Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 17.05.2012 11:32

Wrocław, podobno, nabawił się problemu z Czechami.
W ich przypadku zamknięcie granic byłoby jak najbardziej uzasadnione :D

W Warszawie przeznaczona jest dla 100 tysięcy osób i już wiadomo, że będą dwie
- Ruskie robią sobie osobno drugą, na Torwarze.

Z tego co wiem, to Strefa Kibica nie polega tylko na oglądaniu meczu - wprost przeciwnie, bardziej chodzi o zagospodarowanie czasu pomiędzy nimi: koncerty, spotkania z piłkarzami, występy, jakieś imprezy organizowane przez sponsorów, kino letnie, musicale.

Nie wiem, czy będzie możliwy wstęp do tej drugiej, gdzie mają być występy typowe dla Rosjan - zawsze to jakieś nowe doświadczenie by było :)
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 17.05.2012 15:59

weldon napisał(a):
Kiepura napisał(a): dobudowuje się

Jasne ... Wystarczy wyburzyć kilka kamienic ;)

8O

Na Żwirki i Wigury. Coś mnie ominęło. Przecież ta ulica przez pola idzie. :D
W Krakowie się da dobudować,w Warszawie nie można ?

weldon napisał(a):
Kiepura napisał(a): Zabranie ludziom jednego pasa jezdni ...

Hm ... Tego nie rozumiem - Pasa się nie zabiera, tylko, w określonych dniach i godzinach, ogranicza na nim ruch, zwiększając przepustowość komunikacji miejskiej.

No nie, w tym sęk.

Buspas zaplanowano nie tylko na jezdni prowadzącej w stronę centrum, ale też do lotniska. Będzie należeć do najdłuższych w Warszawie ok. 5 km. - od skrzyżowania z ul. 17 Stycznia przez al. Żwirki i Wigury, a dalej ul. Krzyckiego i Raszyńską do pl. Ma obowiązywać całodobowo od 2 czerwca do 2 lipca, choć w Warszawie jest tylko pięć dni meczowych (ostatni to 28 czerwca z półfinałem Euro 2012), a spotkania piłkarskie odbędą się w większości dopiero o godz. 20.45.

weldon napisał(a):Pomiędzy autobusem wiozącym kilkadziesiąt osób, a kilkoma samochodami, zajmującymi taką samą przestrzeń, a którymi jedzie kilka osób?

Tak - widzę.

No, nie, nie o to chodzi. Zabiera się jeden pas jezdni, czyniąc zycie ludzi nieznośnym, tylko po to by raz na kilka dni przejechał nim jakiś ważny...

Bizancjum.

A w ogóle idea pt. wykluczamy jeden pas jezdni i robimy z niego buspas to karykatura i farsa z tego całkiem niezłego pomysłu. Godna polskiej klasy urzędniczej, z której większość zdobywa posady z nadania partyjnego czy rodzinnego.

Dobudowanie pasa - tak, wykluczenie - nie.

Niby, że chciałbyś, dla Platiniego, budować nowe pasy ruchu?

Ależ skad. Zostawić jak jest, no ale UEFA wymaga to ruki pa szwam.

to się ciesz, że dojedzie... Moja mama usłyszała w słuchawce telefonu, że ma się dogadać z facetem, który jej auto skasował bo oni nie mają radiowozu, żeby przyjechać. W tym czasie widziałem ich w ... pobliskim barze na obiedzie...

Oj, tam policja. Potrzebna Ci do czegoś ?
Ostatnio usyszałem, że pogotowie takimi sprawami jak głęboka rana cięta i krwotok jak duży strumień to ono się nie zajmuje. I żeby im głowy nie zawracać (dosłownie tak). Dobrze, że miałem szybkie auto.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 17.05.2012 18:19

Kiepura napisał(a):Na Żwirki i Wigury. Coś mnie ominęło. Przecież ta ulica przez pola idzie. :D

Pewnie. Zwłaszcza jedno, Mokotowskie ;)

Tak się składa, że ono już swoje miejsce i role w mieście ma i nie da rady go przyciąć :)

Zresztą nie przesadzaj - cztero, miejscami pięciopasmowa aleja chyba styknie, żeby tam kilka samochodów przejechało?

Tym bardziej, że masz równoległe do niej, równie szerokie, Aleje Niepodległości i Aleję Krakowską, a Wołoska, dodatkowo, jest rozbudowywana, tak samo, jak od strony Puławskiej ciągną wiadukty.

Biorąc pod uwagę, że uruchamiają dodatkowo kolej na lotnisko, to wersja ze zniechęcaniem ludzi do korzystania z samochodów i zachęcająca do korzystania z komunikacji jest jak najbardziej na miejscu.

Nam bardziej jest potrzebna obwodnica i wyprowadzenie ruchu z Centrum, niż dobudowywanie w środku miasta dodatkowych pasów ruchu.

Kiepura napisał(a):Buspas zaplanowano nie tylko na jezdni prowadzącej w stronę centrum, ale też do lotniska. Będzie należeć do najdłuższych w Warszawie ok. 5 km. - od skrzyżowania z ul. 17 Stycznia przez al. Żwirki i Wigury, a dalej ul. Krzyckiego i Raszyńską do pl. Ma obowiązywać całodobowo od 2 czerwca do 2 lipca, choć w Warszawie jest tylko pięć dni meczowych (ostatni to 28 czerwca z półfinałem Euro 2012), a spotkania piłkarskie odbędą się w większości dopiero o godz. 20.45.

Ba, mam nadzieje, że zostanie na stałe.

Kiepura napisał(a):No, nie, nie o to chodzi. Zabiera się jeden pas jezdni, czyniąc zycie ludzi nieznośnym, tylko po to by raz na kilka dni przejechał nim jakiś ważny...

Bizancjum.

A w ogóle idea pt. wykluczamy jeden pas jezdni i robimy z niego buspas to karykatura i farsa z tego całkiem niezłego pomysłu. Godna polskiej klasy urzędniczej, z której większość zdobywa posady z nadania partyjnego czy rodzinnego.

Tego to nie rozumiem, bo, już wspominałem, na takie "Bizancjum" zdecydowano się w wielu punktach Warszawy i ludzie są zadowoleni.

Przecież wyraźnie masz napisane, że "... i samochody z identyfikatorem UEFA".
Przez cały czas będą korzystać z niego pozostali uprawnieni.

Kiepura napisał(a):Bizancjum.... UEFA wymaga to ruki pa szwam.

Wiesz, popraw mnie, jeśli się mylę, ale to, że cała ta piłka, piłkarze, związki piłkarskie, działacze to nie tylko Bizancjum, ale w dodatku państwo w państwie - nietykalni, żyjący ponad prawem i to nic nowego, że trzeba robić to, co sobie zażyczą i nie tacy jak my wykonują ich polecenia.

Dla mnie to takie novum, jakbyście napisali teraz, że na boisku sędzia rządzi :D

Za dużo się w tym nie zmieni w najbliższym czasie, ba, pewnie się nigdy nie zmieni, natomiast może, przy okazji, zmienić się wiele dużo bardziej dla mnie istotnych rzeczy, niż to, czy Platini będzie jeździł w asyście glin.

Was oburza wprowadzenie buspasa, ja mam nadzieje, że on zostanie.

Byłby kolejny bonus z tej imprezy :D

W końcu również tym, co nie interesują się za bardzo piką, coś się należy w związku z całym tym zamieszaniem :D

O! Właśnie pokazują w telewizji, jak się UEFA zachowała w stosunku do niepełnosprawnych - zabrali im bilety i mają ich w de ... mimo, ze dostali wcześniej potwierdzenie i zapłacili za nie.

O, to jest oburzające.

Pozdrawiam
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 17.05.2012 20:49

weldon napisał(a):O, to jest oburzające.

Pozdrawiam

Właściwie to cała uefa jest megaoburzająca.
Czego by się nie dotknąć.

Równiez pozdrawiam.

PS. Już nie ma siły dyskutować z tymi poglądami pt. zamknijmy drogi a ludzie zaczną jeżdzić komunikacją zbiorową. To takie ekologiczne banialuki. Czy raczej mrzonki. Do Zakopanego drogi nie ma a ludzie i tak wolą stać sześć godzin w korkach.

A obwodnicy i tak się nie doczekacie :mrgreen:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 17.05.2012 21:03

Kiepura napisał(a):A obwodnicy i tak się nie doczekacie :mrgreen:

Przecież jest w budowie :D
W każdym razie południowa.

A koło mnie budują estakady, rondo i nowe centrum handlowe.

Tylko patrzeć, jak Mszczonowską ruszą ...
Tyle, że, fakt, decyzja środowiskowa straciła ważność - znów się odwlecze :/
Manga
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Manga » 18.05.2012 07:32

Pewien wpływowy człowiek (w branży ,o której tu nie wolno pisać)zrobił konferencję z węzłem Konotopa w tle z hasłem przewodnim:W Polsce nie ma niczego.
Następnego dnia węzeł został oddany do uzytku.
Teraz ptaszki ćwierkają,że ma jeszcze bardziej nie byc niczego ;)

A to już wyglada na świadome działania sadystyczne w stosunku do tych,którzy już się tak cieszyli ;)

Choć szansa jeszcze jest...piszą,że w deszczu nie da się asfaltować...no to moze jakaś msza o deszcz?
Już raz to praktykowali w tym największym namiocie w Warszawie ;)
Ostatnio edytowano 18.05.2012 07:47 przez Manga, łącznie edytowano 1 raz
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 18.05.2012 07:45

Manga napisał(a):Pewien wpływowy człowiek zrobił konferencję z węzłem Konotopa w tle z hasłem przewodnim:W Polsce nie ma niczego.)

Pewnie Kononowicz ;)

Niech się nie spieszą tak z ta autostrada.

Poczekam.

Niemniej, jakby na początek lipca była gotowa, to bym się nie obraził :D

Gorzej, bo, jak się okazało, chętni do zrobienia kokosów na wynajmie mieszkań raczej ich nie zrobią.

Trochę przeliczyli się z cenami, jakie rzucili na dzień dobry i nie znaleźli za bardzo chętnych.
Dziś próbują z cenami o więcej, niż połowa, niższymi i ... gucio.
Chętnych ni ma :/

Teraz szukają winnych tego, że "ludzie nie jelenie i każdy swój rozum ma" ;)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 18.05.2012 08:25

Euro, euro, a po euro ...

Gratulacje :)

Niektórym coś tam zostanie po tym całym bałaganie ;)
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 18.05.2012 09:07

weldon napisał(a):Gratulacje :)

A do tego potrafią się bawić, bez agresji :wink:

Zdjęcia z 3 maja.
Przed meczem.

Gra w piłkarzyki :P
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Te też nie do końca normalne :P :lol: :wink:
Obrazek

Można było sprawdzić moc w nogach :D
Obrazek

Cyfrowo też :wink:
Obrazek

Można ? Można 8)

Pozdrawiam.
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 18.05.2012 09:24

kaszubskiexpress napisał(a):
weldon napisał(a):Gratulacje :)

A do tego potrafią się bawić, bez agresji :wink:

Zdjęcia z 3 maja.
Przed meczem.

Gra w piłkarzyki :P

Obrazek

Można ? Można 8)

Pozdrawiam.

Super, bez stadionów - przekaz TV w HD - i zaoszczędzone 80 mld PLN
:wink:

hahaha

pozdrav.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 18.05.2012 09:26

Można też było kupić pewnie za to energetyzujące batoniki i wysłać do któregoś z afrykańskich krajów, ale, tak na mój gust, to ten pomysł był fajniejszy :lol:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 18.05.2012 14:38

Pomału pojawiają się informacje, co wolno, a co nie kibicom w czasie EURO.

Zakazane są kamery - ciekawe, jak się to ma, do możliwości nagrywania filmów aparatami cyfrowymi?

Obrazek

Pozdrawiam
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 18.05.2012 15:14

Czyli nie ma obawy o "profesjonalne aparaty" jak tu wcześniej rozmawialiśmy.
Fajnie.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 18.05.2012 16:32

Obawiam się, że to nie rozstrzyga autorytatywnie problemu.

A co, jeżeli, najzwyczajniej w świecie, interpretacja będzie taka, że tylko analogi nie potrafią dziś nagrywać filmów? ;)

:D
Manga
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Manga » 18.05.2012 16:38

adamk3 napisał(a):
Super, bez stadionów - przekaz TV w HD - i zaoszczędzone 80 mld PLN

Opcja polityczna w avatarze(to jest jeszcze dozwolone ?) tłumaczy wszystko.
Naród nie ma prawa do zabawy .Naród pamięta o zamachu i się nie cieszy z byle czego ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :) - strona 104
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone