Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pomiędzy Splitem a Makarska...

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
olenka200
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) olenka200 » 25.02.2011 08:40

dziękuje wam wszystkim za odpowiedzi :-) Moj szanowny małżonek stwierdzil, ze skoro po PAgu jezdzilismy to tam tez damy rade i mam nie panikowac... tak wiec temat samochodu chyba pora zakonczyc:-) czy moglibyscie doradzic, ktora miejscowosc pomiedzy Splitem a Makarska bedzie najlepsza? Zalezy nam na ciszy i spokoju, braku tłumów... Dobrze by bylo zeby plaza miala dogodne wejscie do moza (zeby nie bylo np. betonu i skal etc). Zastanawiam się też czy po Pagu rejon Środkowej Dalmacji będzie dla nas odpowiedni... Boje się, że mąż będzie rozczarowany, bo Pag był na prawdę wspanaiły, ciągle byliśmy gdzieś indziej, nawet żadnej plaży nie odwiedziliśmy 2 razy. Czy w rejonie Środkowej Dalmacji też mamy szansę na tką aktywność? W tym roku jedzie z nami moja siostra i chciałabym żeby zakochała się w Chorwacji tak samo jak my...
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 25.02.2011 08:45

weldon napisał(a):Mur jest tutaj.
Dojazd szutrową droga, wzdłuż zatoki.
Solin, Klis, rezerwat Pantan opisałem tutaj.
Na sv. Jure wjeżdża się drogą z Makarskiej.

Witam,

serdecznie dziękuję za informacje. Sv.Jure odpada w tym roku - tak daleko na pewno się nie zapędzimy (2011 rejon Szybenik -Split, tu odpoczywamy i zwiedzamy :hut:
Resztę miejsc wpisuję na listę i czekam do sierpnia, Byle te protesty w Zagrzebiu nie przekształciły się w Egipt czy Libię :evil:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 25.02.2011 08:46

Poczytaj o płw. Peljesac.............duuuuuuuży wybór
olenka200
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) olenka200 » 25.02.2011 08:47

Np.w Mimicach znajdziesz apartamenty z parkingiem przy samej drodze i zejściem bezpośrednio do morza gdzie w zasadzie jest tylko dostęp dla wynajmujących i gospodarzy.Cisza spokój i nikt Ci nie wchodzi na głowę,a jednocześnie dobra baza wypadowa.

To mogło by być to czego szukam... Czy pamiętasz może nazwy takich apartamentów> Na mapkach one wszystkie wyglądają na bliskie, poza tym większość ma wpisane 50 m do morza tyle, że z tego co czytałam to jest tam duży spad, więc dystans w poziomie do morza rzeczywiście jest niewielki jednak w rzeczywistości trzeba sporo przejsc... ale apartament z bezpośrednim dostępem do plaży w ciszt i spokoju to coś o czym marze...

porównywalam ceny np. Mimice vs Brela i Brela wypada duzo drożej...a przeciez na wspaniala promenade zawsze mozna pojechac samochodem:-) to bedzie nastepne kryterium "jak najtaniej":-) nie trzeba nam luksusow..
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.02.2011 08:49

Wyspa Pag i Riwiera Makarska to dwie różne bajki ale obie piękne :D

Lipa Moja Makarska
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 25.02.2011 08:52

znajomi byli w Mimicach i byli bardzo zadowoleni, z ciszy najbardziej.
Nie byłem tam, ale zapewne kiedyś pojadę, chociaż na lody
olenka200
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) olenka200 » 25.02.2011 09:28

tak sobie wymyslilam Riwiere Makarska i mam nadzieje ze dobrze zrobimy... w sumie to zawsze mozemy skoczyc promem na jakas wyspe, dużo do zwiedzania dookoła. Nurtuje mnie jeszcze tylko kwestia miejscowości (i ewentualnego apartamentu) no i te plaze. Kochani powiedzcie jqak wyglada sprawa plaz w tym regionie? czy trafiaja sie gdzies takie dzikie bez turystycznego szalu? Jestesmy mobilini chetnie pozwiedzamy wiekszosc plaz od Splitu do Makarskiej, oby tylko mozna bylo spokojnie recznik rozlozyc i nie przeciskac sie w tlumie...
olenka200
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) olenka200 » 25.02.2011 09:46

Poczytaj o płw. Peljesac.............duuuuuuuży wybór
na pewno poczytam ;-)
olenka200
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) olenka200 » 25.02.2011 11:10

Jednak płw. Peljesac jest dla nas za daleko... Prawie koniec Cro... Dalmacja Środkowa to chyba najdalsze miejsce jakie bierzemy pod uwagę. Do Dubrovnika zrobimy sobie wycieczke:-)
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 25.02.2011 12:22

Te 100km dalej, w końcowym rozrachunku nie mają w ogóle znaczenia ... Tylko Peljesac :!:
olenka200
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) olenka200 » 25.02.2011 13:02

Mój mężczyzna zasugerował właśnie żebyśmy może pojechali na wyspę? Co myślicie o wyspach Rab i Vir? Czytałam, że Rab ma okropne ulice a właściwie ich brak na plaże:-) Ale jak jest z reztą? A Vir? Raczej nie słychać żeby tam ktoś był....
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 25.02.2011 13:28

O Virze szybko zapomnij , a na Rab jak najbardziej ... choćby tylko na tydzień ...
np. tu http://www.apartments-horvat-rab.com/Ac ... /index.asp
olenka200
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) olenka200 » 25.02.2011 14:42

Rab był pierwszym moim pomysłem a podobno co pierwsze to najlepsze... Weekend przed nami więc usiądziemy z mężykiem i wybierzemy miejsce docelowe - Rab albo Środkowa Dalmacja. Ustalimy też ostateczną ilość osób, które pojadą z nami i od poniedziałku mam zamiar szukać już apartamentu... A czy Rab jest podobny do Pagu? Bo Dalmacja to pewnie inna bajka...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.02.2011 14:56

olenka200 napisał(a):A czy Rab jest podobny do Pagu? Bo Dalmacja to pewnie inna bajka...

Otok Rab
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 25.02.2011 19:41

Rab od strony lądu wygląda podobnie ja Pag , czyli księżycowo .
Ale za to z drugiej strony jest inaczej ... Rab to tropik w porównaniu z Pagiem ... No i sama stolica wyspy jest niepowtarzalna . Rab to jedno z najpiękniejszych miasteczek chorwackiego wybrzeża :)
Pozdrav...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Pomiędzy Splitem a Makarska... - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone