Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

REVOLUT - karta wielowalutowa

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.08.2018 11:46

Jak jest z płatnością kartą na bramkach, bo jak czytam to czasami terminal pyta o przewalutowanie na Funty, więc jak się zapyta obsługi a oni klikną "tak" to będziemy w plecy, albo jak to wygląda na bramkach "kartowych", czy na nich terminal może chcieć przewalutować :?:
Czekam na kartę, wyjazd coraz bliżej więc chcę rozwiać wątpliwości.
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 01.08.2018 11:47

Ja mam konto w banku na który wpływa pensja, mam zgromadzone środki na tym koncie.
Raczej nie chciałbym podpinać mojego głównego osobistego konta pod Revolut.
kminek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kminek » 01.08.2018 11:49

Co za problem: zrob sub-ROR. Na glownym koncie wplywa ci pensja. Zostawiasz tyle ile ci potrzeba, reszte dla bezpieczenstwa przelewaasz na subRora do ktorego nie ma dostepu Revolut.
rybnic
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) rybnic » 01.08.2018 13:22

szaki17 napisał(a):Jak jest z płatnością kartą na bramkach, bo jak czytam to czasami terminal pyta o przewalutowanie na Funty, więc jak się zapyta obsługi a oni klikną "tak" to będziemy w plecy, albo jak to wygląda na bramkach "kartowych", czy na nich terminal może chcieć przewalutować :?:

Jak do tej pory będąc, i płacąc w BIH, Czarnogórze, płacąc na bramkach w Chorwacji nie miałem przypadku w trakcie płatności o przewalutowanie. Pozdrawiam
Marcinusik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcinusik » 01.08.2018 16:06

szaki17 napisał(a):Jak jest z płatnością kartą na bramkach, bo jak czytam to czasami terminal pyta o przewalutowanie na Funty, więc jak się zapyta obsługi a oni klikną "tak" to będziemy w plecy, albo jak to wygląda na bramkach "kartowych", czy na nich terminal może chcieć przewalutować :?:

Wkładasz kartę i tyle. Nie ma pinu, nie ma pytań.
Nikt jeszcze nie zgłosił żeby na bramkach takie coś było.

wikol napisał(a):Ja mam konto w banku na który wpływa pensja, mam zgromadzone środki na tym koncie.
Raczej nie chciałbym podpinać mojego głównego osobistego konta pod Revolut.

A co ty chcesz podpinać??
Przecież tu nic sie nie podpina. Doładowujesz konto, usuwasz kartę i nie ma żadnego powiązania.
Patrząc na Twoje obawy to zastanawiam się, czy Ty z domu wychodzisz ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.08.2018 16:34

ok. dzięki
KrzysTurbo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzysTurbo » 01.08.2018 16:35

Założyłem konto Premium 30 Lipca.Karta dzisiaj na 100% miała być dostarczona.Zamiast karty dostałem jednak tylko emaila z powiadomieniem że z powodów technicznych kartą przyjdzie do mnie w następny poniedziałek.Jestem za przeproszeniem wk... ponieważ wyjeżdżam w sobotę.... .Tym bardziej że przy koncie Premium obiecują dostarczenie w 3 dni.To byl jedyny moj powód założenia Premium.
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 02.08.2018 11:23

WYSYŁAJĄ w ciągu 1-3 dni roboczych.
NIE DOSTARCZAJĄ.
KrzysTurbo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzysTurbo » 02.08.2018 11:40

kaeres napisał(a):WYSYŁAJĄ w ciągu 1-3 dni roboczych.
NIE DOSTARCZAJĄ.

DOSTARCZAJA w przeciągu 1-3 dni
Załączniki:
Screenshot_20180802-123814_Chrome.jpg
zip20
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zip20 » 02.08.2018 15:09

Czy Chorwackie banki naliczają jakąś prowizje od wypłaty Kun revolutem?
Może ktoś się podzieli wiedzą które bankomaty (jakich banków ) są sprawdzone i nie doliczają prowizji.
Marcinusik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcinusik » 02.08.2018 15:44

zip20 napisał(a):Czy Chorwackie banki naliczają jakąś prowizje od wypłaty Kun revolutem?
Może ktoś się podzieli wiedzą które bankomaty (jakich banków ) są sprawdzone i nie doliczają prowizji.

Z całym szacunkiem @zip20. W tym temacie jest wszystko opisane. To nie FB gdzie kilka razy dziennie trzeba zadawać to samo pytanie "gdzie kupić winiety?"

Wypłacasz w bankomacie normalnie kuny po kursie Revoluta. Na ekranie bankomatu wyskoczyć może informacja czy chcesz skorzystać z dynamicznego przewalutowania (DCC) odrzucasz i wychodzą kuny. Jeśli nie odrzucisz to kuny też wyjdą ale po kursie właściciela bankomatu.

Masz 34 strony informacji. Wystarczy przeczytać.
zip20
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zip20 » 02.08.2018 21:36

Spokojnie czytam, jednak nie chciałbym się naciąć na coś w rodzaju Euronetu w Polsce.
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 03.08.2018 08:13

KrzysTurbo napisał(a):
NIE DOSTARCZAJĄ.

Nie znam Niemieckiego.
Po polsku to brzmi
"EKSPRESOWA WYSYŁKA NA CAŁY ŚWIAT
W ciągu 1-3 dni roboczych wyślemy do Ciebie kartę Premium: za darmo i w dowolne miejsce na świecie.."
KrzysTurbo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzysTurbo » 03.08.2018 08:23

kaeres napisał(a):
KrzysTurbo napisał(a):
NIE DOSTARCZAJĄ.

Nie znam Niemieckiego.
Po polsku to brzmi
"EKSPRESOWA WYSYŁKA NA CAŁY ŚWIAT
W ciągu 1-3 dni roboczych wyślemy do Ciebie kartę Premium: za darmo i w dowolne miejsce na świecie.."

Za to ja znam lepiej niż polski.Jestem w Niemczech od dziecka,od ponad 30lat.

"Wir STELLEN dir deine...."- Dostarczymy tobie twoja....
korek99
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) korek99 » 03.08.2018 23:49

Właśnie wróciłem z Cro, przez 10 dni używałem tylko i wyłącznie karty revolut, nie wziąłem ze soba nawet jednej kuny.

Wypłacałem w bankomatach hrvatska banka i zagrebacka banka bez żadnych prowizji, płatności kartą zbliżeniowo i normalnie bez żadnych problemów, na autostradach po pasku magnetycznym również. Kurs wymiany jaki miałem to 0,57-0,58.

Ogólnie jestem zachwycony i ani razu karta nie zawiodła. Po całej drodze (Czechy, Słowacja, Węgry, Słowenia, Chorwacja) nie spotkałem się z propozycją dynamicznego przewalutowania. Spotkałem się z tym tylko w lewiatanie w Polsce :O
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

REVOLUT - karta wielowalutowa - strona 35
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone