Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rekordowe przejazdy do CRO

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 09.07.2009 12:21

Templariuszy brakuje :lool: chociaż nie... Templariusze siedzą w sejmie ... tylko gdzie skarb ukryli :?::roll::lool:
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 09.07.2009 12:25

Leszek Skupin napisał(a):Templariuszy brakuje :lool: chociaż nie... Templariusze siedzą w sejmie ... tylko gdzie skarb ukryli :?::roll::lool:

Tam skarb Twój, gdzie serce Twoje :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.07.2009 12:27

Rysio napisał(a):Tak patrzę na ten topic i zastanawia mnie jedno :) Jedziecie na wczasy czy na LeMans :?: :lol: Ja jadę do Cro 2 dni, oglądam widoki, robię postoje, pod wieczór jestem w Karlovacu albo gdzieś w tych okolicach, więc mam czas napić się Karlovacko, po drodze zatrzymuję się na obiad czasem na jakimś przydrożnym placu zabaw. Średnia wychodzi mi może ze 50km/h a zużycie paliwa w okolicach 5,5l. Wracając ostatnio znad polskiego morza trochę chciałem przyspieszyć. Średnia przez Poznań i Wrocek wyszła mi niecałe 65km/h licząc w tym autostradę od Wrocka do zjazdu w Knurowie gdzie ciąłem w granicach 180-210 a średnie spalanie prawie 8l. Różnica 15km/h czyli w ciągu 10 h przejechałbym 150 km :) normalnie rewelacja a człowiek po takiej jeździe czuje się zrypany jak koń po westernie :)

Ja natomiast jadę z dzieckiem więc chcę być jak najszybciej bo marudzi w samochodzie jak każde dziecko za długo siedzi w aucie. Dlatego jadę w nocy i chcę jak najszybciej dojechać. Choć nie za wszelką cenę bo gdy sen mnie dopada( a zawsze jest to ten sam parking przy autostradzie w okolicach Grazu) zatrzymuję się by godzinkę odpocząć. A wracając do szybkiej jazdy zdarzało mi się i 250 jechać na trasie Kraków Legnica. Teraz można linczować
Ostatnio edytowano 09.07.2009 12:29 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 09.07.2009 12:29

Serce w pasy napisał(a):...A wracając do szybkiej jazdy zdażało mi się i 250 jechać na trasie Kraków Legnica. Teraz można linczować

Mój tyle nie pojedzie... :cry:
garciu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) garciu » 09.07.2009 12:29

arturo72 napisał(a):
zebik napisał(a):Powiedz kiedy będziesz jechał to ja posiedzę w domu. Samochód masz fajny ale co z resztą :?: :lol: nie wiadomo

19.07 wyjazd,z resztą nie jest tak źle,prawko od 90r,od 1999r bez wypadku,na liczniku ok.300tys km :lol:

300tys km to nie jest powalająca liczba,z takim kilometrażem możesz się co najwyżej zaliczyć do dobrze "dotartego" :lol:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 09.07.2009 12:30

Inna sprawa, że jak słyszę komentarze tego beściaka w "uwaga pirat" to dochodzę do wniosku że niektórzy dostali się do TV za flaszkę albo kilo kaczki a te udupy co stawiają znaki powinni rowy kopać. Masa bezsensownych np "ostrych zakrętów" w naszym kraju przeraża, jakby nie można prostych dróg budować, tylko po ch.. znakować w terenie zabudowanym zakręt na ostro skoro bezproblemowo można przez niego przejść z prędkością 3 razy wyższą niż dozwolona :?:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 09.07.2009 12:33

Leszek Skupin napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):...A wracając do szybkiej jazdy zdażało mi się i 250 jechać na trasie Kraków Legnica. Teraz można linczować

Pójdzie :lol: spróbuj ze Sv. Jure :lol: :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.07.2009 12:34

Leszek Skupin napisał(a):

Mój też nie, ale Kolega ma A6 3,0 quattro i on ma V MAX 250km/h komputerowo "obcięte".
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 09.07.2009 12:37

Serce w pasy napisał(a):Mój też nie, ale Kolega ma A6 3,0 quattro i on ma V MAX 250km/h komputerowo "obcięte".

W Rybniku za 5-6 stówek mu blokadę zdejmą. Zabawa kończy się wtedy o 30km/h później. Testowane :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.07.2009 12:43

Rysio napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):Mój też nie, ale Kolega ma A6 3,0 quattro i on ma V MAX 250km/h komputerowo "obcięte".

W Rybniku za 5-6 stówek mu blokadę zdejmą. Zabawa kończy się wtedy o 30km/h później. Testowane :wink:

Ale to chyba nie pozostaje bez szkody dla silnika.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 09.07.2009 12:44

Dla silnika jak dla silnika, ale na polskich drogach to na pewno dla zawieszenia :lool:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.07.2009 12:49

Leszek Skupin napisał(a):Dla silnika jak dla silnika, ale na polskich drogach to na pewno dla zawieszenia :lool:

Na polskich drogach to tylko czołgi pozostają bez szkody na zawieszeniu.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 09.07.2009 12:52

gospodarz napisał(a):
Leszek Skupin napisał(a):Templariuszy brakuje :lool: chociaż nie... Templariusze siedzą w sejmie ... tylko gdzie skarb ukryli :?::roll::lool:

Tam skarb Twój, gdzie serce Twoje :)

Znaczy się w Chorwacji :?: 8O :lol:

No patrzcie Państwo... co to się porobiło, wpadliśmy na trop Templariuszy w Chorwacji w wątku moto :lol:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 09.07.2009 13:11

Serce w pasy napisał(a):Ale to chyba nie pozostaje bez szkody dla silnika.

Pozostaje całkowicie bez szkody dla silnika o ile nie będziesz wykorzystywać notorycznie podniesionej mocy/odblokowanej prędkości max. Taki psikus nawet występuje, że przy normalnej eksploatacji zużycie paliwa nieznacznie spada ponieważ aby uzyskać te same parametry podróży nie trzeba w chipowanych silnikach tak gnieść gazu :)

Podam jeszcze inną ciekawostkę o której być może nie wszyscy wiedzą :lol: Słynny TDi VW na ten przykład występuje bądź występował w odmianach 90,101,110,130,150,180 PS a może jeszcze kilku innych (Skoda np miała 120 i 105 PS a jeszcze stada Seatów, Audików itp były). Czym się różniły te silniki :?: Otóż część była na pompie wtryskowej a część na pompowtryskiwaczach (co na moc wpływu nie miało) oraz elektroniką :) Gdyby producent wprowadził od razu model 150 konny to kto by kupił ten 90 konny gdyby były w tej samej cenie (bo każda mapa silnika i elektroniczne bebechy kosztują tyle samo niezależnie od mocy). Nie wchodzę tu oczywiście w rozważania typu hamulce, zawieszenie itp tylko rozpatruję sam silnik.

Co do Pana Samochodzika to kojarzę że miał taki fajny pływający, do Cro jak znalazł :lol:
arturo72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturo72 » 09.07.2009 13:23

Rysio napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):Ale to chyba nie pozostaje bez szkody dla silnika.

Pozostaje całkowicie bez szkody dla silnika o ile nie będziesz wykorzystywać notorycznie podniesionej mocy/odblokowanej prędkości max. Taki psikus nawet występuje, że przy normalnej eksploatacji zużycie paliwa nieznacznie spada ponieważ aby uzyskać te same parametry podróży nie trzeba w chipowanych silnikach tak gnieść gazu :)
Podam jeszcze inną ciekawostkę o której być może nie wszyscy wiedzą :lol: Słynny TDi VW na ten przykład występuje bądź występował w odmianach 90,101,110,130,150,180 PS a może jeszcze kilku innych (Skoda np miała 120 i 105 PS a jeszcze stada Seatów, Audików itp były). Czym się różniły te silniki :?: Otóż część była na pompie wtryskowej a część na pompowtryskiwaczach (co na moc wpływu nie miało) oraz elektroniką :) Gdyby producent wprowadził od razu model 150 konny to kto by kupił ten 90 konny gdyby były w tej samej cenie (bo każda mapa silnika i elektroniczne bebechy kosztują tyle samo niezależnie od mocy). Nie wchodzę tu oczywiście w rozważania typu hamulce, zawieszenie itp tylko rozpatruję sam silnik.

Ja w 2,4 JTD mam chipa ze 140KM na 180KM,jeżdżę już tak trzeci rok,ok.48ys.km i żadnych skutków ubocznych na silniku nie odnotowałem :)
Tak jak Rysiu pisał także koncern Fiata zaleznie od modelu ma w tych silnikach od 130KM-200KM :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rekordowe przejazdy do CRO - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone