Witajcie kochani... Niestety nie jestem chorwackim ekspertem dlatego zwracam się o pomoc do was, bo to właśnie dzięki wam zorganizowałam najfajniesze wakacje na jakich byłam - Pag w 2009 za co serdecznie wam dziękuję i do rzeczy. Wybieramy się w tym roku drugi raz do Chorwacji i wybór padł na Środkową Dalmację. Na razie bierzemy pod uwagę miejscowości pomiędzy Splitem a Makarską, ale tak na prawdę nic nie jest przesądzone. Może doradzicie, którą z miejscowości wybrać, może inny region. Dodam tylko, że jedziemy z 5 latkiem więc betonowa plaża nie będzie atrakcją, ale żwirek etc. jest ok:-) Tyle, że mamy trochę inny problem... Mianowicie nasze autko ma sportowe zawieszenie i jesteśmy troszkę niżej niż większość poruszających się po drodze (było to spore utrudnienie na Pagu bo nie wszędzie mogliśmy wjechać po polnych drogach:(....Odpadają u nas ostre podjazdy, spore nierówności na drodze etc... Dlatego tak ciężko jest wybrać cokolwiek bo w opisach miejscowości czy w relacjach z podróży nikt nie opisuje czy są strome podejazdy.... Reasumują szukam miejsca gdzie będziemy mogli spokojnie dojechać i będzie w porządku dla naszego Łobuziaka, aaa i żeby było spokojnie (nocne życie raczej średnio nas interesuje) i nie za tłoczno... Pomożecie?
Miejscowości, o których ostatnio myślałam: Podstrana, Mimice, Pisak, Brela, Promojana... A może coś innego było by dla nas lepsze?

.png)
.png)

.png)
.png)

.png)
.png)
.png)