Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

prosba o pomoc

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 08.07.2008 13:59

My w tym roku wstępnie planujemy Brac i Hvar(po tydzień na wyspę-choć na miejscu może to się zmienic).
Miejscowości jeszcze nie są ustalone na Brac może Splitska, może coś innego :D
Na Hvar to pewnie południe wyspy..Ivan Dolac, Zavala może Milna (choć tą Formowicze odradzają 8O
Jeśli nie byłeś na Plw.Peljesac to polecam tam pojechać..jeszcze dziko, wszędzie zapach wina.. po prostu przepięknie..
:D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.07.2008 15:31

ines napisał(a):My w tym roku wstępnie planujemy Brac i Hvar(po tydzień na wyspę-choć na miejscu może to się zmienic).
Miejscowości jeszcze nie są ustalone na Brac może Splitska, może coś innego :D
Na Hvar to pewnie południe wyspy..Ivan Dolac, Zavala może Milna (choć tą Formowicze odradzają 8O
Jeśli nie byłeś na Plw.Peljesac to polecam tam pojechać..jeszcze dziko, wszędzie zapach wina.. po prostu przepięknie..
:D

Na Peljasac akurat nie byłem...nie wykluczone, że w przyszłym roku tam pojadę ale jak zauważyłaś mam kilka faworytów...mam nadzieję, że podzielisz się po powrocie co do Braci bo różne opinie słyszałem ale większość na szczęście pozytywnych....ciągnie mnie w okolice Dubrovnika bo tam też jest dziko a na razie byłem tylko w samym Dubrovniku...jakoś północ mnie nie ciągnie - Pula, Rijeka, Istria...byłaś może tam ???
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 09.07.2008 12:34

My co rok jeździmy coraz niżej 8O
Na Istrii byłam ale chyba z 6lat temu w Rabac. Było bardzo fajnie, ładne widoki, jednak Chorwacja południowa jest taka bardziej klimatyczna i piękniejsza :)
Okolice Dubrovnika (Zupa Dubrovacka, Cavtat są bardzo ładne, jednak do Peljesaca nie mogą się równać :x
Polecam zwiedzić Peljesac, Korcule pięknie..
Na północy warta uwagi jest wyspa Krk i Cres..też warto zobaczyć :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.07.2008 13:20

ines napisał(a):My co rok jeździmy coraz niżej 8O
Na Istrii byłam ale chyba z 6lat temu w Rabac. Było bardzo fajnie, ładne widoki, jednak Chorwacja południowa jest taka bardziej klimatyczna i piękniejsza :)
Okolice Dubrovnika (Zupa Dubrovacka, Cavtat są bardzo ładne, jednak do Peljesaca nie mogą się równać :x
Polecam zwiedzić Peljesac, Korcule pięknie..
Na północy warta uwagi jest wyspa Krk i Cres..też warto zobaczyć :D

Z chęcią wybrałbym sie tam za rok bo teraz jade ponownie do Rogoźnicy...masz może jakieś namiary na apartamenty 2 os ?
Ewa Góra
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Góra » 09.07.2008 13:34

Ja jednak jestem za dokonywaniem wyboru nie przez doświadczenia innych-lecz własne. Każde z miasat i miasteczek ma swoj klimat i swoje plusy, ale też i minusy.Jest na forum taka mnogość informacji,ze każdy,kto chce odwiedzić ten piękny kraj,znajdzie dla siebie coś atrakcyjnego.Poprzez selektywne dokonywanie wyboru.Nie ma wszędzie wszystkiego naj.To chyba tylko w raju.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.07.2008 13:54

Ewa Góra napisał(a):Ja jednak jestem za dokonywaniem wyboru nie przez doświadczenia innych-lecz własne. Każde z miasat i miasteczek ma swoj klimat i swoje plusy, ale też i minusy.Jest na forum taka mnogość informacji,ze każdy,kto chce odwiedzić ten piękny kraj,znajdzie dla siebie coś atrakcyjnego.Poprzez selektywne dokonywanie wyboru.Nie ma wszędzie wszystkiego naj.To chyba tylko w raju.

Masz rację Ewa ale uważam z drugiej strony, że warto popytać czasami innych...Ines jak zauważyłem jeździ co roku podobnie jak ja, każdy ma jakieś doświadczenia a ponieważ jesteśmy chyba wszyscy poważnymi ludźmi to dowiemy się na podstawie innych czy np. dany właściciel jest uczciwy czy też nie...mi nawet do głowy nie przyszło aby komuś dawać nieprawdziwe informacje ale niestety nie brakuje na forum i takich , którzy potrafią tylko ironizować...na szczęście większość to ludzie z klasą , którzy tak jak i my lubią tam wypoczywać i chcą podzielić się swoimi spostrzeżeniami...
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 09.07.2008 14:26

Będę musiała poszukać ;)
Może uda mi się znaleźć ten w którym tam mieszkaliśmy był sbardzo ładny, duży, blisko plaży(2min) z cudownym widokiem na morze 8)
tele004
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tele004 » 09.07.2008 17:41

Polecam gorąco Vodice. Jest to miejscowośc w której znajdziesz wszystko co trzeba tj około 10 restauracji, 10 cafejek, 10 drink barów, kilku fast fodów i tyluż pizzeri, kolib oraz kilku głośnych klubów (w samaym centrum). Piękny port jachtów, zabudowe typową dla Dubrownika, masa palm, dzieśiątki plaż w tym jedna z piaskiem (blue beach nieopodal hotelu Punta - basen). Nie ma tam setek turystów, a tylko dziesiątki.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 09.07.2008 20:45

Przypominam wszystkim , że prawdziwa Dalmacja jest na wyspach ( oprócz Ciovo ) i Peljescu :D :wink:
Trocki
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trocki » 10.07.2008 06:44

dziekuje wszystkim za pomoc!
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone