Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 08.04.2011 07:11

Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 08.04.2011 07:15

weldon napisał(a):Do Euro, według moich wyliczeń, pozostało 430 dni ...

427
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 08.04.2011 07:20

Acha ... Zmienię w tytule na 5 kwietnia :wink:

Zresztą ... i tak nikt tu nie zagląda.

Oczywiście nikt, oprócz Ciebie i mnie :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.04.2011 07:29

Ja też czasami zerkam... :wink: :lol:
U nas stadion i nowy terminal lotniska już pod dachem, teraz wykończeniówka.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 08.04.2011 07:38

A u mnie były już afery, że ta przeplatanka przypomina to co miała przypominać, a więc koszyk, że jest taki wielki, jaki miał być ... :lol:

Qżwa, stadion na wykończeniu, imprezy obsztalowane do końca roku, a zbierają się jakieś mundrale i zaczynają wybrzydzać, że "oni to myśleli inaczej, a im się wydawało ..." architekci jak z koziej dupy trąba, ale poszczekać o swoim nieuctwie i niekompetencji to teraz szczekają :twisted:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.04.2011 07:43

No i słyszałem wczoraj, że 3000 miejsc więcej da się zamontować, ale to chyba też źle... :wink:
Szkoda, że ligi tam nie będzie, ale na takie rozwiązania muszą iść tylko biedne miasta - np. Mediolan :)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 08.04.2011 10:13

Ale gdzie nie będzie tej ligi? We Wrocławiu?
To chyba szkoda. Podobno, ale to tylko podobno, takie złożone, pełne różnych atrakcji infrastruktury, jakimi są stadiony, przyciągają na mecze całą masę, dotychczas niezainteresowanych ludzi.

W ogóle, jak myślę, takie inwestycje, jeżeli mają się zwrócić, to nie zwrócą się tylko za pomocą pieniędzy, jakie wpłacają kibole.

W Warszawie już są postulaty grup kibiców, którzy chcą się postawić terrorowi bandytów.

Nie każdego stać na własną lożę :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.04.2011 10:32

weldon napisał(a):Ale gdzie nie będzie tej ligi? We Wrocławiu?

Miałem na myśli sytuację, gdy Legia i Polonia nie grają meczy ligowych na Narodowym.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 08.04.2011 10:39

Mają swoje stadiony.

Nie wydaje mi się, żeby takie ligowe mecze mogły zarobić na utrzymanie tego molocha.
Podobno jest już obłożony do końca roku różnymi imprezami i to takimi, na które powinno przyjść więcej widzów niż policji :lol:

To jest straszny moloch. Przy okazji jego budowy, pod murawą, wybudowano stację energetyczna, która oprócz tego, że będzie zaopatrywała w prąd cały stadion, to jeszcze ma taki zapas mocy, że wystarczyło dla pobliskiej dzielnicy.

Kluby piłkarskie musiałyby zmienić mentalność i podejście do piłki, żeby mogły sobie pozwolić na zagarniecie takiego obiektu, a sam wiesz, że piłka to u nas kiepski interes.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 08.04.2011 18:58

Jakieś 16 stron temu pisałem, że tzw. stadion narodowy to absurd. Będzie bardzo trudno zapewnić mu samofinansowanie. Przez pierwsze dwa trzy lata będzie działała snobistyczna aureola Euro. Loże sie będą wynajmować, zapewne odbędzie sie kilka lub kilkanaście większych imprez. Później będzie już tylko z górki. O jakiejkowiek spłacie tego kosztownego gadżetu jaki cały naród zafundował swojej stolicy w ogóle nie ma mowy. Miejmy nadzieję, że nie trzeba będzie z kieszeni podatników do niego permamentnie dopłacać.

Miałem na myśli sytuację, gdy Legia i Polonia nie grają meczy ligowych na Narodowym.

Widać jesteś z miasta, które ma tylko jeden dominujący klub. ( ale uważaj, nic nie trwa wiecznie, o czym wkrótce przekonają sie w Poznaniu). :D

Podobno jest już obłożony do końca roku różnymi imprezami i to takimi, na które powinno przyjść więcej widzów niż policji

Można prosić o przykład imprezy na stadionie w Polsce na której jest więcej policji niż widzów. Dla ułatwienia proszę o imprezę na której, ilość policji to 10 % liczby widzów.

W ogóle, jak myślę, takie inwestycje, jeżeli mają się zwrócić, to nie zwrócą się tylko za pomocą pieniędzy, jakie wpłacają kibole.

Kto to jest kibol ?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 08.04.2011 19:06

Kiepura napisał(a):Można prosić o przykład imprezy na stadionie w Polsce na której jest więcej policji niż widzów.

Europoltech, Święto Policji ... itd. :wink:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 14.04.2011 06:39

Jakoś tak na dniach losowanie chyba, co?
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 14.04.2011 19:34

Kiepura napisał(a):

Widać jesteś z miasta, które ma tylko jeden dominujący klub. ( ale uważaj, nic nie trwa wiecznie, o czym wkrótce przekonają sie w Poznaniu). :D

Poczekaj aż Pani prezez wazeliny zlikwiduje darmówki, wiesz u nas u starych Poznanioków to za darmo to choćby "d**ę" rozerwało ;) Pogoda jest to chodzą.
Inna sprawa że wiele osób naprawdę jednocześnie kibicuje i Lechowi i Warcie, zwłaszcza że 3/4 składu tej drugiej to exlechici.

Mi osobiście Warta kompletnie powiewa, nic do nich nie mam ale na mecz się nie wybiorę nawet jakby zamiast bezpłatnych biletów i kiełbasek Pani Izabela darmowe lody rozdawała :oops: :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.04.2011 19:59

Maciej napisał(a):....Mi osobiście Warta kompletnie powiewa, nic do nich nie mam ale na mecz się nie wybiorę nawet jakby zamiast bezpłatnych biletów i kiełbasek Pani Izabela darmowe lody rozdawała :oops: :wink:

Nie wiem, nie wiem... :? ...chyba Monia zerkała Ci przez ramię kiedy to pisałeś :lool:
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 14.04.2011 22:10

Do roboty jeszcze ze mną nie chodzi :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :) - strona 16
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone