Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 12.02.2011 08:36

Wklejam tutaj, bo nie chodzi mi o kłopoty Wielkopolskiej drużyny, tylko o to jakim blamażem może zakończyć się Euro (choć oczywiście nie musi).

Wydział Kontroli i Dyscypliny UEFA ukarał Lecha Poznań karą grzywny w wysokości 20 tys. euro oraz karą meczu bez udziału publiczności w zawieszeniu na dwa lata - poinformowała oficjalna strona klubu z Poznania. Do tego drastycznie ograniczył sprzedaż biletów na mecz 1/16 finału LE ze Sportingiem Braga.

Powodem nałożenia kary są zaniedbania w zakresie organizacji ewakuacji kibiców ze stadionu miejskiego w Poznaniu, zbyt wąskie drogi ewakuacji (przejście za II trybuną przy Forcie), zablokowane przejścia przez stojących na schodach kibiców, zbyt zatłoczone wyjścia oraz wadliwa numeracją krzesełek na stadionie.

Wydział Kontroli i Dyscypliny UEFA wydał także decyzję nakazującą klubowi ograniczenie sprzedaży biletów na mecz ze Sportingiem Braga do 50% całkowitej pojemności stadionu, co uzasadnia "krytyczną sytuacją związaną z przygotowaniem Stadionu Miejskiego w Poznaniu w zakresie infrastruktury zapewniającej bezpieczeństwo kibiców na meczu".

Jak czytamy w komunikacie opublikowanym na oficjalnej stronie Lecha, klub nie zamierza składać broni i podejmie stosowne kroki prawne.

- Będziemy się odwoływać od decyzji UEFA. Myślę, że jeszcze w sobotę wyślemy odpowiednie pismo. Na mecz z Bragą zdążyliśmy już sprzedać ponad połowę pojemności stadionu. Musimy w jakiś sposób rozwiązać ten problem. Część zarzutów nie dotyczy nas, ale stadionu, które budowało miasto - powiedział wiceprezes Kolejorza Arkadiusz Kasprzak.

Ryszard Dembiński, prezes spółki Euro Poznań 2012, która z ramienia miasta prowadzi inwestycję stadionu, uważa, że drogi ewakuacyjne zostały zaprojektowane prawidłowo.

- Po prostu zbyt duża liczba kibiców z pierwszej trybuny wychodząc ze stadionu przemieszczała się w jednym kierunku, bowiem ulica Miczurina i Ptasia przez służby porządkowe zostały zamknięte. Tymczasem projekt trybuny zakładał, że kibice opuszczając stadion będą kierować się w stronę czterech ulic. Jeśli chodzi o numeracje krzesełek, to została ona zrobiona w uzgodnieniu z Lechem - przyznał Dembiński.

Klub wydał też oświadczenie, w którym zapewnia, że wszystkie nieprawidłowości leżące po jego stronie usunie przed meczem ze Sportingiem Braga.

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,titl ... &_ticrsn=3
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 12.02.2011 09:02

A jak kibice od wielu miesięcy gdzie tylko mogli alarmowali że ten stadion jest jednym wielkim drogim bublem to wszyscy mieli to w popmpie. Cieknące dachy, wąskie przejścia, zero dróg ewakuacyjnych i mnóstwo jeszcze innych usterek w budowli za 700 mln nie interesowało min. dociekliwych dziennikarzy Wyborczej.
Smutne to wszystlko a w tej chwili po głowie i tak dostanie klub i kibice, czyli podmioty które nie miały żadnego wpływu na budowę tego gówna.
Inna sprawa że UEFFA chyba jest z lekka złośliwa - kary i wszystkie zastrzeżenia dotycza meczu sprzed 2 miesięcy - a pismo do klubu przychodzi 6 dni przed kolejnym meczem kompletnie burząc sprzedaż biletów.
Nie jest wykluczone że miasto i miejskie spółki ostrzeżenie dostawały wcześniej ale chowały do szuflady./
Dziwnym trafem szef spółki Euro Poznań 2012 wczoraj rano, przed publikacją pisma z UEFFY rozsyłał do wszystkich oświadczenia że stadion jest bezpieczny, super i w ogóle cacy. W redkacji zastanawialiśmy się nad drugim dnem tego oświadczenia, popołudniu wszystko było już jasne.
Mam szczerą nadzieję, że zabiorą Poznaniowi tę gównianą imprezę.

tutaj więcej informacji o decyzji ueffa i naszym cudzie architektury
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 12.02.2011 10:01

Maciej napisał(a):Mam szczerą nadzieję, że zabiorą Poznaniowi tę gównianą imprezę.

Mam nadzieje, że nie bo wówczas mogliby wpaść na pomysł przeniesienia jej do Krakowa. :evil:

Stadion jaki jest każdy widzi, ale zwróć uwagę, że POZnan* jako jedyny ma szansę przećwiczenia organizacji imprezy o średnio-dużej skali, pod presją i z kibicami. Jest czas na wyeliminowanie błędów i nabranie doświadczenia. Pozostałe miasta poza meczami towarzyskimi nie będą miały nic.
Strach się bać.

O błędach konstrukcyjnych na innych stadionach dopiero sie dowiemy.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.02.2011 12:35

Maciej napisał(a):A jak kibice od wielu miesięcy gdzie tylko mogli alarmowali że ten stadion jest jednym wielkim drogim bublem to wszyscy mieli to w popmpie. Cieknące dachy, wąskie przejścia, zero dróg ewakuacyjnych i mnóstwo jeszcze innych usterek w budowli za 700 mln nie interesowało min. dociekliwych dziennikarzy Wyborczej.
Smutne to wszystlko a w tej chwili po głowie i tak dostanie klub i kibice, czyli podmioty które nie miały żadnego wpływu na budowę tego gówna.
Inna sprawa że UEFFA chyba jest z lekka złośliwa - kary i wszystkie zastrzeżenia dotycza meczu sprzed 2 miesięcy - a pismo do klubu przychodzi 6 dni przed kolejnym meczem kompletnie burząc sprzedaż biletów.
Nie jest wykluczone że miasto i miejskie spółki ostrzeżenie dostawały wcześniej ale chowały do szuflady./
Dziwnym trafem szef spółki Euro Poznań 2012 wczoraj rano, przed publikacją pisma z UEFFY rozsyłał do wszystkich oświadczenia że stadion jest bezpieczny, super i w ogóle cacy. W redkacji zastanawialiśmy się nad drugim dnem tego oświadczenia, popołudniu wszystko było już jasne.
Mam szczerą nadzieję, że zabiorą Poznaniowi tę gównianą imprezę.

tutaj więcej informacji o decyzji ueffa i naszym cudzie architektury

Trochę dziwią mnie Twoje słowa, bo niedawno mówiłeś, że wreszcie Śląsk przyjeżdżając na mecz do Poznania zobaczy "europejski" stadion :wink: :lol:
Nie bądźcie jednak takimi pesymistami co do organizacji. DAMY RADĘ :!:
Nie wszystkie zachodnie stadiony są takie super (oczywiście nie mówię o tych najnowocześniejszych w krajach z mocnymi tradycjami piłkarskimi).

Jeśli chodzi o Wrocław, to całe szczęście, że zabrali Mostostalowi tą budowę i dali Niemcom, bo na 300 % nie zdążylibyśmy. Ameryki nie odkryję, jeśli powiem o sensowności budowania stadionów od podstaw, a nie przebudowywania starego i na takiej decyzji na pewno Poznań stracił wydając grubą kasę :? U nas też był pomysł przebudowy Stadionu Olimpijskiego, a że dodatkowo to pohitlerowski zabytek, też pewnie wyszłaby z tego kupa.

Zatem widzę u nas co najmniej 2 słuszne decyzje (chociaż nie wiem za ile lat na Śląsk przyjdzie komplet 42 771 widzów :lool: ).

Co do Narodowego, dla mnie głupota, że nie gra tam Legia

:roll: W Mediolanie na jednym mieści się Milan i Inter i jakoś dają radę :lol:

Rejestrujcie się na UEFIE po bilety, mówię Wam, będzie dobrze :lol:
Pozdrav
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 12.02.2011 22:56

Slapol, skok technologiczny jest, jak siedzisz na trybunach ( i nie pada :wink:) jest fajnie, do ziemnych trybun nie ma porównania. Rozgoryczenie bierze się z tego ze na to coś wydano 700 mln złotych czyli kwotę za którą można budować świetny stadion. To że nie była to budowa od podstaw wielkiego znaczenia nie ma - kluczowy jest kolesiowski, korupcyjny układ. Jego konsekwencje teraz ponosi Lech i jego kibice. Sprawy jeszcze w grudniu zamiatane były pod dywan, uwagi UEFY były ignorowane w myśl zasady jakoś to będzie. Nawet jeślio sankcje na mecz z Braga zawiesza to zaraz pewnie miasto zacznie jakiś remoncik, zamknie którąś trybunę i tak będziemy bujać się z tą prowizorką :cry:
radar0
KONTO ZAWIESZONE

Nieprzeczytany postnapisał(a) radar0 » 12.02.2011 23:10

Maciej napisał(a): ...kluczowy jest kolesiowski, korupcyjny układ

No znowu kolejny, zaczadzony PiSowski oszołom - wszędzie widzi układy, kolesiostwo itd, itp.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.02.2011 05:58

Maciej napisał(a): Cieknące dachy, wąskie przejścia, zero dróg ewakuacyjnych i mnóstwo jeszcze innych usterek w budowli za 700 mln nie interesowało min. dociekliwych dziennikarzy Wyborczej.

Czytam różne prawackie fora,gdzie GWniana jest winna wszystkich nieszczęść w Polsce,od przerabiania dzieciątek na macę poczynając...
Ale,że odpowiada za cieknący dach na stadionie w Poznaniu ,jeszcze tam nie wpadli. :wink:
arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 13.02.2011 13:07

hepik napisał(a):
Maciej napisał(a): Cieknące dachy, wąskie przejścia, zero dróg ewakuacyjnych i mnóstwo jeszcze innych usterek w budowli za 700 mln nie interesowało min. dociekliwych dziennikarzy Wyborczej.

Czytam różne prawackie fora,gdzie GWniana jest winna wszystkich nieszczęść w Polsce,od przerabiania dzieciątek na macę poczynając...
Ale,że odpowiada za cieknący dach na stadionie w Poznaniu ,jeszcze tam nie wpadli. :wink:

Pora się nauczyć czytania ze zrozumieniem.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.02.2011 13:55

Dawaj swoją wykładnię.
Ja tam to zrozumiałem(jak to leming),że gdyby w odpowiednim czasie Michnik ze Stasińskim rzucili swoja polskojęzyczna gazetę i zostali inspektorami nadzoru na budowie,a Szacki z Czuchnowskim brygadzistami,Litar miałby dzis problemy,że z tłumaczeniem,że to nie ślina była tylko deszcz z dziurawego dachu.;)
arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 13.02.2011 15:00

hepik napisał(a):Dawaj swoją wykładnię.
Ja tam to zrozumiałem(jak to leming),że gdyby w odpowiednim czasie Michnik ze Stasińskim rzucili swoja polskojęzyczna gazetę i zostali inspektorami nadzoru na budowie,a Szacki z Czuchnowskim brygadzistami,Litar miałby dzis problemy,że z tłumaczeniem,że to nie ślina była tylko deszcz z dziurawego dachu.;)

Już tu nie cudacz i nie staraj się być na siłę dowcipny. Temat z Litarem był o wiele bardziej nośny, niż wytykanie błędów w budowie stadionu o których wiadomo nie od dziś. Jakoś GW nie zajęła się tym z taką energią i zaangażowaniem jak w tej sumie błahej sprawie z Litarem rozdmuchanej do niebywałych rozmiarów.

Zresztą inne akcje kibiców też z takim echem nie przechodzą

http://demotywatory.pl/2666399/Takich-tematow-wam-nie-trzeba
Morski Pas
Koordynator konkursów

Nieprzeczytany postnapisał(a) Morski Pas » 13.02.2011 17:03

radar0 napisał(a):No znowu kolejny, zaczadzony PiSowski oszołom - wszędzie widzi układy, kolesiostwo itd, itp.

Obrazek

2/3

:evil:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.02.2011 19:17

arkona napisał(a):....Temat z Litarem był o wiele bardziej nośny, niż wytykanie błędów w budowie stadionu o których wiadomo nie od dziś. Jakoś GW nie zajęła się tym z taką energią i zaangażowaniem jak w tej sumie błahej sprawie z Litarem rozdmuchanej do niebywałych rozmiarów.

...

Wiecie co :?:
Nie jestem przesadnym wielbicielem GW, ale zrzucanie winy za wszystkie sprawki w tą stronę zaczyna już być śmieszne, żeby nie powiedzieć głupie... :?
No bo czemu jeszcze nie zapobiegła, lub w czym zawiniła :?: ...czyżby dziurom na ulicy X w Poznaniu :?:
Jeśli budowę stadionu spieprzył Y to nazwijcie to po imieniu, jeśli komuś na twarz napluł niejaki Litar, to potępcie to do cholery :evil:
Aż nie chce mi się wierzyć, że kilkudziesięcioma tysiącami kibiców Lecha zawiaduje jakiś "prezes" Litar, który w sytuacji niekomfortowej zamiast wezwać służby porządkowe - robi debilny gest za który "cierpi" cała WL
:!:
Nieważne jest czy on wyrósł już z dawnych rozrób, czy jeszcze nie :!: Jest po prostu nieodpowiedzialnym facetem, za którym murem stoi WL i zdaje się Zarząd LECHA :roll:
Dla mnie zwykła żenada :? ....chyba macie w Pyrlandii osoby kulturalniejsze, kochające Wasze niebieskie barwy, które nadają się na Prezesostwo co :?:

P.S.
Zacytowałem powyżej kibica ze Szczecina, ale on ciągle wali poznańską retoryką...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.02.2011 19:47

admin1 napisał(a):

2/3

:evil:

Wpadasz w paranoję.
Pisanie o Gazecie Wyborczej w kontekście remontu /budowy stadionu to niby tez polityka?
Machnij te czerwone 3/3 i sie wypchaj ze swoim forum;)
arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 13.02.2011 20:11

slapol napisał(a):
arkona napisał(a):....Temat z Litarem był o wiele bardziej nośny, niż wytykanie błędów w budowie stadionu o których wiadomo nie od dziś. Jakoś GW nie zajęła się tym z taką energią i zaangażowaniem jak w tej sumie błahej sprawie z Litarem rozdmuchanej do niebywałych rozmiarów.

...

Wiecie co :?:
Nie jestem przesadnym wielbicielem GW, ale zrzucanie winy za wszystkie sprawki w tą stronę zaczyna już być śmieszne, żeby nie powiedzieć głupie... :?
No bo czemu jeszcze nie zapobiegła, lub w czym zawiniła :?: ...czyżby dziurom na ulicy X w Poznaniu :?:
Jeśli budowę stadionu spieprzył Y to nazwijcie to po imieniu, jeśli komuś na twarz napluł niejaki Litar, to potępcie to do cholery :evil:
Aż nie chce mi się wierzyć, że kilkudziesięcioma tysiącami kibiców Lecha zawiaduje jakiś "prezes" Litar, który w sytuacji niekomfortowej zamiast wezwać służby porządkowe - robi debilny gest za który "cierpi" cała WL
:!:
Nieważne jest czy on wyrósł już z dawnych rozrób, czy jeszcze nie :!: Jest po prostu nieodpowiedzialnym facetem, za którym murem stoi WL i zdaje się Zarząd LECHA :roll:
Dla mnie zwykła żenada :? ....chyba macie w Pyrlandii osoby kulturalniejsze, kochające Wasze niebieskie barwy, które nadają się na Prezesostwo co :?:

P.S.
Zacytowałem powyżej kibica ze Szczecina, ale on ciągle wali poznańską retoryką...

Chciał Hepik mojej wykładni to dostał :D. Skoro problem był znany od dawna to dlaczego nikt z mediów się tym nie zajął, a przykład GW jest tylko jaskrawym przykładem, że bardziej interesujące jest zajmowanie się jakimiś bzdurami niż poważnymi sprawami ( i nie dotyczy to tylko sportu, a także poważniejszych aspektów z życia naszego kraju). Czy walę poznańską retoryką ? Warto się zastanowić co jest ważniejsze, czy wybudowanie bubla za ileś tam milionów PLN, który już trzeba poprawiać i konsekwencje które będą ponosić zwykli kibice, czy fakt, że ktoś kogoś opluł ( choć sam tego faktu nie popieram). Na zakończenie podkreślę, że bardzo daleko jest mi do jakichkolwiek sympatii do poznańskiego klubu.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.02.2011 21:22

arkona napisał(a): Skoro problem był znany od dawna to dlaczego nikt z mediów się tym nie zajął, a przykład GW jest tylko jaskrawym przykładem, ż

Tyle,że to g...prawda.Tak na szybko,zanim mnie zbanuja:
2009:
http://poznan.gazeta.pl/poznan/1,80199,6346088,Rozbieraja_trybune_na_stadionie_Lecha__Bo_nie_pasuje.html
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :) - strona 13
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone