napisał(a) Stiopa » 19.06.2011 11:11
Jechałem tą trasą jakieś 2-3 tygodnie temu.
Po zjeździe z autostrady w Strykowie jedziesz na Brzeziny. Jest ok. 3 km odcinek rozp....ej przez budowniczych A 2 drogi. Ale da się jechać.
Potem masz stół aż do samych Brzezin. Droga jest super.
Jak ja jechałem był ok. 200 m. odcinek zamknięty, by dojechać do trasy Łódź-Rawa Maz. (widać ją było), myślę że albo już jest otwarta albo za chwilę będzie (jak nie to jest oznakowany objazd).
Z Brzezin do Andrespola droga jest w miarę (przed Bedoniem robią kilkaset metrów drogi i jest mijanka - ale pewnie za 2 - 3 tygodnie skończą).
Co do czasu.
Wszystko zależy kiedy i w jakich godzinach jedziesz.
Jak w normalny dzień w godzinach szczytu, to na pewno zaoszczędzisz sporo czasu i nerwów.
Poza tym trudno mi powiedzieć, bo nie wiem jaka jest teraz sytuacja z remontami w Toruniu i Włocławku.
Wiem jedno.
Jadąc <moją> trasą omijasz 3 spore miasta i lądujesz na wylotówce z Łodzi. A tam masz market, stację BP i norauto. Możesz odpocząć, coś bezpiecznie zjeść i uzupełnić płyny w samochodzie.
Po 30 minutach możesz śmiało, w miarę wypoczęty ruszyć do granicy. Cały czas 2 pasmami.
Nikogo na siłę nie chcę namawiać, bo droga ma też swoje wady.
Ale jest alternatywa.
Jeśli o mnie chodzi i kierowców zawodowych u mnie w firmie, którzy latają dość często do Gdańska, jest to w tej chwili jedynie słuszna opcja.
Wybór należy do Ciebie.
pzdr