Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 22.11.2011 20:47

Prawie jak ze Żmijewskim i jego "Berkiem" :D

Też zdjęcie .... aktora dali zamiast tego reżysera :)
Tomasz W
Cromaniak

Postnapisał(a) Tomasz W » 22.11.2011 20:59

A orzełek jednak wraca... :)
Ostatnio edytowano 23.11.2011 03:49 przez Tomasz W, łącznie edytowano 1 raz
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 22.11.2011 21:27

Tomasz W napisał(a):Obrazek

We włoskiej edycji CANAL + rozważając możliwy podział na grupy w trakcie EURO2012 przypisali naszej reprezentacji takie logo...

My się zastanawiamy czy orzełek czy nie, a oni pokazują jeszcze coś innego. Podobno tylko Wojciechowski jest zadowolony :D

:lol:

Widać nie tylko u nas dziennikarze nie odstają dużo od młockarni.

A swoją drogą kilka dni temu był artykuł na temat tzw narodowego, że nie bedzie na nim meczów po EURO, bo Lato nie chce płacić i zaproponowali Wojciechowskiemu, zeby Polonia tam grała. Może więc coś jest na rzeczy.

No i napisali, ze narodowy nie będzie narodowy tylko "Twoje miejsce na reklamę".

Oczyma wyobrażni już widzę ten wielki napis na tych patykach nad Warszawą :

DUREX ARENA.

:lol:
realista2
Cromaniak

Postnapisał(a) realista2 » 22.11.2011 22:01

Z Narodowym jest draka od początku. Zbudowano stadion który będzie piłkarski przez miesiąc.
Stanie się tak bo po pierwsze nigdy nie wyrośnie na nim trawa. Trawa żeby żyć potrzebuje wiatru i słońca i nigdy nie wyrośnie w hali którą praktycznie jest ten stadion. Z założenia miało jej na co dzień nie być, a pojawiać się miała przed meczem. Czy ktoś pomyślał o kosztach? Jak się będzie grało na dywanie z niezakorzenionej trawy udającym murawę? Czy piłkarz robiący wślizg będzie jechał na tej niby murawie jak mój pies na dywanie w domu?
Po drugie jest wiele miast w Polsce które mają świetne stadiony i które chciałyby żeby reprezentacja u nich grała. Więc ile tych meczów w roku na Narodowym? Wszystkie dwa?
Na taki gniot wydano prawie dwa miliardy. Jesteśmy tacy bogaci żeby wyrzucić dwa miliardy? Pamiętam jak przed laty tacy spece tacy jak Jan Tomaszewski publicznie namawiali do tego poronionego pomysłu nie godząc się nawet na to żeby stadion miał bieżnię lekkoatletyczną .
Z pośród wszystkich decydentów jedynie pani prezydent proponowała jeden stadion zamiast dwóch, ale szybko została zakrzyczana (znowu Tomaszewski i sp-ka) no i determinacji w jej działaniach nie było.Za kilka lat stadionu nie będzie. Jeśli grunty w Wawie są tak drogie, że opłaca się rozebrać powstały pod koniec lat dziewięćdziesiątych w centrum miasta nowoczesny ponad stumetrowy wieżowiec żeby na jego miejscu zbudować dwustumetrowy, to utrzymywanie nierentownego, nikomu niepotrzebnego obiektu byłoby paranoją. Tylko tych dwóch miliardów żal.
Ostatnio edytowano 23.11.2011 08:49 przez realista2, łącznie edytowano 1 raz
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 23.11.2011 05:24

realista2 napisał(a):Jesteśmy tacy bogaci żeby wyrzucić dwa miliardy?

Skoro sam o Warszawie piszesz:

realista2 napisał(a):... a miasto bogate, poradzi sobie.

... to ja spokojny jestem :D

Pozdrawiam ;)

EDIT: coś mi się dziś o uszy obiło, że możemy się spodziewać, jeszcze przed Euro, meczu Polska : Chorwacja.

Słyszeliście coś o tym?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.11.2011 12:49

weldon napisał(a):EDIT: coś mi się dziś o uszy obiło, że możemy się spodziewać, jeszcze przed Euro, meczu Polska : Chorwacja.

Słyszeliście coś o tym?

W tym roku zagramy z krajem sąsiednim :wink:
Z Chorwacja chyba ewentualnie na Mistrzostwach :?:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.11.2011 17:03

Co tam, co tam z Narodowym :?:
Ponoć skończyli budować :!:
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 30.11.2011 17:14

Jeszcze odbiór. Podobno do 6 grudnia mają skończyć odbierać.

Poszedł wniosek do Powiatowego Inspektoratu Nadzoru Budowlanego o zgodę na użytkowanie.
Natomiast Mucha twierdzi, że otwarcie zrobi jednak na początku przyszłego roku.

Ostatnio podają różne dane: 72 podwójne kołowroty na wejściu, o ile dobrze pamiętam, to koło 900 toalet, cztery restauracje, więc nie ma problemu, jakbyś chciał huczne chrzciny czy wesele wyprawić :D

Acha. I podali, że: "Sport jest, niestety, mało dochodowy, więc sportu nie będzie." :lol:

Najwięcej będzie: "... wyścigów motocyklowych, koncertów, wielkich inscenizacji operowych, wynajmu biur i sal na konferencje."

Podobno też największe na świecie walki w kisielu i wyścigi karaluchów :lol:

A tu niektórzy się martwią, że tam piłki nie będzie ... :?

Będzie, będzie ... jak się goście weselni i ci z wyjazdów integracyjnych zgodzą posunąć kapkę :D

Poza tym stadion jest tak wielki, że planują organizować w nim największe na świecie
zawody paintballa i szkołę przetrwania dla niektórych :D

EDIT: A z tych ważniejszych rzeczy, to, zapomniałem, montują strefę kibica.
Na razie mini, na czas losowania 2 grudnia, ale też ciekawa rzecz.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.11.2011 17:32

weldon napisał(a):...
Najwięcej będzie: "... wyścigów motocyklowych, koncertów, wielkich inscenizacji operowych, wynajmu biur i sal na konferencje."

Podobno też największe na świecie walki w kisielu i wyścigi karaluchów :lol:
...

Ha, to Ci powiem, że do piłki to jeszcze trawnik potrzebny :roll: ...a ten kiepsko rośnie po wyścigach motocyklowych i koncertach jak go przykryją... :wink: :lol:

Nic to jednak, idzie zima...po cholerę zielony trawnik... :wink:

EDIT:
Zapomniałem dodać (ze słyszenia), że dla "Latowej" Kadry drogo tam będzie...ponoć mają grać na prowincji...czyli we Wrocku... :wink:
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 30.11.2011 17:40

slapol napisał(a):Zapomniałem dodać (ze słyszenia), że dla "Latowej" Kadry drogo tam będzie...ponoć mają grać na prowincji...czyli we Wrocku... :wink:

No słyszałeś, że ich chcą od źródełka odciąć, to i za biedni się zrobili :lol:

Trawę, na te pierwsze mecze - to ma być zdaje się Legia-Wisła najpierw, a potem z Portugalią - dadzą z rolki.
Tak samo będzie na Euro.

Natomiast:

"Potem darń zostanie zdarta i na stadion już nie wróci.
Mecze piłkarskie mają tu być wydarzeniami sporadycznymi, rozgrywanymi na tzw. murawie modułowej,
układanej z specjalnych skrzyneczek kilka dni przed spotkaniem i składanej zaraz potem."

Tak więc pomyśleli i o tym. Chyba nie grozi powtórka z Poznania.

Swoją drogą, ciekawe, czemu tam nie zrobią tego samego?
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 30.11.2011 17:59

Weldon, przecież stadion najprawdopodobniej będzie gotowy dopiero na wiosnę.

http://www.bankier.pl/wiadomosc/Otwarcie-Stadionu-Narodowego-bedzie-opoznione-2446257.html

Ładnie piszesz o tych imprezach, weselach itd. :lol:

Czyli dostrzegasz to o czym pisałem. Koniec będzie taki jaki opisywałem tu od samego początku.

Bazar Europa. :lol:

Tyle, że nowszy model.
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 30.11.2011 18:28

Kiepura napisał(a):Weldon, przecież stadion najprawdopodobniej będzie gotowy dopiero na wiosnę.

A diabli ich tam wiedzą.

Mi się nie śpieszy.
Poczekam. Na razie i tak mam co robić :)

Kiepura napisał(a):Czyli dostrzegasz to o czym pisałem. Koniec będzie taki jaki opisywałem tu od samego początku.

Bazar Europa. :lol:

Tyle, że nowszy model.

Ja już się zgubiłem, bo to chyba ja twierdziłem, ze te całe Euro i piłka to najmniej ważne w tym wszystkim ... :?

Dobra, jak zwał, tak zwał. Niech będzie Bazar Europa, ale dla samego faktu wy...nia żółtków na przedmieścia warto było :D

Lepsze wyścigi karaluchów, niż ich wylęgarnia ;)

Jakbyś zobaczył Most Poniatowskiego w sobotę, czy niedzielę rankiem, jak tam stada jucznych Azjatów popylają, to też byś się cieszył, że zamiast X-lecia, masz w stolicy coś, co można pokazać na świecie :D

I autostradę następną otworzyli, a nawet, w końcu, i koło mnie zaczynają wiadukt budować, więc na Gdańsk będzie łatwiej wyjechać.

Pozdrawiam
mariusz-w
Koneser

Postnapisał(a) mariusz-w » 30.11.2011 18:50

weldon napisał(a):I autostradę następną otworzyli,

Na razie tylko nam ... wy to jeszcze "za rzeką" ! ;) :lol:

Podobno do Euro ma być do was "przejezdnie". :?
realista2
Cromaniak

Postnapisał(a) realista2 » 30.11.2011 18:54

slapol napisał(a):...ponoć mają grać na prowincji...czyli we Wrocku...

.......prowincji też się coś należy no nie......?
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 30.11.2011 19:12

mariusz-w napisał(a):
weldon napisał(a):I autostradę następną otworzyli,

Na razie tylko nam ... wy to jeszcze "za rzeką" ! ;) :lol:

Podobno do Euro ma być do was "przejezdnie". :?

No dobra :D

Niech będzie, że Wam :lol:

EDIT: Zdjęcia z lotu ptaka Stadionu Narodowego. Fajne.

Oraz rozmowa o przyszłości stadionu z prezesem NCS.

Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :) - strona 56
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone