Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 16.11.2011 12:43

Adam,K napisał(a):I przegrali 1-0 z Uru Uru

:D

Naszym też za specjalnie nie idzie :D

Może chociaż czapeczki z tym orzełkiem by zakładali?
Albo jakiś szaliczek? ;)
Adam,K
Cromaniak

Postnapisał(a) Adam,K » 16.11.2011 12:46

weldon napisał(a):
Naszym też za specjalnie nie idzie :D

Naszym dobrze nie szło od 1982, ale ja im kibicuję zawsze.Obrazek
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 16.11.2011 13:07

O rany 8O

Tak w ogóle nic a nic im nie szło tyle czasu?

Mało co pamiętam tyle lat wstecz :D
raffiu
Cromaniak

Postnapisał(a) raffiu » 16.11.2011 16:43

realista2 napisał(a):
slapol napisał(a):Raffiu, widzę co się dzieje w PZPN-ie, widzę kiszkowate ruchy Laty i kolesi. Oczywiście nie akceptuję tej sytuacji.
Ale....
do Euro 2012 pewnie władze PZPN się nie zmienią, cała reszta - otoczka także.... :cry: ....czy zatem mamy olać naszych chłopaków i kibicować innym :?: ...(w ramach protestu przeciwko Lacie , Smudzie i Orzełkowi (jego braku) :?:
Jasne, że w 100 % nie utożsamiam się z tą reprezentacją poprzez wybryki działaczy :cry: ....ale co :?: W konsekwencji... GWIZDAMY na SWOICH i KLASZCZEMY na np. NIEMCÓW, czy innych CZECHÓW :?:

Właśnie tak jest, ale niepotrzebnie tracisz czas, on się zatrzymał na etapie plemiennym i tego nie zrozumie. Nie uważał na lekcjach historii i przeoczył, że w czasach nie tak bardzo odległych podczas stalinowskiej nocy i nieco później na czele związku stały o wiele gorsze sfołocze, ale kibice zawsze murem po stronie reprezentacji, bo to jest nasza reprezentacja, a Pzpn to tylko jej tymczasowy zarząd.

Kolego realisto nie wiem czemu próbujesz mnie obrażać i nie obchodzi mnie to, ale ponieważ ja nie obrażam Ciebie wolałbym, byś powstrzymał się od komentarzy typu "zatrzymał się na etapie plemiennym" itp. A dla Twojej wiadomości - uważałem na lekcjach historii zarówno w szkole podstawowej, średniej jak i podczas studiów na wydziale Filozoficzno - Historycznym na kierunku Historia.
realista2
Cromaniak

Postnapisał(a) realista2 » 17.11.2011 18:18

raffiu napisał(a):Kolego realisto nie wiem czemu próbujesz mnie obrażać i nie obchodzi mnie to, ale ponieważ ja nie obrażam Ciebie wolałbym, byś powstrzymał się od komentarzy typu "zatrzymał się na etapie plemiennym" itp. A dla Twojej wiadomości - uważałem na lekcjach historii zarówno w szkole podstawowej, średniej jak i podczas studiów na wydziale Filozoficzno - Historycznym na kierunku Historia.

Jak nazwać kogoś kto wyżej ceni swoje miasto od państwa, a lokalny klub od reprezentacji? Lata temu z kilku słowiańskich plemion nad Wisłą powstało państwo polskie. Chciałbyś odwrócić ten proces filozofie-historyku? Reprezentacja Polski to jeden z tych symboli które są ważne dla tworzenia jedności i tożsamości narodowej, a tobie to wisi i powiewa, bo nie podoba ci si się, że piłką zrządza klika nieudaczników. Z reprezentacją jak z żoną jest się na dobre i na złe. Szczególnie na złe.
arkona
Cromaniak

Postnapisał(a) arkona » 17.11.2011 18:50

realista2 napisał(a):Reprezentacja Polski to jeden z tych symboli które są ważne dla tworzenia jedności i tożsamości narodowej, a tobie to wisi i powiewa, bo nie podoba ci si się, że piłką zrządza klika nieudaczników. Z reprezentacją jak z żoną jest się na dobre i na złe. Szczególnie na złe.

Już ochłoń. Jeśli chcesz budować tożsamość narodową na sporcie, a na reprezentacji futbolowej w szczególności to gratuluję poziomu intelektualnego.

To też jest dobre
Lata temu z kilku słowiańskich plemion nad Wisłą powstało państwo polskie.
, a ja myślalem, że państwo polskie miało początek zupełnie gdzie indziej. Nie ma jak futbolowy poziom tożsamości narodowej.
realista2
Cromaniak

Postnapisał(a) realista2 » 17.11.2011 19:11

arkona napisał(a):Już ochłoń. Jeśli chcesz budować tożsamość narodową na sporcie, a na reprezentacji futbolowej w szczególności to gratuluję poziomu intelektualnego.

Dałeś ciała na własne życzenie, a trzeba było pomyśleć choćby o co ta cała wrzawa z orzełkiem na koszulkach ? Przecież myślenie nie boli. Bolesny jest raczej nihilizm który tak tu eksponujesz.
arkona napisał(a):To też jest dobre
Lata temu z kilku słowiańskich plemion nad Wisłą powstało państwo polskie.
, a ja myślalem, że państwo polskie miało początek zupełnie gdzie indziej. Nie ma jak futbolowy poziom tożsamości narodowej.

No to pogratulować. Już wiemy, ze coś wiesz,ale nie musiałeś tego aż tak podkreślać. Bo i chwalić się nie ma czym.
arkona
Cromaniak

Postnapisał(a) arkona » 17.11.2011 19:44

realista2 napisał(a):Dałeś ciała na własne życzenie, a trzeba było pomyśleć choćby o co ta cała wrzawa z orzełkiem na koszulkach ? Przecież myślenie nie boli. Bolesny jest raczej nihilizm który tak tu eksponujesz.

Co ma wspólnego nihilizm z tym co napisałem? Piłka nożna to rzecz najważniejsza, ale z tych...nieważnych. To, że podniósł się szum medialny na temat orzełka na koszulkach to nie znaczy, że na tym ogniskuje się tożsamość narodowa. Co np z osobami, które sportem się nie interesują? Czy takie osoby nie posiadają wg Ciebie tożsamości narodowej?

No to pogratulować. Już wiemy, ze coś wiesz,ale nie musiałeś tego aż tak podkreślać. Bo i chwalić się nie ma czym.

Fakt to żadna wiedza tajemna. Niestety Twój poziom w tym temacie jest jeszcze niższy od mojego.
raffiu
Cromaniak

Postnapisał(a) raffiu » 17.11.2011 20:01

realista2 napisał(a):
raffiu napisał(a):Kolego realisto nie wiem czemu próbujesz mnie obrażać i nie obchodzi mnie to, ale ponieważ ja nie obrażam Ciebie wolałbym, byś powstrzymał się od komentarzy typu "zatrzymał się na etapie plemiennym" itp. A dla Twojej wiadomości - uważałem na lekcjach historii zarówno w szkole podstawowej, średniej jak i podczas studiów na wydziale Filozoficzno - Historycznym na kierunku Historia.

nie wiem, czy to manipulacja, czy tylko nadinterpretacja? Nigdzie nie napisałem nic co mogło by to sugerować.

Jak nazwać kogoś kto wyżej ceni swoje miasto od państwa

:roll:
realista2
Cromaniak

Postnapisał(a) realista2 » 17.11.2011 21:59

arkona napisał(a):Co ma wspólnego nihilizm z tym co napisałem? Piłka nożna to rzecz najważniejsza, ale z tych...nieważnych. To, że podniósł się szum medialny na temat orzełka na koszulkach to nie znaczy, że na tym ogniskuje się tożsamość narodowa. Co np z osobami, które sportem się nie interesują? Czy takie osoby nie posiadają wg Ciebie tożsamości narodowej?

Płakać się chce po lekturze takich tekstów.
arkona napisał(a):

Niestety Twój poziom w tym temacie jest jeszcze niższy od mojego.

Jeszcze niższy? Musisz popracować nad samooceną skoro publicznie i otwarcie przyznajesz się do niskiego poziomu.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.11.2011 22:07

realista2 napisał(a):Jak nazwać kogoś kto wyżej ceni swoje miasto od państwa

miastowiec :wink:
realista2
Cromaniak

Postnapisał(a) realista2 » 17.11.2011 22:15

raffiu napisał(a): ..........to coś, co nazywają reprezentacją Polski.

Nie skomentuję tego bo musiałbym użyć słów powszechnie uznawanych za obelżywe.
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 18.11.2011 08:13

arkona
Cromaniak

Postnapisał(a) arkona » 20.11.2011 14:42

realista2 napisał(a):
arkona napisał(a):Co ma wspólnego nihilizm z tym co napisałem? Piłka nożna to rzecz najważniejsza, ale z tych...nieważnych. To, że podniósł się szum medialny na temat orzełka na koszulkach to nie znaczy, że na tym ogniskuje się tożsamość narodowa. Co np z osobami, które sportem się nie interesują? Czy takie osoby nie posiadają wg Ciebie tożsamości narodowej?

Płakać się chce po lekturze takich tekstów.

Nie bądź taki delikatny, twardy bądź jak Roman Bratny :D.

arkona napisał(a):

Niestety Twój poziom w tym temacie jest jeszcze niższy od mojego.

Jeszcze niższy? Musisz popracować nad samooceną skoro publicznie i otwarcie przyznajesz się do niskiego poziomu.[/quote]

Widać oprócz braków z historii, masz jeszcze problemy ze zrozumieniem słowa pisanego.
Tomasz W
Cromaniak

Postnapisał(a) Tomasz W » 22.11.2011 20:33

Obrazek

We włoskiej edycji CANAL + rozważając możliwy podział na grupy w trakcie EURO2012 przypisali naszej reprezentacji takie logo...

My się zastanawiamy czy orzełek czy nie, a oni pokazują jeszcze coś innego. Podobno tylko Wojciechowski jest zadowolony :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :) - strona 55
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone