Kiepura napisał(a):Na Żwirki i Wigury. Coś mnie ominęło. Przecież ta ulica przez pola idzie.

Pewnie. Zwłaszcza jedno, Mokotowskie

Tak się składa, że ono już swoje miejsce i role w mieście ma i nie da rady go przyciąć

Zresztą nie przesadzaj - cztero, miejscami pięciopasmowa aleja chyba styknie, żeby tam kilka samochodów przejechało?
Tym bardziej, że masz równoległe do niej, równie szerokie, Aleje Niepodległości i Aleję Krakowską, a Wołoska, dodatkowo, jest rozbudowywana, tak samo, jak od strony Puławskiej ciągną wiadukty.
Biorąc pod uwagę, że uruchamiają dodatkowo kolej na lotnisko, to wersja ze zniechęcaniem ludzi do korzystania z samochodów i zachęcająca do korzystania z komunikacji jest jak najbardziej na miejscu.
Nam bardziej jest potrzebna obwodnica i wyprowadzenie ruchu z Centrum, niż dobudowywanie w środku miasta dodatkowych pasów ruchu.
Kiepura napisał(a):Buspas zaplanowano nie tylko na jezdni prowadzącej w stronę centrum, ale też do lotniska. Będzie należeć do najdłuższych w Warszawie ok. 5 km. - od skrzyżowania z ul. 17 Stycznia przez al. Żwirki i Wigury, a dalej ul. Krzyckiego i Raszyńską do pl. Ma obowiązywać całodobowo od 2 czerwca do 2 lipca, choć w Warszawie jest tylko pięć dni meczowych (ostatni to 28 czerwca z półfinałem Euro 2012), a spotkania piłkarskie odbędą się w większości dopiero o godz. 20.45.
Ba, mam nadzieje, że zostanie na stałe.
Kiepura napisał(a):No, nie, nie o to chodzi. Zabiera się jeden pas jezdni, czyniąc zycie ludzi nieznośnym, tylko po to by raz na kilka dni przejechał nim jakiś ważny...
Bizancjum.
A w ogóle idea pt. wykluczamy jeden pas jezdni i robimy z niego buspas to karykatura i farsa z tego całkiem niezłego pomysłu. Godna polskiej klasy urzędniczej, z której większość zdobywa posady z nadania partyjnego czy rodzinnego.
Tego to nie rozumiem, bo, już wspominałem, na takie "Bizancjum" zdecydowano się w wielu punktach Warszawy i ludzie są zadowoleni.
Przecież wyraźnie masz napisane, że "... i samochody z identyfikatorem UEFA".
Przez cały czas będą korzystać z niego pozostali uprawnieni.
Kiepura napisał(a):Bizancjum.... UEFA wymaga to ruki pa szwam.
Wiesz, popraw mnie, jeśli się mylę, ale to, że cała ta piłka, piłkarze, związki piłkarskie, działacze to nie tylko Bizancjum, ale w dodatku państwo w państwie - nietykalni, żyjący ponad prawem i to nic nowego, że trzeba robić to, co sobie zażyczą i nie tacy jak my wykonują ich polecenia.
Dla mnie to takie novum, jakbyście napisali teraz, że na boisku sędzia rządzi
Za dużo się w tym nie zmieni w najbliższym czasie, ba, pewnie się nigdy nie zmieni, natomiast może, przy okazji, zmienić się wiele dużo bardziej dla mnie istotnych rzeczy, niż to, czy Platini będzie jeździł w asyście glin.
Was oburza wprowadzenie buspasa, ja mam nadzieje, że on zostanie.
Byłby kolejny bonus z tej imprezy
W końcu również tym, co nie interesują się za bardzo piką, coś się należy w związku z całym tym zamieszaniem
O! Właśnie pokazują w telewizji, jak się UEFA zachowała w stosunku do niepełnosprawnych - zabrali im bilety i mają ich w de ... mimo, ze dostali wcześniej potwierdzenie i zapłacili za nie.
O, to jest oburzające.
Pozdrawiam