Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rybnik Makarska

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Alusia86
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alusia86 » 10.06.2008 08:29

A my mamy dwa warianty trasy :
1. Kat.-Cieszyn-Olomuc- Brno-Wieden (ktory zwazywszy na Euro planujemy jakos ominac chociaz z drugiej strony przejezdzajac przez niego w nocy moze nie bedzie takich problemow??)-Graz-Maribor-Zagrzeb-Karlovac-no i dalej juz na poludnie droga A1
2.Krakow- Chyzne- dalej przez Slowacje droga E77(czy ktos moze cos powiedziec na jej temat??jakie warunki jazdy itd.)-Budapeszt-dalej odbicie na Balaton :D - Zagrzeb-itd.
Zastanawiamy sie ktory wariant wybrac wiec jak ktos sie orientuje to prosze o porady i ewentualne poprawki :) no i oczywiescie co z tym nieszczesnym Wiedniem poczac?? :roll: Dodatkowo do wybrania trasy nr 1 sklania mnie to ze nie bedzie jeszcze tej kolosalnej oplaty 35 eurosow w Slowenii:)
fabi
Odkrywca
Witam

Nieprzeczytany postnapisał(a) fabi » 11.06.2008 19:00

My również jedziemy 27 czerwca w okolice Trogiru. W tamtym roku jechaliśmy cieszyn- brno-wiedeń-graz - zagreb - split. Nie było problemów. teraz chćę jechać podobnie.
pozdrawiam
Alusia86
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alusia86 » 12.06.2008 09:39

a jechal ktos moze drugim wariantem trasy ktory wczesniej opisalam??
paypal
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) paypal » 12.06.2008 11:05

Nie wiem po co wy tak sobie utrudniacie zycie. Dwa razy jechałem z Katowic do Makarskiej, za 2 tyg jade trzeci. Pierwszy raz na cieszyn, bratysławe, rejke, dalej omijam autostrady, kawałek słowenii i juz na autobanie do makarskiej jestem. Szybko, z mała iloscia opłat. Jak ktos chce widoki niech jedzie przez BiH ale od razu mówie ze to długa droga i meczaca.
Nie kombinujcie tylko bierzcie przykład z ludzi którzy juz byli i mają okresloną opinie, tak wiec albo przez Czechy i Austrie autostradami albo Słowacja i Wegry.
fabi
Odkrywca
trasa

Nieprzeczytany postnapisał(a) fabi » 15.06.2008 18:41

Alusia86 ja bym nie jechał na Budapeszt szkoda nakladać kilometrów, a i za autostrade trzeba płacić., co prawda nie jadąc autostradą czas jest zblizony to jednak oszczędzasz na kilometrach ( pieniądzach)
W tamta stronę jak wcześniej pisałem jadę przez Czechy i Austrię, a z powrotem z uwagi na wzrost ceny w Słoweni przez Węgry i na Austrię.
Jadąc 27 przez Wiedeń nie powinno być tłoczno - Euro się kończy, finał jest w Szwajcarii.
Czy ktoś z Was zabiera cb ?
paypal
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) paypal » 15.06.2008 22:09

Finał jest w Austrii, w Wiedniu
fabi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fabi » 16.06.2008 11:58

sorrki rzeczywiście finał jest w Wiedniu, ale dopierow niedziele także myślę, że nie bedzie w nocy jakiegos tłoku.
paypal
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) paypal » 16.06.2008 12:02

Nie chce cie niepokoic ale 26 o godz 21 jest tam rozgrywany połfinał tak wiec zarówno w nocy jak i rano z 26 na 27 czerwca bedzie tam tłoczno. Radze omijac, ale oczywiscie wybór wasz.
fabi
Odkrywca
wyjazd

Nieprzeczytany postnapisał(a) fabi » 16.06.2008 17:21

Paypal - jeszcze jeden wpis, burzysz moje plany :lol:
ach te euro- trzeba to przemysleć
a jak wygląda droga 86 przez Szombathley - można tamtędy śmiało jechać.
paypal
Globtroter
Re: wyjazd

Nieprzeczytany postnapisał(a) paypal » 16.06.2008 18:01

fabi napisał(a):Paypal - jeszcze jeden wpis, burzysz moje plany :lol:
ach te euro- trzeba to przemysleć
a jak wygląda droga 86 przez Szombathley - można tamtędy śmiało jechać.

:lol: :lol: :lol: :lol:

Drogą 86 jechałem dwa razy, za kilka dni jade trzeci, dla mnie bomba :D
jade
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jade » 17.06.2008 08:35

dla mnie też bomba :P
martin28
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) martin28 » 17.06.2008 09:08

paypal napisał(a):Nie wiem po co wy tak sobie utrudniacie zycie. Dwa razy jechałem z Katowic do Makarskiej, za 2 tyg jade trzeci. Pierwszy raz na cieszyn, bratysławe, rejke, dalej omijam autostrady, kawałek słowenii i juz na autobanie do makarskiej jestem. Szybko, z mała iloscia opłat. Jak ktos chce widoki niech jedzie przez BiH ale od razu mówie ze to długa droga i meczaca.
Nie kombinujcie tylko bierzcie przykład z ludzi którzy juz byli i mają okresloną opinie, tak wiec albo przez Czechy i Austrie autostradami albo Słowacja i Wegry.

sorry ale czy mozesz jakos dokładniej opisac te trase bo wyglada na ciekawa???
paypal
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) paypal » 17.06.2008 09:22

martin28 napisał(a):
paypal napisał(a):Nie wiem po co wy tak sobie utrudniacie zycie. Dwa razy jechałem z Katowic do Makarskiej, za 2 tyg jade trzeci. Pierwszy raz na cieszyn, bratysławe, rejke, dalej omijam autostrady, kawałek słowenii i juz na autobanie do makarskiej jestem. Szybko, z mała iloscia opłat. Jak ktos chce widoki niech jedzie przez BiH ale od razu mówie ze to długa droga i meczaca.

sorry ale czy mozesz jakos dokładniej opisac te trase bo wyglada na ciekawa???

Prosze użyć opcji "szukaj" i wpisac trasa przez węgry i drogę 86 - było na ten temat setki wątków
zygmunt
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zygmunt » 17.06.2008 09:47

Zgadzam się tutaj z paypalem po co jechać na Budapeszt .Ja z rodzinką ruszam w piątek [20.06] i jadę chyba najbardziej optymalną trasą[z mojego punktu widzenia] czyli Cieszyn, Zilina, Bratysława, Wiedeń itd...z małą poprawką że w tym roku jadę przez zachodnie Węgry :oops: [86], ale nie tylko z powodu EURO. Po prostu tą drogą jeszcze nie jechałem. :)
Jadę w okolice Omiśa
Pozdrav.
paypal
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) paypal » 17.06.2008 09:55

zygmunt napisał(a):Zgadzam się tutaj z paypalem po co jechać na Budapeszt .Ja z rodzinką ruszam w piątek [20.06] i jadę chyba najbardziej optymalną trasą[z mojego punktu widzenia] czyli Cieszyn, Zilina, Bratysława, Wiedeń itd...z małą poprawką że w tym roku jadę przez zachodnie Węgry :oops: [86], ale nie tylko z powodu EURO. Po prostu tą drogą jeszcze nie jechałem. :)
Jadę w okolice Omiśa
Pozdrav.

No to widzimy sie na drodze, takze jade ta trasą do Makarskiej i tez 20.06, wyjazd ze Świętochłowic o 19
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone