Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

prosba o pomoc

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Trocki
Podróżnik
prosba o pomoc

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trocki » 02.07.2008 22:01

witam wszystkich forumowiczow.
wybieram sie 2 raz do chorwacji (wrzesien) i mam prosbe do doswiadczonych chorwato-maniakow o podpowiedz. chcialbym sie wybrac do spokojnego miasteczka z ladna plaza (mam na mysli nie duza miejscowosc, dyskoteki mnie odpychaja, ale tez bez przesady pustelnikem nie jestem pare barow by sie przydalo) cos na wzor Promajny na makarskiej. Poszukalem i znalazlem kilka takich jak: Tucepi, Igrane i pare na Hvarze, ale moze jesze ktos mi cos podpowie. Dzieki z gory za wasze cenne podpowidzi.
themoon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) themoon » 03.07.2008 07:00

Cromaniakiem jeszcze nie ejstem, wiedzę, póki co, mam tylko teoretyczną, ale skoro pytasz to proponuję Veli Losinj. Albo wioska Cunski. Zerknij jeszcze na miejscowości na wyspach Cres i Losinj. Jeżeli będzie Ci za spokojnie to zawsze możesz udać się do większej miejscowości. Odległości nie są duże.
Trocki
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trocki » 03.07.2008 18:01

dzieki bardzo za odpowiedz. moze ktos jeszcze mi doradzi jakies super miejscowe?
Niśka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niśka » 04.07.2008 10:13

Polecam Gradac /Riviera Makarska/ :lol:
http://gradac.hr/eng_index-frame.htm
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 04.07.2008 12:06

A ja polecam Zivogosce - Blato :D Cisza, spokój, trzy knajpy na krzyż, piękne widoki. Można się wyluzować,wyciszyć :D Na prawdę warto :!:
dsk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dsk » 04.07.2008 12:55

anjas napisał(a):A ja polecam Zivogosce - Blato :D Cisza, spokój, trzy knajpy na krzyż, piękne widoki. Można się wyluzować,wyciszyć :D Na prawdę warto :!:

ta miejscowosc o ile kojarze jakos z 3 czesci sie sklada... na samej gorze to nie wiem czy akurat fajnie jest... :?:
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 04.07.2008 13:01

Tucepi jak najbardziej :P
Już dużo było na forum o tej mieścinie wystarczy poszukać 8O
Ja polecam.. 8)
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 04.07.2008 13:05

Faktycznie Zivogosce składają się z trzech części, a My byliśmy w Blato....Mała Duba też jest bardzo, bardzo spokojna. Może ktoś napisze jak tam jest...ale na 100% można tam znależć ciszę i spokój. :papa:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 05.07.2008 22:19

A najlepiej jednak nikogo nie słuchać i samemu coś wybrać - http://www.foto-julius.at/croatia_en01.html :D
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 05.07.2008 22:32

MKM ma świętą rację :wink: ale czasem warto posłuchać opinii innych :roll: [/b]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.07.2008 13:10

Polecam Rogoźnicę między Primostenem a Trogirem...2 sklepy, 3 knajpy, swoiska atmosfera...cicha zatoczka z piękną Mariną Frapą...miejscowość na maleńkiej wysepce oddzieloną od lądu mostkiem...raj na Ziemii...
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 08.07.2008 13:36

Rogoznica raczej nie jest rajem na ziemi 8O
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.07.2008 13:45

To zależy dla kogo...są gusta i guściki...byłem też i w Tucepi ale wracam ponownie do Rogoźnicy... :wink:
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 08.07.2008 13:49

alessandro1977 napisał(a):To zależy dla kogo...są gusta i guściki...byłem też i w Tucepi ale wracam ponownie do Rogoźnicy... :wink:

Oczywiście, że każdemu podoba się co innego..tego nie kwestionuje :D
Akurat okolice Primosten i Rogoznicy zupełnie nie przypadły mi do gustu..jak na Chorwację według mnie są mało urokliwe....jednak Tucepi też nie jest rajem na ziemi 8O
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.07.2008 13:53

ines napisał(a):
alessandro1977 napisał(a):To zależy dla kogo...są gusta i guściki...byłem też i w Tucepi ale wracam ponownie do Rogoźnicy... :wink:

Oczywiście, że tak..jednak Tucepi też nie jest rajem na ziemi 8O

Tucepi jest dość ładną miejscowością ale odraża mnie zbyt blisko przebiegająca magistrala...w przyszłym roku chciałbym zawitać do Sukosan lub Supetar na Braci ale nie wiem na co się zdecydować...
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone