Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

REVOLUT - karta wielowalutowa

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Fancik
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fancik » 04.08.2018 14:42

Wracam z tematem zwrotu kasy za opłatę na bramkach. Dziś system pobrał sobie to co mi zwrócił. Jedynie kurs kuny chyba spadł bo zarobiłem na tej operacji 1zł 30gr.
zimarek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zimarek » 06.08.2018 07:23

Po 2 tygodniowym urlopie w Chorwacji mogę bardzo pozytywnie odnieść się do korzystania z Revoluta.
Płatności w sklepach, na stacjach, na bramkach bez najmniejszych problemów. Wypłaty z bankomatów w zasadzie za każdym razem było pytanie o DCC. Nie korzystałem z bankomatów euronetu, tylko zagrebacka banka i jakiś innych, wszystko bez jakichkolwiek prowizji bo doskonałym kursie 7,40 kun za 1 Euro (euro kupione w styczniu po 4,16zł ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.08.2018 18:29

A jak będę chciał zrezygnować z Revoluta i zamknąć u nich "konto", to gdzie szukać takiej opcji :roll: :?:
Marcinusik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcinusik » 06.08.2018 19:35

szaki17 napisał(a):A jak będę chciał zrezygnować z Revoluta i zamknąć u nich "konto", to gdzie szukać takiej opcji :roll: :?:

Oj szaki, szaki ;) 5 sekund wpisanie w google :P

https://www.revolut.com/pl/help/profil/ ... to-revolut
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.08.2018 20:11

no widzisz, człowiek uczy się całe życie :wink:
dzięki :papa:
Raphael
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raphael » 06.08.2018 20:16

Co do bankomatów Euronetu, firma ta wymyśliła, że pobiera zbójecką opłatę za wypłaty kartami MasterCard, które zostały wydane w innym kraju niż kraj wypłaty... a ta Revoluta jest rozpoznawana jako angielska. W przypadku kart Visa ten problem nie występuje. Revolut kiedyś wydawał karty MC, a teraz, od jakiś kilku miesięcy, wydaje karty Visa.

szaki17 napisał(a):A jak będę chciał zrezygnować z Revoluta i zamknąć u nich "konto", to gdzie szukać takiej opcji :roll: :?:

Też mnie - teoretycznie - nurtowała ta opcja, ale póki co nie mam potrzeby zamykać. Przypuszczam, że trzeba by wejść na ichniego czata i tam się dogadać. Z reguły czatuje się z "robotem" Ritą, ale po wpisaniu "live agent" ktoś żywy się kiedyś odezwie. Dodam, że ichni agenci komunikują się tylko po angielsku, choć ja miałem okazję komunikować się z osobami o polskich imionach.
Wojtek_M
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wojtek_M » 06.08.2018 22:18

Mam pytanie do użytkowników Revolut'a w związku z kupnem winiet na Słowację i Węgry przez internet (mowa o oficjalnych stronach: eznamka.sk i ematrica.nemzetiutdij.hu).
Konkretnie chodzi mi o przykład.. karta Revolut VISA z kontem tylko złotówkowym. Czy przy kupnie winiet poprzez wspomniane oficjalne strony ściągnie mi tylko tyle ile kosztuje po kursie Revolut'a (słowacka strona EURO, węgierska forint węgierski) czy po kursie (i ew. opłacie dodatkowej) według danego "systemu rozliczeniowego" z którego korzystają te strony?
Prosiłbym o odpowiedź osoby, które poprzez te konkretne strony internetowe już płaciły Revolut'em.
rybnic
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) rybnic » 07.08.2018 21:01

Wojtek_M napisał(a):Mam pytanie do użytkowników Revolut'a w związku z kupnem winiet na Słowację i Węgry przez internet (mowa o oficjalnych stronach: eznamka.sk i ematrica.nemzetiutdij.hu).
Konkretnie chodzi mi o przykład.. karta Revolut VISA z kontem tylko złotówkowym. Czy przy kupnie winiet poprzez wspomniane oficjalne strony ściągnie mi tylko tyle ile kosztuje po kursie Revolut'a (słowacka strona EURO, węgierska forint węgierski) czy po kursie (i ew. opłacie dodatkowej) według danego "systemu rozliczeniowego" z którego korzystają te strony?
Prosiłbym o odpowiedź osoby, które poprzez te konkretne strony internetowe już płaciły Revolut'em.

Tak sciągnie ci tylko po kursie Revolut'a, bez żadnych prowizji.
Kupowałem 09.07.2018r Słowacką oraz Węgierską
Pozdrawiam
Wojtek_M
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wojtek_M » 07.08.2018 23:56

rybnic napisał(a):Tak sciągnie ci tylko po kursie Revolut'a, bez żadnych prowizji.
Kupowałem 09.07.2018r Słowacką oraz Węgierską
Pozdrawiam

Super! Dzięki bardzo za szybką i konkretną odpowiedź.
KrzysTurbo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzysTurbo » 08.08.2018 11:15

Ja mogę tylko ostrzec przed Revolut. Do tej pory nie wysłano mi karty.A zamówiłem już trzeci raz i każdym razem obiecują że tym razem do mnie zostanie wysłana. Teraz tez ma do mnie przyjść,jednak nie mogą powiedzieć kiedy....
Osobiście jestem zdania że takiej nierzetelnej firmie nie powinno powierzac się swoich pieniędzy.
toomas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toomas » 08.08.2018 11:28

KrzysTurbo napisał(a):Ja mogę tylko ostrzec przed Revolut. Do tej pory nie wysłano mi karty.A zamówiłem już trzeci raz i każdym razem obiecują że tym razem do mnie zostanie wysłana. Teraz tez ma do mnie przyjść,jednak nie mogą powiedzieć kiedy....
Osobiście jestem zdania że takiej nierzetelnej firmie nie powinno powierzac się swoich pieniędzy.

Ja zamawiałem już dwie. Obie dotarły w ok 4dni. Znajomi też zamawiali i czekali nie więcej niż 7dni.
erci
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) erci » 08.08.2018 11:38

Revolut przysyła swoje karty zwykłym listem. Może to nie wina revoluta tylko poczty.
KrzysTurbo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzysTurbo » 08.08.2018 11:39

erci napisał(a):Revolut przysyła swoje karty zwykłym listem. Może to nie wina revoluta tylko poczty.

Niestety nie poczty.Kart po prostu nie wysłano.
Rumc
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rumc » 08.08.2018 11:41

Jeszcze jedno pytanie.

Mam kartę Revolut - a na niej 100 zł.

Jak jestem na słowacji - to powinienem zamienić 100 zł na Euro przy kupnie np. Winiety? Czy normalnie zapłacić 100 zł i samo przewalutuje po kursie Revolut?

Tak samo jak jade dalej na Węgry i Chorwacje - czy później muszę zmieniać cały czas (w zależności od kraju w którym jestem) czy wystarczy ta karta do płacenia za wszystko (jak mam w PLNach)?
KrzysTurbo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzysTurbo » 08.08.2018 11:43

Z pierwszym razem chociaż maila dostałem....
Załączniki:
Screenshot_20180808-124137_Samsung Internet.jpg
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

REVOLUT - karta wielowalutowa - strona 36
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone