kulka53 napisał(a):Poza sezonem niekoniecznie musi być puściej... byliśmy w szoku widząc ile ludzi wraca i wsiada do poparkowanych aut na Golgo końcem maja. Nie spodziewaliśmy się, że to aż tak popularne miejsce, nawet przy nie aż tak idealnej pogodzie

miejsce nabrało popularności chyba od momentu pojawienia się na wysokim miejscu w rankingu włoskich plaż tripadvisor'a. Wtedy chyba też pojawiła się opłata za wstęp
Wojtek w lipcu 2008 miał pustki
maslinka napisał(a):Chyba warto się było trochę pomęczyć

Ależ oczywiście. Tym bardziej, że spacer w takich okolicznościach był czystą przyjemnością
Franz napisał(a):Takiego tłumu - mimo również wakacyjnej pory - nie mieliśmy. Teraz wiem, za co ten bilet...
od czasu, w którym Wy byliście nastąpił wybuch popularności tego miejsca
ajdadi napisał(a):Kolory...palce lizać
takie są chyba kolory raju...
Lidia K napisał(a):I tak mi się podoba ale już wiem, że każda z tych plaż jest warta wysiłku pod warunkiem, że sprzyja piękna pogoda.
zgadza się. Pogoda ma kluczowe znaczenie w ocenie atrakcyjności tego typu miejsc
te kiero napisał(a):trochę Lefkadovo, ale równie cudnie;
ciekawią mnie te dziwnie brzmiące nazwy, jakoś nie włosko, w sumie dopiero teraz dowiedziałem się o istnieniu języka sardyńskiego
widziałem kilka zdjęć z Lefkady na tym forum...bajka
w wielu sardyńskich miejscowościach spotykałem się z sytuacją, w której nazwa miasteczka/wsi na tablicy przydrożnej napisana była w dwóch językach: włoskim i sardyńskim, przy czym nazwa włoska była zamazana, przekreślona, brutalnie zdarta... Bardzo to było wymowne
maxredaktor napisał(a):Kilka stron relacji nadrobionych, choć zajęło mi to trochę czasu, bo się zdjęciami zachwycałem. Super.
dzięki Jacek, cieszę się, że wciąż jesteś

trinity napisał(a):Podziwiam wyczyn, a domyślam się, że było gorąco

jednak warto było dla tego niebiańskiego widoku

dziękuję, rzeczywiście upał doskwierał szczególnie w drodze powrotnej. Dobrze, że miałem sporo wody
Najbardziej zapamiętałem reakcję pewnej amerykańskiej starszej pary w momencie, gdy pojawił się widok na plażę. Euforia z typową dla mieszkańców tego kraju przesadą...
trinity napisał(a):Nas właśnie ilość osób odwiedzających odstraszyła i nie zdecydowałam się na rejs (bo w upale o wędrówce nawet nie pomyślałam

)
ja miałem w planie rejsik na Cala Luna i Bue Marino...
DaveZ napisał(a):O kurcze. Takie widoki...
Na Kubie też nie miałeś gorszych
travel napisał(a):Plaża piękna i nawet te kolorowe parasole ładnie komponują się z kolorem morza
fakt, bardzo kolorowo, ale szczerze mówiąc wolałbym, żeby tych kolorów na samej plaży nie było...
pozdrawiam,
Michał