Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pilnie poszukiwany pokój/ Split, Makarska okolice/

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
madiqa
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) madiqa » 24.06.2011 11:06

Poszukuję pokoju dla 7 osób/w tym jednego dziecka/ w terminie od 6 do 13 /lub 7 do 14/ sierpnia. Przeglądałam już tematy dotyczące kwater na forum, wysłałam kilka maili, niestety nie znalazłam nic wolnego w poszukiwanym terminie. Być może ktoś z Was mógłby podać mi jakieś namiary na miejsce,gdzie są szanse na wolny termin. Będę bardzo wdzięczna. ps. zastanawiam się też nad wyjazdem w ciemno, jak oceniacie szanse na znalezienie czegoś na miejscu? Pozdrawiam adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl/
Idziol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idziol » 24.06.2011 11:15

Jak zawsze jedziemy w ciemno, tym razem w 8 osób na przełomie lipca i sierpnia i nie boimy się o kwaterę, byliśmy już kilka razy w Cro i za każdym razem znajdowaliśmy apartament w nie więcej niż 2 godziny.
madiqa
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) madiqa » 24.06.2011 11:43

Dziękuję za odpowiedź. Mam jeszcze kilka pytań: jak wyglądają ceny tam na miejscu, znajdziemy coś w granicach do ok. 110 euro za dobę dla 7 osób? w jaki sposób szukaliście kwater, znasz może jakieś biuro w Splicie lub okolicach pośredniczące w załatwianiu noclegów ?
Karol099
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karol099 » 24.06.2011 13:18

Ja mam kwaterę w Makarskiej 3 sypialnie, pokój dzienny z aneksem kuchennym, 2 łazienki taras, najlepsza lokalizacja - Maslinarska i płacimy 76 euro ale jedziemy na początku lipca, więc myślę ,że w sierpniu spokojnie znajdziecie apartament - jedzcie w ciemno !

Ja rezerwowałem dużo wcześniej i żeby znaleźć interesujący mnie apartament wysłałem ponad 200 maili :)
Idziol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idziol » 24.06.2011 15:41

madiqa napisał(a):Dziękuję za odpowiedź. Mam jeszcze kilka pytań: jak wyglądają ceny tam na miejscu, znajdziemy coś w granicach do ok. 110 euro za dobę dla 7 osób? w jaki sposób szukaliście kwater, znasz może jakieś biuro w Splicie lub okolicach pośredniczące w załatwianiu noclegów ?

Tylko raz korzystaliśmy z biuro pośredniczącego na wyspie Krk, ale lepiej poszukać samemu, kilka euro w kieszeni. Często ludzie oferujący wolne kwatery stoją przy drogach z napisem sobe co znaczy pokój, więc można skorzystać z ich oferty my natomiast zazwyczaj obieraliśmy odpowiadającą nam lokalizację blisko do centrum i plaży i wchodziliśmy do pierwszych lepszych apartamentów gdzie był gospodarz i pytaliśmy się o wolne pokoje, nawet gdy nie miał nic w tym momencie to dzwonił do sąsiadów pytał i zawsze coś nam znalazł :) trudno jest dostać 1 duży apartament dla wszystkich, raz połowa naszej grupy mieszkała w 1 apartamencie a druga w sąsiednim gdyż nie było miejsc dla wszystkich, ale to zdarzyło się jak wspomniałem tylko raz. Cena 110 euro jest realna. My chcemy przeznaczyć maksymalnie 20 euro za osobę.
madiqa
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) madiqa » 24.06.2011 15:43

Karol zazdroszczę, pomysł z wyjazdem pojawił się dosłownie kilka dni temu dlatego o wcześniejszej rezerwacji nie było nawet mowy.
Jak nic nie znajdziemy zostanie nam wyjazd w ciemno/choć ciężko będzie przekonać resztę grupy, wolą wiedzieć gdzie jadą/
Idziol dziękuję, coraz bardziej jestem za opcją "w ciemno";p
życzę miłego popołudnia
Karol099
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karol099 » 24.06.2011 18:01

Ciężko znaleźć coś sensownego w kilka dni ( zazwyczaj Chorwaci dość opieszale odpowiadają na maile - zwłaszcza Ci którzy nie trudnią się tym w pełni profesjonalnie ,a to oni mają dużo lepsze ceny niż Ci którzy maja Kuće molochy gdzie mieszka po 10 - 20 rodzin :) )

Sprawdź

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

madiqa
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) madiqa » 24.06.2011 19:31

Karol dziękuję :)
Idziol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idziol » 24.06.2011 23:07

madiqa napisał(a):Karol dziękuję :)

mimo to, że mógłbym zarezerwować sobie jakiś lokal to i tak wolę jechać w ciemno :)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 25.06.2011 07:03

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone