Z drugiej strony zakazy powinny być znane przez zawarciem umowy (kupnem biletu).
No i co z kominiarkami?
.png)
Jacek S napisał(a):Jeśli zdjęcie z meczu zamieszczę na forum w celu pochwalenia się to jest cel prywatny chyba?
Jacek S napisał(a):Z drugiej strony zakazy powinny być znane przez zawarciem umowy (kupnem biletu).
.png)
kaszubskiexpress napisał(a):Kiepura to absolutnie skandaliczne, ze podwykonawcy nie dostają kasy. To nie podlega dyskusji.
Czerwona kartka za to jak najbardziej wskazana.
Firma DSS musiała złożyć depozyt zabezpieczający na kwote bodajże 78 mln i tyle wpłaciła Gdace. Zobowiązania na tym odcinku to ok.38 mln.
Teraz pracują, żeby zmienić prawo i dać tę kasę podwykonawcom.
Trochę za późno.
Jak należy się zjebka, to się należy bezdyskusyjnie i już.
Pozdrawiam.
.png)
.png)
weldon napisał(a):Wychodzi na to, że w dodatku, przez to całe Euro, staliśmy się jeszcze krajem afer.
Szkoda, bo przedtem było tak pięknie, uczciwie i bez przekrętów
Zawsze powtarzałem, że piłka nożna sprzyja hochsztaplerom
To już wiecie, czemu się cieszę, że mi chociaż stadion i te kilka rzeczy skończyli budować?
Przecież mogli rozgrzebać i pójść, zostawiając mnie z tym bałaganem na głowie, a tak, przynajmniej coś na tym skorzystałem
.png)
weldon napisał(a):To jak tak, to do sądu i sprawa jest wygrana.
Kiedy rozprawa?
Według GDDKiA w innej sytuacji znajdują się firmy świadczące usługi na rzecz Poldimu. Chodzi przede wszystkim o usługi transportowe. Aby otrzymać należne wynagrodzenie, muszą one wystąpić do sądu o nakaz zapłaty i przejść całą procedurę prawną.
- W obecnym stanie prawnym zamawiający, czyli GDDKiA, nie ma możliwości uregulowania należności wykonawcy wobec usługodawców Poldimu. Rozumiejąc trudną sytuację usługodawców i mając na uwadze sprawny przebieg budowy, GDDKiA Oddział w Krakowie stara się pomóc w znalezieniu możliwości prawnych, które pozwolą na zaspokojenie roszczeń - podkreśliła przedstawicielka krakowskiego oddziału GDDKiA.
.png)
Kiepura napisał(a):Wkrótce...
.png)
weldon napisał(a):adamk3 napisał(a):ty skorzystałeś - a te tysiące skrzywdzonych ludzi...
No, odosobniony w tym, zdaje się, nie jestem
Domyślam się, że ty zrezygnujesz z korzystania z tego, co powstało na tej ludzkiej krzywdzie?
.png)
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):Za usterki odpowiedzialny jest niesolidny wykonawca
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.