Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Powrót do Polski w sobotę

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kwiotek
Globtroter
Powrót do Polski w sobotę

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kwiotek » 04.07.2009 23:34

Witam, jako że mija połowa mojego pobytu w CRO zaczynam zbierać informacje na temat powrotu do domu. Dlatego proszę o informację od osób które wracały do Polski w sobotę 04.07.2009 drogą A1 do Zagrzebia, Krapina, Ptuj, Lenart, Mureck, Graz, Wiedeń, Bratysława, Zilina, Cieszyn jak wyglądała w ich przypadku droga do domu. Czy były korki i o której godzinie jechali. Wiem, że gdy piszę ten post pewnie odsypiają męczącą podróż lub jeszcze docierają do domu ale jak już odeśpią i właczą komutery to może ktoś coś napisze :)
Z góry dziękuję za wszystkie informacje.

A tak apropo obecnie pogoda w Baście na Krk jest fantastyczna i życzę wszystkim takiej pogody na cały okres pobytu.
alpin
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) alpin » 05.07.2009 08:24

Wczoraj wracałem troszke inna drogą bo przez Maribor,wyjechałem o godz. 5 rano w sobote z Podgory nigdzie żadnych problemów jedynie
odcinek Cadac -Cieszyn przez Czechy w slimaczym tempie 40 km/h
i autostrada z Bratysławy co chwile zwężenie i ograniczenie do 60 km/h.

Szkoda mi było tych wszystkich co jechali do Chorwacji przez Maribor,
korek od samej granicy Austriackiej przez całą Słowenie stania na jakieś
3 godziny :evil:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 05.07.2009 08:25

alpin napisał(a):Szkoda mi było tych wszystkich co jechali do Chorwacji przez Maribor,

A to akurat standarcik... :lol:
larry123
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) larry123 » 05.07.2009 13:13

alpin napisał(a):Wczoraj wracałem troszke inna drogą bo przez Maribor,wyjechałem o godz. 5 rano w sobote z Podgory nigdzie żadnych problemów jedynie
odcinek Cadac -Cieszyn przez Czechy w slimaczym tempie 40 km/h
i autostrada z Bratysławy co chwile zwężenie i ograniczenie do 60 km/h.

Szkoda mi było tych wszystkich co jechali do Chorwacji przez Maribor,

Autostrada na Słowacji jest remontowana tylko na odcinku Bratysława-Trnava. Ograniczenie jest do 80-90 km/h Odcinek jedzie się wolniej ale płynnie. Tak przynajmniej było wczoraj.

Najwolniej zdecydowanie wychodzi odcinek Cadca-Cieszyn, szczególnie jak się trafi na jakiegoś zawalidrogę.

pozdr.
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 05.07.2009 18:58

Wracałem wczoraj z Tribunja. Wyjechałem o godzinie 10.25. Chorwackie autostrady to płynna jazda. Polecam opłaty autostradowe uiszczać kartą, ponieważ nie ma żadnych korków. Jedyny korek (niewielki) to granica chorwacko-słoweńska. Jazda Ptuj, Lenart, Mureck to pestka. Żadnych korków. Jak sobie przypomnę drogę przez Maribor, to aż jeży mi się włos. Przed wjazdem na autostradę A9 Graz, jest stacja benzynowa, dosłownie przed samym wjazdem. Można tam się zaopatrzyć w winietkę (7,7 E) jechać dalej.
Pozdrav.
wiki73
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiki73 » 05.07.2009 19:07

WItam
Wczoraj wracaliśmy z Tucepi - wyjazd o 4.30 -płynnie do Zagrzebia na godz. 8.00 i potem też spokojnie przez Ptuj, Mureck, Graz, Wiedeń, Bratysławę i Bielsko-Białą. W Jaworznie byliśmy na 19. Spokojna jazda
POzdrawiam
kkk6969
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kkk6969 » 05.07.2009 21:47

Witajcie - wyjazd z Ciovo (Trogir) o 10.00 przez Zagrzeb tam na bramkach obowiązkowo płatność katrą (dla tych co gotówką to korek na 40-50 min). Dalej przez Węgry 86 i autostradą przez Słowację. W Cadaca byłem o 22.00 tu nocleg - jazda płynna i bez problemów. Gorzej przez Polskę w niedzielę - bardzo duży ruch i straszne drogi - odnośnie dróg w Polsce to nawet na Węgrzech 86 był lepsza.
Pozdrawiam

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone