Adam,K napisał(a):I przegrali 1-0 z Uru Uru
Naszym też za specjalnie nie idzie
Może chociaż czapeczki z tym orzełkiem by zakładali?
Albo jakiś szaliczek?
.png)
realista2 napisał(a):slapol napisał(a):Raffiu, widzę co się dzieje w PZPN-ie, widzę kiszkowate ruchy Laty i kolesi. Oczywiście nie akceptuję tej sytuacji.
Ale....
do Euro 2012 pewnie władze PZPN się nie zmienią, cała reszta - otoczka także........czy zatem mamy olać naszych chłopaków i kibicować innym
...(w ramach protestu przeciwko Lacie , Smudzie i Orzełkowi (jego braku)
![]()
Jasne, że w 100 % nie utożsamiam się z tą reprezentacją poprzez wybryki działaczy....ale co
W konsekwencji... GWIZDAMY na SWOICH i KLASZCZEMY na np. NIEMCÓW, czy innych CZECHÓW
Właśnie tak jest, ale niepotrzebnie tracisz czas, on się zatrzymał na etapie plemiennym i tego nie zrozumie. Nie uważał na lekcjach historii i przeoczył, że w czasach nie tak bardzo odległych podczas stalinowskiej nocy i nieco później na czele związku stały o wiele gorsze sfołocze, ale kibice zawsze murem po stronie reprezentacji, bo to jest nasza reprezentacja, a Pzpn to tylko jej tymczasowy zarząd.
.png)
raffiu napisał(a):Kolego realisto nie wiem czemu próbujesz mnie obrażać i nie obchodzi mnie to, ale ponieważ ja nie obrażam Ciebie wolałbym, byś powstrzymał się od komentarzy typu "zatrzymał się na etapie plemiennym" itp. A dla Twojej wiadomości - uważałem na lekcjach historii zarówno w szkole podstawowej, średniej jak i podczas studiów na wydziale Filozoficzno - Historycznym na kierunku Historia.
.png)
realista2 napisał(a):Reprezentacja Polski to jeden z tych symboli które są ważne dla tworzenia jedności i tożsamości narodowej, a tobie to wisi i powiewa, bo nie podoba ci si się, że piłką zrządza klika nieudaczników. Z reprezentacją jak z żoną jest się na dobre i na złe. Szczególnie na złe.
, a ja myślalem, że państwo polskie miało początek zupełnie gdzie indziej. Nie ma jak futbolowy poziom tożsamości narodowej.Lata temu z kilku słowiańskich plemion nad Wisłą powstało państwo polskie.
.png)
arkona napisał(a):Już ochłoń. Jeśli chcesz budować tożsamość narodową na sporcie, a na reprezentacji futbolowej w szczególności to gratuluję poziomu intelektualnego.
arkona napisał(a):To też jest dobre, a ja myślalem, że państwo polskie miało początek zupełnie gdzie indziej. Nie ma jak futbolowy poziom tożsamości narodowej.Lata temu z kilku słowiańskich plemion nad Wisłą powstało państwo polskie.
.png)
realista2 napisał(a):Dałeś ciała na własne życzenie, a trzeba było pomyśleć choćby o co ta cała wrzawa z orzełkiem na koszulkach ? Przecież myślenie nie boli. Bolesny jest raczej nihilizm który tak tu eksponujesz.
No to pogratulować. Już wiemy, ze coś wiesz,ale nie musiałeś tego aż tak podkreślać. Bo i chwalić się nie ma czym.
.png)
realista2 napisał(a):raffiu napisał(a):Kolego realisto nie wiem czemu próbujesz mnie obrażać i nie obchodzi mnie to, ale ponieważ ja nie obrażam Ciebie wolałbym, byś powstrzymał się od komentarzy typu "zatrzymał się na etapie plemiennym" itp. A dla Twojej wiadomości - uważałem na lekcjach historii zarówno w szkole podstawowej, średniej jak i podczas studiów na wydziale Filozoficzno - Historycznym na kierunku Historia.
nie wiem, czy to manipulacja, czy tylko nadinterpretacja? Nigdzie nie napisałem nic co mogło by to sugerować.
Jak nazwać kogoś kto wyżej ceni swoje miasto od państwa
.png)
arkona napisał(a):Co ma wspólnego nihilizm z tym co napisałem? Piłka nożna to rzecz najważniejsza, ale z tych...nieważnych. To, że podniósł się szum medialny na temat orzełka na koszulkach to nie znaczy, że na tym ogniskuje się tożsamość narodowa. Co np z osobami, które sportem się nie interesują? Czy takie osoby nie posiadają wg Ciebie tożsamości narodowej?
arkona napisał(a):
Niestety Twój poziom w tym temacie jest jeszcze niższy od mojego.
.png)
realista2 napisał(a):Jak nazwać kogoś kto wyżej ceni swoje miasto od państwa
.png)
realista2 napisał(a):arkona napisał(a):Co ma wspólnego nihilizm z tym co napisałem? Piłka nożna to rzecz najważniejsza, ale z tych...nieważnych. To, że podniósł się szum medialny na temat orzełka na koszulkach to nie znaczy, że na tym ogniskuje się tożsamość narodowa. Co np z osobami, które sportem się nie interesują? Czy takie osoby nie posiadają wg Ciebie tożsamości narodowej?
Płakać się chce po lekturze takich tekstów.
arkona napisał(a):
Niestety Twój poziom w tym temacie jest jeszcze niższy od mojego.
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.