Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 21.02.2012 18:48

weldon napisał(a):
Po prostu, o ironio, taki przykład, dlaczego nie zależy mi na tym, żeby na Narodowym odbywały się mecze piłkarskie.
Jest tyle fajnych dyscyplin, w których odnosimy sukcesy ... :lol:

Mnie w zasadzie również już nie zależy na tym, żeby tam były jakieś mecze.

Ale wracając do tematu. To chodzisz do pubu czy nie. Bo się gubię co sądzić. :D
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 21.02.2012 18:54

Zależy z kim ... ;)

Na pewno nie na piwo :)
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 21.02.2012 19:24

weldon napisał(a):Zależy z kim ... ;)

Na pewno nie na piwo :)

Do pubu i nie na piwo. 8O

Podwójnie podejrzany. :D
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 21.02.2012 19:39

A wiesz, że to już ktoś mi mówił ostatnio ... :D

Cóż, jak widzisz, kibic ze mnie byłby marny ;)
bonar
Cromaniak

Postnapisał(a) bonar » 21.02.2012 20:22

weldon napisał(a):Na pewno nie na piwo :)

Browary dodają do piwa żółć bydlęcą zamiast chmielu

"Drogim składnikiem jest chmiel, który daje goryczkę, ale zamiast niego można dodać sproszkowaną żółć bydlęcą, która też nadaje gorzki smak i żółty kolor"

W pubie czy w domu przed telewizorem,

fuj, żółć w piwie?
arkona
Cromaniak

Postnapisał(a) arkona » 22.02.2012 17:53

weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 22.02.2012 18:28

Kurde :roll: A mówiła mama, żeby się uczyć, a nie piłkę kopać ;)

To, to pryszcz. Dziś facet wrzucił do wpłatomatu makulaturę wartą 1,5 miliona euro.

Ten to miał łeb.

A ja mam uraz do zbierania makulatury, bo mi za komuny kazali ją znosić do szkoły :/

Pozdrawiam :)
Manga
Cromaniak

Postnapisał(a) Manga » 22.02.2012 21:33

Kiepura napisał(a):
weldon napisał(a):Zaraz tam samochody ...

Jak zwykle wszyscy czepiają się biednych kibiców i, za przeproszeniem, członków PZPN:

"Podejrzany jest synem znanego adwokata, byłego rzecznika dyscypliny PZPN - podało w poniedziałek radio RMF FM. Ojciec mężczyzny został zatrzymany razem z Gromosławem Czempińskim w sprawie korupcji przy prywatyzacji Stoenu."

Już bidaka wypuścili, bo powiedział ... że to nie on 8)

:D

Ale pitolisz :D

Jaka szkoda, że go pod kibiców podpiąć nie można było. :twisted:

Syna adwokata podłączać nie muszą.
Przedstawia się jako:

http://jacektomczak.salon24.pl/

Rocznik89 Prawicowiec,kibic Legii Warszawa

A tutaj to chyba w legijnej koszulce ;)
http://jacyna89.blog.onet.pl/
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 22.02.2012 22:54

Powszechny alkoholizm wśród kobiet w Rudzie Śląskiej.

Bo jak jedna może to pewnie wszystkie są alkoholiczki. Zwłaszcza jak dorosną. Dlatego dobrze, że nie ma Euro w Chorzowie.

Bo zabrakło holenderskich trenerów, którzy uczą jak unikać patologii.

:D
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 23.02.2012 07:15

Kiepura napisał(a):Powszechny alkoholizm wśród kobiet w Rudzie Śląskiej.

Bo jak jedna może to pewnie wszystkie są alkoholiczki.

Oj, Kiepura, Kiepura ...

A co to ma do rzeczy?

Jeżeli Koło Gospodyń Miejskich w Rudzie Śląskim, wraz z klubami w całej Polsce, od czasu do czasu robi sobie ustawki, łazi po mieście, szczy po kątach, szprajuje zabytki i drąc mordę biega z łowickimi kieckami owiniętymi dookoła szyi po Starówce przy okazji organizowanych co tydzień dożynek, to i owszem, jakąś opinie sobie mogę wyrobić o tych klubach i tych kobitkach.

Jeżeli znasz historię, a znasz pewnie, to wiesz, że temat zabawy zapałkami w Warszawie jest dość śliski i robienie sobie reklamy poprzez obrazki płonącego miasta wpisuje się w ten cykl zaborczo-okupacyjny, który za punkt honoru postawił sobie palenie nie tylko całych dzielnic, ale również całego miasta, jaki ich mieszkańców.

Dziwnym trafem w takie zabawy wpisuje się nie środowisko miłośników historii czy filmu, ale wciąż, tak, jak przy tych ostatnich incydentach, wpisują się w to ludzie związani z piłka nożną - w tym, konkretnym przypadku, nie tylko kibic, ale również członek władz piłkarskich, zdaje się Legii, były członek władz PZPN.

Mi i moim znajomym się to jakoś nie zdarza, żeby o nas w gazetach pisali, a jeżeli już, to raczej w odmiennym znaczeniu.

Dziś Warszawa jest z lekka zdegustowana tym, że facet, nie dość, że recydywista, nie dość, że, jak się okazuje, zna jednego ze świadków, zarejestrowany przez monitoring i na którego są mocne dowody, ot tak, zostaje wypuszczony na wolność - nawet prokurator i policja protestują, ze względu na możliwość mataczenia, jak to ujęli w w tym dokumencie, protestującym przeciwko takiej decyzji sądu.

A czy ja wyciągam jakieś wnioski o kibicach w oparciu o jakiś pojedynczy incydent, opisany w gazecie?

Nie, wyciągam je na podstawie stale opisywanych incydentów i własnych doświadczeń, które nauczyły mnie nie poruszać się po Warszawie w czasie meczy piłkarskich oraz omijać te imprezy szerokim łukiem.

Niedługo będzie studniówka, a potem zacznę - nareszcie - odmierzać czas do końca tego całego Euro.
Manga
Cromaniak

Postnapisał(a) Manga » 23.02.2012 09:03

Nie tak dawno tymczasowo aresztowano kibola-legionistę -patriotę(zreszta później skazanego prawomocnym wyrokiem) i było niedobrze.Nawet senator i posłanka protestowali wtedy.
Teraz kibola-legionistę- prawicowca nie aresztowali i tez nie dobrze.
I jak tu zrobić by było dobrze? ;)
Zresztą sama nie wiem...może to tylko był taki patriotyczny zryw,by zmniejszyc korki w W-wie podczas Euro 2012?
Zawsze to kilkanascie aut mniej na ulicach stolicy. ;)

Abstrahując juz od tego,że nawet w Portugalii nie pozwalają naszym kibicom pamiatek sportowych kupować.
Ostatnio edytowano 23.02.2012 09:28 przez Manga, łącznie edytowano 1 raz
Manga
Cromaniak

Postnapisał(a) Manga » 23.02.2012 09:12

weldon napisał(a): Dziś facet wrzucił do wpłatomatu makulaturę wartą 1,5 miliona euro.

Ten to miał łeb.

Chroń lasy -zbieraj makulaturę!
Patriota po prostu .
Za 1,5 mln euro to musi ładnych kilkaset hektarów starodrzewia uratował;)

weldon napisał(a):
A ja mam uraz do zbierania makulatury, bo mi za komuny kazali ją znosić do szkoły :/

Gdybyś wtedy nie nosił,to dzisiaj mógłbyś sobie w CV wpisać walkę z komuną.
A tak-przepadło.
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 23.02.2012 09:31

Mam gdzieś legitymacje TPPR (w przenośni i dosłownie ;)) z pierwszej klasy podstawówki
oraz książeczkę SKO, więc i tak przepadło z tą martyrologia.

Żebym nie wiem w kogo i czym rzucał, to mi to Towarzystwo do końca życia może być wypominane ;)

Acha. I ja z tych, co się bukw sowieckich uczyli, więc jak dziś odczytuje napisy cyrylicą bez problemu i na głos,
to od razu zaliczam się do grona podejrzanych :)
franko
Cromaniak

Postnapisał(a) franko » 23.02.2012 09:57

weldon napisał(a):Mam gdzieś legitymacje TPPR (w przenośni i dosłownie ;)) z pierwszej klasy podstawówki
oraz książeczkę SKO, więc i tak przepadło z tą martyrologia.

Żebym nie wiem w kogo i czym rzucał, to mi to Towarzystwo do końca życia może być wypominane ;)

Acha. I ja z tych, co się bukw sowieckich uczyli, więc jak dziś odczytuje napisy cyrylicą bez problemu i na głos,
to od razu zaliczam się do grona podejrzanych :)

Cyrylica bardzo przydaje się na Płw. Bałkańskim!!!
Ciekawe ilu forumowiczów ją zna??
PZDR.
realista2
Cromaniak

Postnapisał(a) realista2 » 23.02.2012 10:06

Rzygać się już chce od tych kiboli. Otwórzcie nowy temat o kibolach i tam się wyżywajcie, a ten temat i temat o udziale naszych drużyn w pucharach zostawcie tym których interesuje piłka nożna.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :) - strona 77
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone