Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przyczółki Jary

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 17.09.2015 10:47

Zgodnie z zapowiedzią. User Bocian został dodany do listy banów stałych.

Edit: User Aldonka również dołączyła do listy banów stałych.

Jarku. To była czysta złośliwość z mojej strony do czego się przyznaję. Natomiast z czego ona wynikała już wyjaśniam. Poszukaj na forum wzmianek o ludziach południa. Pierwszy użył jaj Anakin w wątku zupełnie niekonfliktowym. Potem tekst wielokrotnie został zapożyczony jak choćby tu:

Bocian napisał(a):Ja dostałem z 5 kilo sardynek które złapaliśmy z Bobo (było ich więcej) i bujałem sie z nimi ze 2h :) Zrobiłem z nich gavuni :)
Co do muli to gospodarze mieli niewielką hodowlę na linie od bojki ale swego czasu Polacy przyjechali i bez pytania zeżarli wszystkie a muszle wrzucili tam gdzie jest kąpielisko... To musieli być jacyś Ludzie Południa... :roll:

Możesz samodzielnie jeszcze poszukać w wielu miejscach podobnych złośliwości. Do pewnego momentu może to być odbierane jako humor, ale jak mówią co za dużo to i świnia nie zeżre. Tak więc miarka się przebrała. Może Admin i jednocześnie właściciel tego forum zdecyduje, że racja nie była po naszej stronie, wtedy może user Bocian będzie administratorem czy modem. Na razie jest jak jest - decyzje zapadły.
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 17.09.2015 11:02

Rysiu, a może nie trzeba się skupiać na tym po czyjej stronie jest racja ?
Odnoszę wrażenie, że wykorzystujesz pewne funkcje publiczne na tym forum do załatwiania "prywaty".

Tyle w temacie, przykro patrzeć na to co się dzieje.
Czytając powyższą wymianę zdań można odnieść wrażenie, że prywatne animozje wzięły górę nad zdrowym rozsądkiem.
Ostatnio edytowano 17.09.2015 11:15 przez baunty, łącznie edytowano 2 razy
Paulka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paulka » 17.09.2015 11:05

Z chwilą zbanowania Bociana co chwilę mnie wywala z forum. Co się dzieje ?
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 17.09.2015 11:08

Paulka napisał(a):Z chwilą zbanowania Bociana co chwilę mnie wywala z forum. Co się dzieje ?

Z cała pewnością nie są to sprawy powiązane ze sobą.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 17.09.2015 11:09

Rysio napisał(a):Jarku. To była czysta złośliwość z mojej strony do czego się przyznaję.

Nie wiem czym było wklejenie zdjęcia ze znanym aktorem, ale skutkuje to stałym banem. Natomiast czysta złośliwość przechodzi. :roll: Ja nic nie napisałem o Ludziach z różnych stron Polski, a zostałem nazwany przez Ciebie uchodźcą. Z czystą złośliwością.
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 17.09.2015 11:18

jara napisał(a):
Rysio napisał(a):Jarku. To była czysta złośliwość z mojej strony do czego się przyznaję.

Nie wiem czym było wklejenie zdjęcia ze znanym aktorem, ale skutkuje to stałym banem. Natomiast czysta złośliwość przechodzi. :roll: Ja nic nie napisałem o Ludziach z różnych stron Polski, a zostałem nazwany przez Ciebie uchodźcą. Z czystą złośliwością.

ja chyba mogę się pod tym podpisać, nikogo nie obrażam, a obrażana jestem dość często? :roll:
a to mam nierówno pod sufitem, a to jestem uchodźcą, ciekawe co za chwile o sobie przeczytam? dlaczego jedni mogą inni nie? :roll:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 17.09.2015 11:25

jara napisał(a):

Rysio napisał(a):
jara napisał(a):
SingSing74 napisał(a):
jara napisał(a):Był o tym wątek na Forum. Został zamknięty, a nie przeniesiony tutaj. To jest wątek o Peljescu, a nie o buractwie.

A czy opisana sytuacja nie dotyczy tego półwyspu?

Jak najbardziej. Dotyczy prawie wszystkich plaż. Dlatego powinien być o tym osobny wątek, żeby buraki wypoczywający w różnych regionach mogły w jednym miejscu o sobie poczytać.

Na Pagu ludzie południa a nawet północy takiego buractwa nie uprawiają.

Rysio napisał(a):Pewnie dlatego że tu nie ma takiego obozu dla uchodźców z Polski :D

Wydaje mi się że nie do końca rozumiesz. Przyrównałem do wyspy Pag. Nie zwracałem się do nikogo personalnie tylko pisałem o obozie jako miejscu. Jeśli poczułeś się urażony przepraszam. Geneza złośliwości ma korzenie o wiele wcześniej i nie została ona rozpoczęta przeze mnie, natomiast ktoś ją musi zakończyć. Konflikt z mojej strony zakończyłem w marcu. Teraz mamy wrzesień. Przez cały ten czas traktowałem zaczepki w różnych wątkach ignorem. Miarka się przebrała.

Edit: Ita jak wyżej napisałem. Żadna ta z wycieczek nie była kierowana personalnie. Dotyczyła sytuacji a nie osób.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 17.09.2015 11:32

Rysio napisał(a):Miarka się przebrała.

Od godziny te słowa cisną mi się na klawisze
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 17.09.2015 21:10

Rysiu - tym stwierdzeniem, jako admin, moim zdaniem strzeliłeś sobie w stopę ... bo przyznałeś, że w ocenach kierujesz się emocjami, uprzedzeniami i subiektywnymi opiniami w stosunku do userów, gdzie pełniąc funkcje administracyjne powinieneś być zimny i obiektywny do przysłowiowego bólu.

Takiej atmosfery jak obecnie wśród "starych wyjadaczy" forum nie pamiętam, choć przez te 10 lat jak tu jestem byłem obserwatorem wielu konfliktów ...
Coś co nas łączyło, co pozwalało tolerować inne poglądy, inne typy poczucia humoru, zachowania gdzieś uleciało - i nie wiem czy pytanie co jest tego powodem , nie będzie pytaniem retorycznym ...

Szkoda, bo to było kiedyś bardzo sympatyczne forum ... Ech ... :(
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 17.09.2015 21:39

wojan napisał(a):Takiej atmosfery jak obecnie wśród "starych wyjadaczy" forum nie pamiętam, choć przez te 10 lat jak tu jestem byłem obserwatorem wielu konfliktów ...
Coś co nas łączyło, co pozwalało tolerować inne poglądy, inne typy poczucia humoru, zachowania gdzieś uleciało - i nie wiem czy pytanie co jest tego powodem , nie będzie pytaniem retorycznym ...

Szkoda, bo to było kiedyś bardzo sympatyczne forum ... Ech ... :(

Andrzeju i właśnie o to chodzi!!! Tylko nikt nie chce tego zauważyć i pojąć.... 8O
Forum stało się miejscem personalnych rozgrywek :?
Było takie hasło kiedyś... kto nie z nami ten przeciwko nam :?
Chore.
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 18.09.2015 10:09

wojan napisał(a):Szkoda, bo to było kiedyś bardzo sympatyczne forum ... Ech ... :(

Smutne to :(
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 18.09.2015 11:30

wojan napisał(a):Rysiu - tym stwierdzeniem, jako admin, moim zdaniem strzeliłeś sobie w stopę ...

Po pierwsze jestem człowiekiem i userem tego forum. Resztę masz na PW. Nie wiem czy się zgodzisz czy nie, ale Twojej opinii zawsze chętnie wysłucham i z całą pewnością wezmę do serca, bo wiem z całą pewnością że będzie wartościowa.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 18.09.2015 12:06

Rysio napisał(a): Resztę masz na PW.

A nie można w wątku? Andrzej przedstawił Swoją sprawę na Forum. I tu należałoby oczekiwać odpowiedzi.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 18.09.2015 13:20

jara napisał(a):

A nie można w wątku? Andrzej przedstawił Swoją sprawę na Forum. I tu należałoby oczekiwać odpowiedzi.

W wątku napisałem wszystko co miałem do powiedzenia na forum. A jeśli pozwolisz, to sam będę decydował z kim i o czym rozmawiam prywatnie.
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 18.09.2015 13:33

Tylko ,moim zdaniem,Andrzej tej odpowiedzi oczekiwał tutaj - inaczej napisałby do Ciebie pw.
Ale to moje zdanie,które mam prawo mieć i wyrazić .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone