . Zły przykład dał ostatnio J.Kaczyński szkalując Niesiołowskiego ,takiej historii młodzież nie kupi i będzie miało swoją Jolę Rutowicz , AndrzejaJ. itd
Do narodu rosyjskiego nic nie mam , trzeba im współczuć, że mieli dyktatorów i zbrodniarzy za przywódców.
Ale skoro nie potrafili sobie z nimi poradzić , to mają jak mają, a może im z nimi dobrze.