Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 13.06.2012 10:41

brzo1985 napisał(a):"PIE**** TEN ICH ODPUSTOWO-CYRKOWY "patriotyzm".
...

Trudno się nie zgodzić z powyższym...

A ja myślę, że Euro jest też jedyną i niepowtarzalną okazją dla zaprezentowania swoich poglądów przez ludzi, którzy są z zasady "zawsze pod prąd". Po prostu by zostać zauważeni i podbudować swoje ego, muszą być "przeciw".
To prawda, że media robią dużo szumu, ale taka już ich rola i na tym robią kasę. Tak było, jest i będzie. My jesteśmy jednak ludźmi myślącymi i do wszystkiego trzeba podejść z dystansem i zdrowym rozsądkiem.
Osobiście nie jestem jakimś fanatycznym kibicem (chyba nigdy nie byłem na żadnym ligowym meczu), ale tym razem poddałem się nastrojowi chwili, bo uważam, że jest to jakaś odskocznia od naszej dość szarej rzeczywistości, a szczypta dodatkowej adrenaliny też nie zaszkodzi.

Co do zasług takiej czy innej ekipy, związanych z przygotowaniem EURO, to moim zdaniem jest to dość oczywiste sianie zamętu. Jestem przekonany, że te mistrzostwa wyglądałyby dokładnie tak samo, bez względu na to kto aktualnie byłby przy władzy. Po prostu takie mamy możliwości
:wink:
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 13.06.2012 10:47

weldon napisał(a):
longtom napisał(a):i jeszcze tak :D

:D

A wczoraj, siedząc przed telewizorem, równo, we trójkę, zaczęliśmy się śmiać ponieważ dobrze odczytaliśmy z ruchu warg:

Nam to samo wyszło :!: :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 13.06.2012 11:00

greenrs napisał(a):Po prostu by zostać zauważeni i podbudować swoje ego, muszą być "przeciw".

Pani "Artystka" swoją palmę nawet oskubała.

Niby w proteście dla ... sam nie wiem kogo, za to, jak mniemam, dlatego, że wszyscy mówią o palmie, a nikt nie ma pojęcia skąd ona się tam wzięła :D

Biorąc pod uwagę, że instalacja jest nieskończona, zaś palmw Polsce zrobiło się jak mrówków, to nic dziwnego, że jedna komuś ... odbiła :lol:

longtom napisał(a):Nam to samo wyszło :!: :D

To jak tak, to co Szczęsny powiedział, jak Tytoń obronił karnego? :D
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 13.06.2012 11:16

weldon napisał(a):To jak tak, to co Szczęsny powiedział, jak Tytoń obronił karnego? :D

To pikuś.
Ja nawet wiem co moja żona krzyknęła jak Chorwacja strzeliła trzecią bramkę :!: 8O :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.06.2012 11:21

weldon napisał(a):Długo przed meczem dotarliście?

Te migawki z Grekami to na żywo, czy powtarzali?

Podobno atmosfera była przednia?

Załapaliśmy się na pierwszą połowę Czechy - Grecja. Siedzieliśmy na dziesiątym piętrze i ekrany telebimu mieliśmy przed sobą. Nad nami było jeszcze dziesięć rzędów trybun. Atmosfera była przednia. Warto było pójść na ten mecz dla atmosfery i dopingu. Zaangażowanie kibiców w doping zespołu jest trudne do opisania, jak to opisały rosyjskie media walczyła na głosy Besta z Bestą. Trzeba przyznać Rosyjskim kibicią, że się nie dawali. Tylko te race rzucone na boisko i czasami gesty w naszą stronę. Ale na koniec podaliśmy sobie ręce, a nawet dałem mu szalik na pamiątkę.
dąbrówka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dąbrówka » 13.06.2012 11:34

A wczoraj, siedząc przed telewizorem, równo, we trójkę, zaczęliśmy się śmiać ponieważ dobrze odczytaliśmy z ruchu warg:

Obrazek :D

Tak też nas to rozbawiło. A wyłapał ktoś moment, w którym Smuda (trzymając w ręku butelkę z poweradem czy co tam oni piją) krzyknął do Boenischa (po długim zupełnie bez sensu podaniu z drugiej strony boiska)?: "Seeeeeeeeeeeeeebastiaaaaaaaaaaan, bo ci q..wa zaraz zap.....lę butelką " . 8O :D
Ostatnio edytowano 13.06.2012 11:42 przez dąbrówka, łącznie edytowano 2 razy
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 13.06.2012 11:35

smoki3 napisał(a):... nawet dałem mu szalik na pamiątkę.

Szalik, oczywiście, zgodnie z życzeniem niektórych, mocno zaciągnąłeś na jego szyi?

:lool:

EDIT: Obrazek

:mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.06.2012 12:52

Kontrola płyty i bramek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rozgrzewka

Obrazek

Zaczyna się...

Obrazek
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 13.06.2012 15:03

Trzeba przyznać, ze ta sektorówka Rosjan robiła wrażenie - przypuszczam, że na żywo nawet większe niż w telewizji.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.06.2012 19:31

Raul73 napisał(a):Trzeba przyznać, ze ta sektorówka Rosjan robiła wrażenie - przypuszczam, że na żywo nawet większe niż w telewizji.

Robiła, robiła ale nie byliśmy gorsi. Wręcz wiele lepsi :wink: 8) Warto było iść na ten mecz. :D
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 13.06.2012 19:40

Raul73 napisał(a):Trzeba przyznać, ze ta sektorówka Rosjan robiła wrażenie - przypuszczam, że na żywo nawet większe niż w telewizji.

I owszem. Tyle tylko, że przesłanie tej flagi jest mocno prowokacyjne w stosunku do nas, chociaż na upartego mogli tam Paskiewicza wstawić. Mnie to oczywiście nie bulwersuje, bo w końcu to element piłki nożnej, tej prawdziwej.

Ale...

Ach gdybyż tak taka flaga pojawiła się na naszym folwarku.

Tydzień czołowa polskojęzyczna gazeta byłaby zajęta jej przesłaniem.
W programach info trzy dni by na pasku chodziła.
Lisek chytrusek zaprosiłby trzy gołąbki pokoju i analizował z uwagą, co z tym folwarkiem.
Stadion by zamkneli na trzy kolejki i jeszcze dwa okoliczne jakby co.

A tu cisza. I Uefa nic. I naczelny folwarku nic.
No proszę...

A dziś w wiadomościach jakis redaktor zaproponował, żeby naszą uszyć.
:lool: :lool: :lool: :lool:

Z łóżka spadłem i długo turlikałem sie ze śmiechu po podłodze.

Kto niby tą flagę ma zrobić, wnieść rozwinąć.
Firmę wynajmą. :lol:
Niektórzy juz wchodzą na wyższy stopień zabawności.

Ciekawe, że komentarze prasy zagranicznej odnośnie wczorajszych wydarzeń okołomeczowych, zwłaszcza tam gdzie mają podobne doświadczenia historyczne do nas wykazują dużo zrozumienia.
Tylko w polskojęzycznej prasie nie. Ot, ciekawostka.

Tyle lat juz żyje, mógłbym z doświadczenia esej napisać : "Epitet a sprawa Polska".
Bikiniarze, karły, studenci, o tak były czasy gdy to było obrażliwe, trzeba było tylko z odpowiednią intonacją powiedzieć. No warchoły, to mi utkwiło bo na stadionach ich potępiano. A teraz durnie i modne tutaj bydlaki :D
Chyba zacznę pisać, Nobel czeka :D

Dach otworzyli. Raz na zawsze. Zasunięcie go bowiem czyni każdą imprezę niemożliwą do przeżycia.
A taki fajny był. :roll:
W sumie trzeba było zrobić tak. Uciekamy z boiska, zasuwamy dach. Czerwoni padaja jak mucha(y). Otwieramy dach, wpadamy strzelamy dwadzieścia bramek. :D

Dwa z czterech stadionów zostały wykonane z wadliwą wentylacją. W sumie trzeba sie cieszyć. Że nie cztery.

Atmosfera była wspaniała. Tak rzecze telewizja. Tylko piłkarz Mierzejewski bruździ :evil:

Mierzejewski wyraził negatywną opinię na temat kibiców. - Nie pomagali nam tak bardzo jakby mogli. Było dużo momentów ciszy. Wiadomo, że przegrywaliśmy, ale trzeba pamiętać, że naszych fanów było pięciokrotnie więcej. Tymczasem często słyszałem śpiewy Rosjan, na które nasi odpowiadali tylko gwizdami. Szkoda, że momentami atmosfera na trybunach przypominała teatr. Dopiero bramka wyrównująca sprawiła, że zarówno my, jak i kibice podnieśliśmy się. Wierzę, że w pojedynku z Czechami będzie głośno przez 90 minut. Bardzo tego potrzebujemy.

On chyba z nieba tu spadł, albo z Turcji jakieś :lol:

Wielkie odliczanie czas zacząć.
Do końca
hecy już tylko 18 dni.:D :D

weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 13.06.2012 20:14

Chuligani ... Jeszcze chuligani i kibole. Acha. I bandyci.

Bydlaki dotyczyło tych "bohaterów", którzy się w tłum rodzin i dzieciaków próbowały wmieszać,
lub jako żywe tarcze ich traktowali.

Policja pokazała przedmioty znalezione przy chuliganach podczas wtorkowych zamieszek.
Ochraniacze na szczęki, petardy i koszulki z napisem "z nienawiści do policji" (...) niebezpieczne narzędzia, między innymi kastety i pałki

Standardowe wyposażenie polskiego kibica-patrioty? ;)

Policja też była z Rosji? :D

A kominiarki? Czemu? Przecież nikt ich jako kombatantów przyszłego Zbowidu nie rozpozna.
Niby, że tacy skromni czy wstydliwi? ;)

Kiepura napisał(a):Do końca [/i][/b][/color]hecy już tylko 18 dni.:D :D

Dzięki.

Trochę mi się kolory i cytaty rozjechały, aleś się strasznie napracował, a mi się ... nie chce :oops:

:lol:
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 13.06.2012 20:17

Kiepura napisał(a):A tu cisza. I Uefa nic. I naczelny folwarku nic.
No proszę...

Nic?.
Teraz się pewnie zabiorą za mecz Polska - Rosja. Może być jeszcze ciekawiej.

Kiepura napisał(a):Ciekawe, że komentarze prasy zagranicznej odnośnie wczorajszych wydarzeń okołomeczowych, zwłaszcza tam gdzie mają podobne doświadczenia historyczne do nas wykazują dużo zrozumienia.

Niektórzy wykazują nadwyraz dużo zrozumienia. Tylko wstyd potem jeszcze większy.

Kiepura napisał(a):... i modne tutaj bydlaki

bo bydlaki
Jeden nawet pod sztandarem Polski Walczacej.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 13.06.2012 20:45

Ciekawe, ale ja też zapominam często, że za dużo rzeczy odpowiada UEFA
i do niej należy kierować pretensje lub skargi i żądać ukarania winnych.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 13.06.2012 20:49

marze_na napisał(a):
Kiepura napisał(a):A tu cisza. I Uefa nic. I naczelny folwarku nic.
No proszę...

Nic?.
Teraz się pewnie zabiorą za mecz Polska - Rosja. Może być jeszcze ciekawiej.

Pożyjemy, zobaczymy, na sektorówkę dali zgodę, więc nic za to nie bedzie.
Przypomnę, że przedstawiciel tej samej ułefy kazał ściągnąć hasło o zupełnie neutralnej treści w trakcie meczu jednego z meczów Wisły. Ot, dla maluczkich inne prawo, dla wielkich inne.

A gdzie potępienie prasy polskojęzycznej, gdzie autorytety, celebryci.
Śpią ?

Weldon, nie chodzi o kominarki i takie tam, chodzi głównie o to, że w wielu krajach o podobnej historii dostrzeżono ewidentną prowokacje rosyjską.
Której nie dostrzegli polscy przyjaciele Moskali i prasa krajów typowo imperialistycznych, które raczej gnębiły niż je gnębiono. Nie darmo w czółówce potepienia są Niemcy, Rosja i Wielka Brytania. Reszcie to zwisa.

Tylko wstyd potem jeszcze większy.

Wstyd ? A przed kim my mamy sie wstydzić ?
Ostatnio edytowano 13.06.2012 20:50 przez Kiepura, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :) - strona 136
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone