Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Senj - proszę o opinie

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
eliza_12
Croentuzjasta
Senj - proszę o opinie

Postnapisał(a) eliza_12 » 08.03.2009 20:05

Witam
Dzięki temu forum spędziłam w 2008 wspaniałe wakacje w Orebic. Teraz znalazłam fajną kwaterkę w Senj. Szukałam tu opini o tej miejscowości ale nie znalazłam nic szczególnego. Dużo forumowiczów pytało ale o campingi. Poszukałam również google i tam w relacjach ludzie wypowiadają się dość dobrze o tej mieścinie bo z tego co wiem to mała miejscowość i z kilku zdjęć które widziałam to plaża też nie jest zbyt duża :(
Bardzo proszę o jakieś info a zdjęcia będą bardzo mile widziane.
Rysio
Weteran

Postnapisał(a) Rysio » 08.03.2009 20:11

forum/viewtopic.php?t=18019 Ania trochę tu napisała. Ja niestety byłem w 1997 więc trudno mi się o tej miejscowości wypowiadać obecnie, ale może w tym roku się tam przewinę :)
eliza_12
Croentuzjasta

Postnapisał(a) eliza_12 » 08.03.2009 20:17

Może już mam zmęczone oczy od całodziennego siedzenia przed kompem ale ja nie widzę tu żadnego wpisu od Ani o Senj :oops:
el_guapo
Cromaniak

Postnapisał(a) el_guapo » 09.03.2009 08:35

eliza_12 napisał(a):Witam
Teraz znalazłam fajną kwaterkę w Senj.

Byłem w sierpniu 2008 w Senj na jeden dzień - miasteczko nie podobało mi się. Dość ponure, brak klimatu, brak promenady do wieczornych spacerów, bezpośrednio przy nabrzeżu jest Jadranka.

Jestem na NIE.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.03.2009 08:37

Byłem tam 2 razy.
Na szczęście tylko przejazdem.
100 % zgody z el_guapo.
Rysio
Weteran

Postnapisał(a) Rysio » 09.03.2009 08:56

MIEJSCOWOŚCI NA WYBRZEŻU KVARNERU
SENJ
http://www.tz-senj.hr

W zasadzie masz rację bo to nie wpis tylko link, ale na początek zawsze to coś. Senj jest raczej mało popularną miejscowością wypoczynkową. Z tego co ja zapamiętałem, to bardzo urokliwe knajpki na starym mieście i górująca nad wszystkim twierdza Nehaj.
Trochę informacji znajdziesz również tu, tu trochę z twierdzy a tu z naszej stronki. Czy zgadzam się z przedmówcami, raczej średnio. Fakt, że miasta Dalmacji są bardziej kolorowe i żywe, jednak Senj wydawał mi się mniej skomercjalizowany, jednak to opinia którą opieram na doświadczeniu sprzed dwunastu niemal lat. Wtedy generalnie Chorwacja była innym krajem, lepszym od tego co dziś tam zastajemy niestety. Tu znajdziesz trochę bełkotu na temat mojego wyjazdu w 1997 roku.

Pozdrav :wink:
Andrzej S
Odkrywca

Postnapisał(a) Andrzej S » 09.03.2009 09:33

eliza_12 napisał(a):Witam
Dzięki temu forum spędziłam w 2008 wspaniałe wakacje w Orebic. Teraz znalazłam fajną kwaterkę w Senj. Szukałam tu opini o tej miejscowości ale nie znalazłam nic szczególnego. Dużo forumowiczów pytało ale o campingi. Poszukałam również google i tam w relacjach ludzie wypowiadają się dość dobrze o tej mieścinie bo z tego co wiem to mała miejscowość i z kilku zdjęć które widziałam to plaża też nie jest zbyt duża :(
Bardzo proszę o jakieś info a zdjęcia będą bardzo mile widziane.

Jak byłaś w zeszłym roku w Orebicu to jak w tym pojedziesz do Senj to będziesz rozczarowana. Jak kiedyś patrzyłem na oferty kwater to właśnie w Senj były najtańsze.
Łukasz
Cromaniak

Postnapisał(a) Łukasz » 09.03.2009 12:37

Byłem na chwilę w 2005 i nie polecam. Miasto brzydkie, brudne i ponure z mało ciekawą plażą.
Po za tym klimat tam chyba nie całkiem Śródziemnomorski. Podobno tam wychodzi przełęcz i nie ma naturalnej górskiej granicy dla zimnego powietrza z północy.
Ostatnio edytowano 10.03.2009 08:55 przez Łukasz, łącznie edytowano 1 raz
eliza_12
Croentuzjasta

Postnapisał(a) eliza_12 » 09.03.2009 19:51

Wiem że zaczęłam wakacje w Cro od najpiękniejszych terenów 8)
Tak myślałam że Senj nie będzie miało zbyt dobrych rekomendacji :?
A jeśli zapytam o Starigrad-Paklenica jakie będą Wasze opinie ? Czy to lepsza miejscowość ?
jorgus111
Cromaniak

Postnapisał(a) jorgus111 » 09.03.2009 20:23

eliza_12 napisał(a):A jeśli zapytam o Starigrad-Paklenica jakie będą Wasze opinie ? Czy to lepsza miejscowość ?

A jeśli odpowiem , że proszę o większe zaangażowanie się w użycie szukajki , bo tych informacji na forum jest sporo :wink: np. tu :)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.03.2009 20:29

eliza_12 napisał(a):....A jeśli zapytam o Starigrad-Paklenica jakie będą Wasze opinie ? Czy to lepsza miejscowość ?

W sumie tak jak mój poprzednik :wink: :lol:
Ale......2 fajne relacje z tego rejonu HR masz tu:
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=17617
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=17616&highlight=

To już zdecydowanie lepszy pomysł niż Senj.
Nie byłem tam wprawdzie ale w ubiegłym roku planowałem tam pobyt tylko, że dojechałem zamiast tam to do Turcji :lol:
eliza_12
Croentuzjasta

Postnapisał(a) eliza_12 » 09.03.2009 20:42

Właśnie znalazłam te opowieści i z tego co wywnioskowałam to raczej wszystkim się tam podobało. Mojemu mężowi szczególnie to muzeum gdzie są czołgi :lol:
Więc - rezerwujemy :P
Witaj Cro już niedługo , jeszcze tylko 5 miesięcy :lol:
el_guapo
Cromaniak

Postnapisał(a) el_guapo » 10.03.2009 09:01

eliza_12 napisał(a):A jeśli zapytam o Starigrad-Paklenica jakie będą Wasze opinie ? Czy to lepsza miejscowość ?

Słyszałem, podkreślam słyszałem że w Kanale Velebitskim jest zimna woda :roll:
majeczka
Cromaniak

Postnapisał(a) majeczka » 10.03.2009 17:36

el_guapo napisał(a):

Słyszałem, podkreślam słyszałem że w Kanale Velebitskim jest zimna woda :roll:

Potwierdzam czytałam kiedyś, że Starigrad Paklenica to port otwarty na borę. Nawet wyznaczone są specjalne miejsca do cumowania małych jachtów, z uwagi na niebezpieczeństwo podczas bory. :papa:
eliza_12
Croentuzjasta

Postnapisał(a) eliza_12 » 10.03.2009 18:35

Nie załamujcie mnie :cry: a ja taki fajny apartamencik znalazłam bo znów wybiera się ekipa na 4 auta :wink:
Myślałam że tam będzie cieplej niż na otwartym morzu bo to zatoka itd.
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne