Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
brzo1985
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brzo1985 » 13.06.2012 07:55

weldon napisał(a):
brzo1985 napisał(a):Niestety, przyjezdni też nie zachowują się potulnie ...

Masz od tego służby porządkowe.

Nie żartuj sobie! Służby porządkowe?!

weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 13.06.2012 08:02

Niby, że:

Obrazek

Za bardzo podniecasz się incydentami, w których biorą udział jacyś debile.

Jak to mówią:
"Jeżeli zwracasz uwagę na idiotę dłużej, niż kilka sekund, to jest już ... dwóch idiotów" ;)
brzo1985
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brzo1985 » 13.06.2012 08:09

Jeśli byłyby to incydenty to i owszem...

Niestety jeśli byłoby przestrzegane prawo, to byłby porządek. Skoro debile stanowią prawo ("chcemy ugościć jak najlepiej przyjezdnych kibiców") i pozwalają na łamanie prawa, to sami proszą się o to, aby hordy w kominiarkach wyłaziły na ulicę.

Bądźmy obiektywni.

Dobra ciach, najważniejsze, że jutro wyjazd do HR ;)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 13.06.2012 08:16

brzo1985 napisał(a):Skoro debile stanowią prawo ...

Skoro zatrzymali 180, to chyba jednak nie ...
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 13.06.2012 08:17

brzo1985 napisał(a):Niestety, przyjezdni też nie zachowują się potulnie- we Wrocku roiło się od debili z flagami związku radzieckiego, debili w czapach z czerwoną gwiazdą, itp.

Roiło się? 8O :roll: Bez przesady. Przypadki incydentalne.
No chyba, że jakimiś innymi ulicami chodziłam :lol: .
brzo1985
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brzo1985 » 13.06.2012 09:08

Jedno pytanie do koleżanki- czy czymś Cię zaskoczył Sky Tower w ostatnim czasie?
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 13.06.2012 09:11

brzo1985 napisał(a):Jedno pytanie do koleżanki- czy czymś Cię zaskoczył Sky Tower w ostatnim czasie?

Dumny jesteś? :roll:

Patriotyzm po polsku :cry:
Ostatnio edytowano 13.06.2012 09:13 przez marze_na, łącznie edytowano 1 raz
brzo1985
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brzo1985 » 13.06.2012 09:12

Mam się wstydzić?

Obrazek

Komuś to krzywdę zrobiło?

Jakie mam zdanie o zamieszkach- pisałem wyżej.

Nie tocz piany.
Ostatnio edytowano 13.06.2012 09:19 przez brzo1985, łącznie edytowano 1 raz
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 13.06.2012 09:16

To po co pytasz? Bo nie rozumiem do czego zmierzasz.
Rosjanie go nie powiesili.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 13.06.2012 09:20

brzo1985 napisał(a):Mam się wstydzić?

Przeklinająca i rozochocona grupa formuje taran, który rozpędza się i wbija w tłum. Ludzie są potrącani, uderzani, tracą równowagę. Ktoś się przewraca. A przecież do strefy przychodzą też rodziny z dziećmi. Nikt nie reaguje. I niezbyt może, bo w takim tłumie nie bardzo jest jak.

"Mazurek Dąbrowskiego" - tłum unosi szaliki, śpiewa. To wzruszające. Nastrój psują migoczące wokół strefy koguty na radiowozach. Widać szpalery policjantów w białych kaskach. W centrum wciąż trwają rozróby. Kibolstwo nie pozwala o sobie zapomnieć. Niektórzy mają koszulki z napisem "Wpier... 2012". Wystarczy wpisać to hasło do internetu, by dowiedzieć się więcej.

Wczoraj kibole zaczęli nam psuć piłkarskie święto. Nie chodzi im o doping, tylko o rozróbę. Dokazywali na Poniatoszczaku, rozrabiali na ulicach, bili gości z Rosji. Teraz sprawdzili, że można wejść do strefy kibica i rozpędzać ludzi jak stado baranów. Spróbujmy coś zrobić, by garstka osób nienawidzących sportu i gości nie zepsuła wszystkim Euro 2012.

Bydło chowało się w tłumie.
Rzucając w Rosjan i w policjantów petardami, kamieniami i puszkami, zasłaniało zwykłymi kibicami, kobietami i dziećmi

Ostatnio takie rzeczy w Warszawie robili hitlerowcy.

Abstrahując od moich osobistych sympatii i antypatii, to mi jest wstyd.
brzo1985
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brzo1985 » 13.06.2012 09:24

Chyba się nie zrozumieliśmy.

Jest mi wstyd za to co się wczoraj działo, ale winnymi temu są media i służby- wynikiem tego są hordy w kominiarkach na ulicach.

Drażni mnie to, że teraz wszyscy na hurra spinają się na warszawskie zamieszki.

W Poznaniu burdy robili i robią Chorwaci oraz Irlandczycy, a służby są delikatnie pisząc- potulne (sprawa inaczej by wyglądała jakby Polacy dymili?)

We Wrocławiu Czesi dymili z Rosjanami tak jak Chorwaci w Poznaniu.
O tym się nie pisze, bo ma być idylla.

Miało nie być pirotechniki na stadionach i co? Jest jak na Bałkanach- tego w TV nie zobaczycie.

Niemcy przy każdym przejęciu piłki przez Naniego "buczą" udając małpy, do tego zamieszki po meczu.

Pisze się tylko, że "Polska jest be".
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 13.06.2012 09:38

brzo1985 napisał(a):Chyba się nie zrozumieliśmy.

Jest mi wstyd za to co się wczoraj działo, ale winnymi temu są media i służby- wynikiem tego są hordy w kominiarkach.

Czyli co, te tępe łyse tłuki to ofiary manipulacji mediów?
A może mam czuć wdzięczność i podziw, bo "lepiej" od służb wiedzą jak "skutecznie" zabezpieczać imprezy masowe?

Mnie jest wstyd, że ktoś z orłem na piersi kopie w twarz człowieka. I nie widzę dla tych zachowań żadnego śmiesznego usprawiedliwienia.

I nie obchodzi mnie co robią Czesi, Chorwaci, Rosjanie.... bo to nie ma tu nic do rzeczy. To Polaków aresztowano w liczbie 150, kto da więcej :roll: ?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.06.2012 09:45

Jest mi wstyd za to co się wczoraj działo, ale winnymi temu są media i służby- wynikiem tego są hordy w kominiarkach na ulicach.

Jeśli twierdzisz, że media i służby wywołaly zamieszki, to fakycznie nie zrozumiemy się :idea:
brzo1985
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brzo1985 » 13.06.2012 09:46

marze_na napisał(a):

Jest mi wstyd za to co się wczoraj działo, ale winnymi temu są media i służby- wynikiem tego są hordy w kominiarkach.

Czyli co, te tępe łyse tłuki to ofiary manipulacji mediów?
A może mam czuć wdzięczność i podziw, bo "lepiej" od służb wiedzą jak "skutecznie" zabezpieczać imprezy masowe?

Mnie jest wstyd, że ktoś z orłem na piersi kopie w twarz człowieka. I nie widzę dla tych zachowań żadnego śmiesznego usprawiedliwienia.

Napisałem gdzieś, że są ofiarami? Wskaż gdzie.

Zadymy byłyby tak czy siak, ale "pomoc" mediów, systemu tylko pomogła tym hordom.

Nie wiem może to była taktyka policji na polskich chuliganów? :) Przecież tyle jest kamer poustawianych wszędzie- mają ich jak na tacy. Wyroki będą surowe...

Rzecznik rządu: "były to sytuacje nieuniknione" :roll:

Mi wydaje się, że ryzyko należy zmniejszać do minimum... No, ale cóż za burdy zapłacimy z własnej kieszeni.
Ostatnio edytowano 13.06.2012 10:06 przez brzo1985, łącznie edytowano 1 raz
brzo1985
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brzo1985 » 13.06.2012 09:53

Janusz Bajcer napisał(a):

Jeśli twierdzisz, że media i służby wywołaly zamieszki, to fakycznie nie zrozumiemy się :idea:

Cała nagonka na Rosjan przez kogo była robiona?

Kto wyraził zgodę na przemarsz, wiedząc o tym, że "będą sytuacje nieuniknione"?

Wg władz i co niektórych z Was, to tylko "incydenty", a wstyd i dopisywanie ideologii tym burdom doprowadzi do jeszcze gorszych stosunków na linii Moskwa-W-wa.

Przedtem byli "mistycy smoleńscy" i "lasery putina", teraz będą "polscy krwiożerczy chuligani atakujący niewinnych Rosjan", a na każdych imprezach leją się równo po gębach w całej Europie, ale tylko nas się szkaluje. O zabiciu francuskiego żandarma przez niemieckich chuliganów nikt nie napisze- poszedł jakiś lakoniczny komentarz i tyle.

Smoleńsk, Matka Madzi- na śniadanie, obiad, kolację, a teraz zadymiarze z Polski. Wszystko polane sosikiem prześcigających się wzajemnie "niezależnych" mediów. Po prostu super.

Zresztą... Wasala nigdy się nie szanuje.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :) - strona 134
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone