Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 23.05.2012 09:23

Jeśli zdjęcie z meczu zamieszczę na forum w celu pochwalenia się to jest cel prywatny chyba?

:wink:

Z drugiej strony zakazy powinny być znane przez zawarciem umowy (kupnem biletu).

No i co z kominiarkami?

:lol:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 23.05.2012 09:28

Jacek S napisał(a):Jeśli zdjęcie z meczu zamieszczę na forum w celu pochwalenia się to jest cel prywatny chyba?

Jeżeli tylko dysponujesz odpowiednia, mało profesjonalną, małpką ;)

Jacek S napisał(a):Z drugiej strony zakazy powinny być znane przez zawarciem umowy (kupnem biletu).

Nie wiem. Może obowiązywały?

Już zimą, na otwarciu stadionu, były podobne ograniczenia.
Ja tylko cytuję : )

Kominiarki zimą przydały się :D
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 23.05.2012 10:15

kaszubskiexpress napisał(a):Kiepura to absolutnie skandaliczne, ze podwykonawcy nie dostają kasy. To nie podlega dyskusji.

Czerwona kartka za to jak najbardziej wskazana.
Firma DSS musiała złożyć depozyt zabezpieczający na kwote bodajże 78 mln i tyle wpłaciła Gdace. Zobowiązania na tym odcinku to ok.38 mln.

Teraz pracują, żeby zmienić prawo i dać tę kasę podwykonawcom.
Trochę za późno.

Jak należy się zjebka, to się należy bezdyskusyjnie i już.

Pozdrawiam.

8)

zjebka powiadasz

-------------

http://wiadomosci.wp.pl/page,2,title,Gr ... omosc.html

Konstanty Sochacki, reprezentujący poszkodowanych przedsiębiorców jest zdziwiony, że spośród 26 podmiotów, które zgłosiły się, aby przejąć budowę odcinków A i C autostrady A2, wybrano konsorcjum z DSS jako liderem. - Trzeba mieć świadomość tego, że DSS zostawił po sobie około 830 mln zł długów. To mistrzostwo świata, jak w ciągu niecałego roku można narobić tyle długów, gdzieś te pieniądze przepadły, przecież nie w czarnej dziurze. Prokuratura i służby specjalne powinny się za to zabrać. Nie wiem i dziwię się, że jest tak cicho wokół tej sprawy.
-------------
a DSS:

Zapraszamy do wspólnej modlitwy

W najbliższych tygodniach zapadną najważniejsze decyzje dotyczące naszej Firmy, związane z jej istnieniem i dalszą działalnością. W tym niezwykle trudnym dla nas wszystkich okresie chcemy wspólnie modlić się w intencji: "Przełamania kryzysu oraz uchronienia miejsc pracy w spółce Dolnośląskie Surowce Skalne S.A.”

http://www.dss.pl/o-firmie/aktualnosci/ ... j-modlitwy
-------------------
i jeszcze "położyli" nasze:

Kieleckie Kopalnie Surowców Mineralnych (KKSM) są niewypłacalne. 9 maja odbędzie się rozprawa, na której sąd zdecyduje, czy ogłosić upadłość likwidacyjną spółki

DSS kupiły od skarbu rentowną spółkę za 108 mln zł. W ciągu roku wytransferowały z niej ponad 170 mln zł. KKSM są bankrutem

http://www.pb.pl/2599444,62210,jak-dss- ... e-kopalnie
--------------------
pozdrav.

weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 23.05.2012 10:49

Wychodzi na to, że w dodatku, przez to całe Euro, staliśmy się jeszcze krajem afer.

Szkoda, bo przedtem było tak pięknie, uczciwie i bez przekrętów ;)

Zawsze powtarzałem, że piłka nożna sprzyja hochsztaplerom :D

To już wiecie, czemu się cieszę, że mi chociaż stadion i te kilka rzeczy skończyli budować?

Przecież mogli rozgrzebać i pójść, zostawiając mnie z tym bałaganem na głowie, a tak, przynajmniej coś na tym skorzystałem ;)
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 23.05.2012 10:53

weldon napisał(a):Wychodzi na to, że w dodatku, przez to całe Euro, staliśmy się jeszcze krajem afer.

Szkoda, bo przedtem było tak pięknie, uczciwie i bez przekrętów ;)

Zawsze powtarzałem, że piłka nożna sprzyja hochsztaplerom :D

To już wiecie, czemu się cieszę, że mi chociaż stadion i te kilka rzeczy skończyli budować?

Przecież mogli rozgrzebać i pójść, zostawiając mnie z tym bałaganem na głowie, a tak, przynajmniej coś na tym skorzystałem ;)

ty skorzystałeś - a te tysiące skrzywdzonych ludzi...
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 23.05.2012 11:17

adamk3 napisał(a):ty skorzystałeś - a te tysiące skrzywdzonych ludzi...

No, odosobniony w tym, zdaje się, nie jestem ;)

Domyślam się, że ty zrezygnujesz z korzystania z tego, co powstało na tej ludzkiej krzywdzie?
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 23.05.2012 11:43

weldon napisał(a):To jak tak, to do sądu i sprawa jest wygrana.
Kiedy rozprawa?

Wkrótce...

Według GDDKiA w innej sytuacji znajdują się firmy świadczące usługi na rzecz Poldimu. Chodzi przede wszystkim o usługi transportowe. Aby otrzymać należne wynagrodzenie, muszą one wystąpić do sądu o nakaz zapłaty i przejść całą procedurę prawną.

- W obecnym stanie prawnym zamawiający, czyli GDDKiA, nie ma możliwości uregulowania należności wykonawcy wobec usługodawców Poldimu. Rozumiejąc trudną sytuację usługodawców i mając na uwadze sprawny przebieg budowy, GDDKiA Oddział w Krakowie stara się pomóc w znalezieniu możliwości prawnych, które pozwolą na zaspokojenie roszczeń - podkreśliła przedstawicielka krakowskiego oddziału GDDKiA.

Malkontenci z GDDKiA będą pomagać w rozwiązaniu problemu 8O

Po co ? Przecież reszta społeczeństwa jest zadowolona. Chyba cro.pl nie czytają.

Był już taki system gospodarczy, gdzie bardzo tanio można było budować autostrady.

Niewolnictwo się nazywał.
Komuś przeszkadzał ?

Wyjąwszy niewolników.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 23.05.2012 11:56

Kiepura napisał(a):Wkrótce...

Ty, to w czym problem?

Masz jakiś udział w tych firmach, czy jak?
Niewolnicy mieliby problem ze zgłoszeniem do sądu swoich pretensji, a tu, jak widać, udaje się.

Jeżeli wydaje wam się, że bankructwo - z różnych powodów - jest w Polsce czymś wyjątkowym, to, po prostu, jesteście w błędzie.

Tyle, że nie każdy z tych bankrutujących może pozwolić sobie na spotkanie z ministrem.

Przecież mówię, ze przykre.

Tyle, że na tym polega właśnie kapitalizm - ryzykuje się i raz przegrywa, raz wygrywa.
Ważne, żeby bilans był na plus, a o to w prywatnym biznesie jest dość trudno i nie każdy sobie z tym radzi.

Reszta należy do sądu.

Nadal ciekawi mnie opinia innych wykonawców - tych, którzy nie dali się wsadzić na minę - co oni o tym sadzą.
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 23.05.2012 13:45

weldon napisał(a):
adamk3 napisał(a):ty skorzystałeś - a te tysiące skrzywdzonych ludzi...

No, odosobniony w tym, zdaje się, nie jestem ;)

Domyślam się, że ty zrezygnujesz z korzystania z tego, co powstało na tej ludzkiej krzywdzie?

na razie na pewno, m. in.:

Most na autostradzie A1 pełen usterek
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Most-na ... 40747.html
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.05.2012 15:26

Za usterki odpowiedzialny jest niesolidny wykonawca :idea:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 23.05.2012 19:42

Janusz Bajcer napisał(a):Za usterki odpowiedzialny jest niesolidny wykonawca :idea:

To jest wytłumaczenie, ale nie usprawiedliwienie.

Edit.

A wkleję coś optymistycznego, a co... :D

Obrazek

Ładnie nawet, jak nie na Hutniku :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.05.2012 09:21

Blisko co raz bliżej. Jeszcze 14 dni.
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 25.05.2012 11:50

Janusz Bajcer napisał(a):Za usterki odpowiedzialny jest niesolidny wykonawca :idea:

a wykonawcę kto wybrał?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.05.2012 12:05

Procedura przetargowa.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 25.05.2012 12:17

Janusz Bajcer napisał(a):Procedura przetargowa.

A warunki przetargu kto wydawał?

:lol:

Wszystkiemy winna procedura...do kryminału z nią.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :) - strona 107
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone