Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przyczółki Jary

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jara
Koneser

Postnapisał(a) jara » 18.09.2015 13:56

Rysio napisał(a):W wątku napisałem wszystko co miałem do powiedzenia na forum. A jeśli pozwolisz, to sam będę decydował z kim i o czym rozmawiam prywatnie.

Post Wojana dotyczył określonej sytuacji i Twojego, jakże nagannego, zachowania. Chyba normalne jest, że interesuje mnie co masz w tej sprawie do powiedzenia. Prywatna korespondencja Twoja i innych Userów mnie nie interesuje.
Rysio
Weteran

Postnapisał(a) Rysio » 18.09.2015 15:56

jara napisał(a):
Post Wojana dotyczył określonej sytuacji i Twojego, jakże nagannego, zachowania. Chyba normalne jest, że interesuje mnie co masz w tej sprawie do powiedzenia. Prywatna korespondencja Twoja i innych Userów mnie nie interesuje.

Zapomniałeś dodać "moim zdaniem", ale rozumiem że racja będzie zawsze po Twojej stronie, więc uszanujmy każdy swoją. Jak kiedyś słusznie mi zwrócono uwagę, że nie należy dyskutować o kimś kto nie może wyrazić swojego zdania dalszą dyskusję na forum uważam za niestosowną. I proszę po raz ostatni o zakończenie dyskusji.
jara
Koneser

Postnapisał(a) jara » 18.09.2015 16:13

Rysio napisał(a):
jara napisał(a):

Zapomniałeś dodać "moim zdaniem", ale rozumiem że racja będzie zawsze po Twojej stronie, więc uszanujmy każdy swoją. Jak kiedyś słusznie mi zwrócono uwagę, że nie należy dyskutować o kimś kto nie może wyrazić swojego zdania dalszą dyskusję na forum uważam za niestosowną. I proszę po raz ostatni o zakończenie dyskusji.

Niczego nie zapomniałem dodać.
O wyrażenie zdania to ja wnoszę w kolejnym poście, a Ty tego unikasz. Nie pierwszy zresztą raz. Tylko nie wiem czy z powodu, że
Rysio napisał(a):Po pierwsze jestem człowiekiem i userem tego forum

czy z powodu pełnienia funkcji administratora.
Jak wyrazisz Swoje zdanie na temat postu Wojana, to może jakaś dyskusja się pojawi. Bo jak na razie to jej nie widać.
baunty
Cromaniak

Postnapisał(a) baunty » 18.09.2015 16:31

Tak krótko ujmując - wspólnymi siłami spier..ście coś, co sami przez lata budowaliście .
Może warto postawić na tej zadymie grubą krechę i próbować naprawić
Zainteresowani wiedzą jak się ze sobą skontaktować.
Ostatnio edytowano 04.10.2015 18:00 przez baunty, łącznie edytowano 1 raz
wojan
Koneser

Postnapisał(a) wojan » 18.09.2015 18:25

Rysio napisał(a):
wojan napisał(a):Rysiu - tym stwierdzeniem, jako admin, moim zdaniem strzeliłeś sobie w stopę ...

Po pierwsze jestem człowiekiem i userem tego forum. Resztę masz na PW. Nie wiem czy się zgodzisz czy nie, ale Twojej opinii zawsze chętnie wysłucham i z całą pewnością wezmę do serca, bo wiem z całą pewnością że będzie wartościowa.

Rysiu -moim zdaniem jako człowiek i user masz prawo kogoś nie lubić i dawać tego wyraz, ale jako admin , powtórzę to jeszcze raz, musisz być zimny i do bólu obiektywny. Nie można być dobrym sędzią kiedy kierują Tobą emocje, antypatie i uprzedzenia. Admin mz nie może być " zwykłym" userem, bo to prowadzi niestety do takich sytuacji jak obecna ...

baunty napisał(a):Tak krótko ujmując - wspólnymi siłami spier..ście coś, co sami przez lata budowaliście .
Może warto postawić na tej zadymie grubą krechę i próbować naprawić
Zainteresowani wiedzą jak się ze sobą skontaktować.

A pod tym mogę się podpisać obydwiema ręcami ... :D
Dziadek Maciek
Koneser

Postnapisał(a) Dziadek Maciek » 18.09.2015 18:41

Rysio napisał(a): I proszę po raz ostatni o zakończenie dyskusji.

W ten sposób nigdy nic dobrego nie załatwisz.
Rysiu - Ciebie osobiście nie znam, ale kontakty mieliśmy dobre i ew liczę na dalsze.
Sławka znam osobiście, to jeden z niewielu, z którym lubię pogadać, nawet o niczym, chociaż Sławek ma o czym mówić.

Zamykanie dyskusji z pozycji "nadzorcy" nic nie rozwiąże, a chyba warto ciągnąć dalej.

Wojan wypowiedział się publicznie, publiczna też powinna być odpowiedź.

Ja, od dłuższego czasu głosu nie zabieram, nie widzę powodu uczestniczyć dalej w częstej zadymie, ale wiele lat tu jestem, wiele się dowiedziałem i nadal po cichu czytam.

Ps Maslinka - naprawdę doszło do nieporozumienia, może ja nie umiem politycznie i dyplomatycznie się wypowiedzieć, nigdy moim zamiarem nie było i nie będzie urażenie Ciebie czy kogokolwiek innego. Przepraszam
Rysio
Weteran

Postnapisał(a) Rysio » 18.09.2015 19:22

Macieju, Andrzeju. 2 strony wcześniej wyjaśniłem w czym rzecz. Na retoryczne pytanie Andrzeju również odpowiedzieć nie potrafię. Znaczy potrafię ale to będzie wyłącznie mój ogląd na sytuację. Racji Bociana nie poznamy chyba że ktoś mnie zastąpi. Konflikt rozpoczął się po banie który był efektem złośliwości do pewnej Userki forum. Wtedy dowiedziałem się że pierdolę jak ciota, zachowuję się jek pałojad i że słucham lachociągów. Od tego czasu zapodałem sobie we łbie ignora dla usera i z kumpla stał się jednym i iluś tam tysięcy userów. Bo powrocie z banicji pojawiły się animozje typu "ludzie południa" co nawet swego czasu też świetny kumpel Bociana -Anakin olał i nie odpowiadał na zaczepki. Ignor trwał od marca do teraz. Styknie, szczególnie że złośliwości nie dotykały tylko mnie.
Basiulinek
Cromaniak

Postnapisał(a) Basiulinek » 18.09.2015 19:28

......taaaaa.... a druga strona siedziała cichutko i grzecznie....
Czas na bajki na dobranoc? No w sumie pora odpowiednia ;)
Rysio
Weteran

Postnapisał(a) Rysio » 18.09.2015 19:37

No i widzisz, dlatego napisałem że dyskusja nie ma sensu.
Basiulinek
Cromaniak

Postnapisał(a) Basiulinek » 18.09.2015 19:48

A co powiesz na wyznafców jakiegoś tam ptaka?
To nie było ani obraźliwe ani prowokacyjne?
Dotyczyło również mnie,a ja niczyim wyznawcą nie jestem :?
Więc przestańcie wszyscy twierdzić ,że święci jesteście !
Obiektywizmu adminie życzę ....
maslinka
Weteran

Postnapisał(a) maslinka » 18.09.2015 19:50

Dziadek Maciek napisał(a):Ps Maslinka - naprawdę doszło do nieporozumienia, może ja nie umiem politycznie i dyplomatycznie się wypowiedzieć, nigdy moim zamiarem nie było i nie będzie urażenie Ciebie czy kogokolwiek innego. Przepraszam

Ojej, wyciągnąłeś starą sprawę, chyba sprzed prawie 2 lat... Nie jestem pamiętliwa (chociaż mam dobrą pamięć ;)), więc powiem: nema problema :)

Tym bardziej, że widzę, że Cię to trochę męczy, skoro do tego wracasz. Doceniam gest.

P.S. Weszłam tu przypadkiem, żeby zobaczyć, za co się posypały bany (i głównie dlatego, że jestem na chorobowym i mam więcej czasu). Patrzę, a tu pojawia się mój nick 8O
kjedi
Cromaniak

Postnapisał(a) kjedi » 18.09.2015 19:50

Witajcie,
tak jak dziadek Maciek, od pewnego czasu z różnych względów nie piszę na forum. Czytam zalogowany lub nie. Tak jak powiedział baunty, wiele chwil i wspomnień jest w pamięci.
Powiedział Wojan, powiedział dziadek Maciek i wielu innych mądrzejszych, starszych i młodszych, wiekiem i stażem. Nie jest dobrze.
Nie może być tak, że cro to prywatne gospodarstwo. Nawet właściciel tworząc je ustalił zasady. Pamiętam walki z wiatrakami, kiedy admini, moderatorzy i użytkownicy byli obrażani nagminnie i jakoś te bany dożywotnie nie nadchodziły.
Ale.... po co jest regulamin:
"Zabronione jest używanie zwrotów obraźliwych, obscenicznych, wulgarnych, oszczerczych, nienawistnych, zawierających groźby i innych materiałów, które mogą być sprzeczne z prawem. Złamanie tej zasady może być przyczyną natychmiastowego i trwałego usunięcia z listy użytkowników"
Nie widziałem takowych we wpisach dożywotnio zbanowanych tuż przed tym- mogłem nie zauważyć.
Kolejne:
"Niedopuszczalne jest prezentowanie własnych poglądów politycznych, religijnych i światopoglądowych, jak też krytykowanie w jakiejkolwiek formie poglądów czy postaw innych osób.
Kategorycznie zabrania się dyskutowania o współczesnej, polskiej polityce."
Powyższe jest wielokrotnie łamane przez użytkowników, modów i adminów.

Nie mam zamiaru stawać po czyjejś stronie. Bo dla mnie cro było wspólnotą, od wielu się nauczyłem czegoś, od wielu dowiedziałem. Z wieloma spedziłem długie chwile bawiąc się dobrze.
Z niektórymi nie było "chemii" a do dnia dzisiejszego jakieś słowo czy życzenia wymieniamy.
Boli, że coś co tak funkcjonowało rozbite zostało o nasze charaktery i przywary.
Od dołu do góry i od góry do dołu.
Początkujący forumowicz nie dba o innych forumowiczów, bo nawet nie chce zapytać wujka google, a zakłada nowy temat marnując czas innych;
od góry bo admin mówi, że nie będzie obiektywny i On ma rację a jak nie ma racji to czytaj punkt powyżej. I żadnej dyskusji zakazuje- nawet Łukaszenko już jest elastyczniejszy.
Czy my musimy zawsze z kimś walczyć (w podchodach lub otwarcie)? I dopiero jak nam wszystkim do dupy się dobierają, to zarzucamy chwilowe wojenki i zwracamy się "Razem" przeciw?
Kiedyś zbanowany Bocian powiedział, że wg niego formuła 2 zlotów w ciągu roku wygaśnie- byłem chyba jednym z głośniej krzyczących, że dwa razy w roku to jest to, na co wszyscy czekamy, poza sezonem urlopowym. Teraz czytam, że nawet raz w roku to za dużo. Zostają spotkania w podgrupach, które tylko pogarszają sytuację.
Czy można skleić coś, co się rozsypało- są różne kleje, ale nie takie, co sklejają serce. A te przez ostatnie lata niektórym pękały, szybciej lub wolniej.
Nie- nie zdejmę naklejki cro- która już wyblakła przez 8 lat jeżdziła na mym samochodzie- nie zrobię tego ani jemu ani sobie. Bedę wracał pamięcią do tych chwil, które pamietam, tych chwil z Panią Ambasador która była w szoku, że taka grupa istnieje, do chwil i rozmów w których sławny, chorwacki dziennikarz nie mógł pojąć, jak to możliwe, że są popieprzeńcy znający lepiej słowa piosenek niż on. I Leona, który po polsku opisał swą ojczyznę- to z jaką pasją o książce opowiadał.
Te tańce, w deszczu do rana (56 osób tańczących w deszczu o godz. 5 rano), te spotkania, mecze, grille.
To były spotkania i zloty cro. Wspólnego cro, na które św. pamięci Rob podróżował wiele godzin autobusami/pociągami/stopem. Żeby tylko, kiedy może dojechać, być z nami.
Łzy cisną się do oczu, bo to przypomina sytuację, przed naszymi zaborami. Utraciliśmy wtedy Państwo.
Czy utracimy Cro - to zależy tylko od każdego z nas.

(to se qrwa popłakałem)
Rysio
Weteran

Postnapisał(a) Rysio » 18.09.2015 20:09

Fajnie Kjedi że sobie o Cropli przypomniałeś bo blisko 2 latach nieobecności :?
jara
Koneser

Postnapisał(a) jara » 18.09.2015 20:14

Rysio napisał(a):Fajnie Kjedi że sobie o Cropli przypomniałeś bo blisko 2 latach nieobecności :?

kjedi napisał(a):Czytam zalogowany lub nie.
Rysio
Weteran

Postnapisał(a) Rysio » 18.09.2015 20:20

jara napisał(a):
Rysio napisał(a):Fajnie Kjedi że sobie o Cropli przypomniałeś bo blisko 2 latach nieobecności :?

kjedi napisał(a):Czytam zalogowany lub nie.

Tak, to jest prawdziwe zaangażowanie w życie forum. Forum polega na dyskusji. Wnoszenia czegoś od siebie. Informowania tych którzy informacji szukają. Jeśli już wszystko zostało napisane to po co forum? Żeby starzy mogli się po plecach klepać? Ja z tą koncepcją się nie zgadzam. Sorry.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone