Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 10.05.2014 15:43

realista2 napisał(a):Wychylenie ciała nie ma znaczenia, o spalonym decyduje położenie stóp.

8O :lool:

A ja głupi myślałem, że o spalonym decyduje położenie każdej części ciała, którą można zdobyć bramkę.
Mniejsza z tym.

dario7 napisał(a):Jakiś miesiąc temu polemizowałem z Kiepurą o zajechaniu przez Smudę zawodników Wisły. Wówczas napisałem, że tego w Warszawie nie było widać. Po dzisiejszym meczu znów powtórzę: to nie Smuda zajeździł piłkarzy tylko brak jest jego zawodnikom jakości i serca. Nie ma takiej mozliwości, aby zawodnikom starczyło sił tylko na 15 minut meczu. Gdyby to były ostatnie minuty to przyznałbym rację.

W Warszawie nie widziałeś ? No popatrz. A wiesz, że Warszawa to nie koniec świata. Wiesz, że są inne mecze. Oglądasz namiętnie mecze Wisły ?
Wiesz, ze w tamtym meczu na drugą połowę z Waszej strony wyszła grupa zadufanych w sobie frajerów, którzy myśleli, że wystarczy wyjść i po sprawie. Podobnie jak Pogoń w zeszłym tygodniu.

Smuda zajeździł ten zespół w przygotowaniach. To jest standard u niego na wiosnę. Powtarza się w każdej drużynie. To kompletny dyletant w tych sprawach. Brak motoryki i siły. To widać we wszystkich meczach i kilka przebłysków nie zmieni postaci rzeczy.

Co do wczorajszego meczu to wygraliście, bo byliście wczoraj lepsi.
Natomiast wygraliście wysoko z dwóch powodów.
Nasza para stoperów to nawet nie drugi zestaw tylko trzeci. (Pierwszy i drugi garnitur - kontuzje). Dwóch zawodników na poziomie pierwszej ligi (i to nie topu), z których pierwszy grał drugi mecz od roku, a drugi grał pierwszy mecz od nie pamiętam kiedy.
No, ale to już zmartwienie Wisły nie Wasze.
Drugi powód to taki, że Wasi wyszli zmobilizowani (to raczej rzadkość u Was, u nas ostatnio zresztą też) by zmazać frajerstwo z poprzedniego meczu.

weldon napisał(a):
slapol napisał(a):Za to w linku podesłanym przez Weldona napisano, że pierwsza taka w PL-u :)

A dokładnie:
Czegoś takiego chyba jeszcze w Polsce nie widzieliśmy.
:lol:

A dokładnie.

Kibice z Żylety na mecz z Wisła przygotowali niesamowitą oprawę, która została podwieszona do sufitu. Czegoś takiego chyba jeszcze w Polsce nie widzieliśmy

Ładna manipulacja z Twojej strony. :D

Sven napisał(a):to u nas raczej by był pocisk na kopaczy i trenera a nie szukanie wymówek....

cytat który wrzuciłem znakomicie oddaje nastroje w Poznaniu...
nie czepiacie się Rumaka i kopaczy za przegrane tylko szukacie winy w sędziach...

Nie musicie. Od tego macie całą masę dziennikarzy i działaczy. OD zawsze.

Z innych czasów z innej galaktyki ale wcale nie tak dawno.

Wisła dostaje za dużo karnych (bo ich napastnicy byli za szybcy).
Akcja usłużnych gazet centralnych i przez długi czas można spokojnie faulować Żurawskiego w polu karnym.

Zbliża się mecz Wisła Legia. Usłużni dziennikarze Cana(L)+ wynajdują, używając jakiegoś powiększenia na kamerze, że Boguski kogoś kopnął bez piłki. W ciągu czterech dni zbiera się K(L) (zupełnie nie praktykowane wówczas), bez wysłuchania Boguskiego dają mu dyskwalifikację na dwa mecze. Oczywiście z rygorem natychmiastowej wykonalności. No bo pierwszy mecz to mecz z Legią.

A jak afera była we wszystkich mediach afera jak Żurawski nazwał sędziego Żyro krętaczem a Mijailovic wprost powiedział kto mu płaci. A gdzie ten Żyro teraz. Nie siedzi przypadkiem ?

Nie chce mi się wypisywać dalej.
Dlatego możecie strugać wariata i udawać arbitrum elegantorum. Niby, że jesteście poza tym, lepsi niż inni.
Bo czarną robotę za Was odwala kto inny.
A w obronie Lecha, który teraz z Wami konkuruje, nikt nic nie napisze. Kibice muszą go bronić sami.
Taka jest między Wami a resztą różnica.

A na końcu z uśmiechem cynika powiesz. "Jarzębak, no cóż pomylił się."
arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 10.05.2014 15:55

Kiepura napisał(a):Nota bene, tych opraw podwieszanych od roku 2008 było tak dużo, że się znudziły. :roll:

O widzę, ze Slapol też zauważył :D

Pierwsze podwieszane oprawy to robił GKS Katowice na swoim blaszoku i to było grubo przed 2008 rokiem
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 10.05.2014 16:06

Podwieszone "Skrajna mentalność to nasza specjalność". 2006 rok. /Lech - ŁKS/

Obrazek
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 10.05.2014 16:08

W sumie to jak widać dziennikarze pier*olą jak potłuczeni. :)
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 10.05.2014 16:44

arkona napisał(a):
Kiepura napisał(a):Nota bene, tych opraw podwieszanych od roku 2008 było tak dużo, że się znudziły. :roll:

Pierwsze podwieszane oprawy to robił GKS Katowice na swoim blaszoku i to było grubo przed 2008 rokiem

Oczywiście, bo mieli dach. :D Może zabrzmiało to nieściśle, ale chodziło mi o stadion Wisły.
U nas dach pojawił się w 2006 roku i odnosiłem się do naszych opraw.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.05.2014 16:54

Kompromitacja Krakowa :roll: 8O

L-W 5:0
C-P 1:5

Dobrze, że chociaż "pasy" honorowego gola strzeli :wink:
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 10.05.2014 17:00

To Piast strzelił. :) W doliczonym czasie..
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.05.2014 17:07

razpol napisał(a):To Piast strzelił. :) W doliczonym czasie..

Nie oglądałem końcówki kompromitacji - dobrze, że Piast strzelił szóstą bramkę :wink:
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 10.05.2014 17:09

Rozstrzelali się jak nigdy i do tego nie skończyli na swojej bramce.. ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.05.2014 00:33

Kiepura napisał(a):
arkona napisał(a):

Oczywiście, bo mieli dach. :D Może zabrzmiało to nieściśle, ale chodziło mi o stadion Wisły.
U nas dach pojawił się w 2006 roku i odnosiłem się do naszych opraw.

Podwieszana oprawa na meczu z Zagłębiem:

Obrazek

Trochę wcześniej podwieszona niż w Wawie :wink: ...ale takiej w PL-u dotychczas nie widziano, bo w Wawie podwiesili do....cyt. "sufitu" :roll: :lool:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 11.05.2014 06:38

Kiepura napisał(a):
weldon napisał(a):
slapol napisał(a):Za to w linku podesłanym przez Weldona napisano, że pierwsza taka w PL-u :)

A dokładnie:

A dokładnie.

Kibice z Żylety na mecz z Wisła przygotowali niesamowitą oprawę, która została podwieszona do sufitu. Czegoś takiego chyba jeszcze w Polsce nie widzieliśmy

Rozwiniesz czemu brak informacji o podwieszeniu do sufitu jest z mojej strony manipulacją? :?
Nadal kontekst jest taki, że autor wcześniej podobnej nie widział, a nie, że była w PL po raz pierwszy zastosowana, jak sugerował Slapol.

W ogóle nie kumam całej dyskusji - po prostu była świetna i tyle. Cieszy, że zrobili to na mecz z Wisłą, bo świadczy to dobrze o kibicach, że w ten sposób uszanowali przeciwnika.
Pewnie zaraz ktoś napisze, że chcieli wiślaków zdemotywować i pokazać kto tu rządzi - jak widać po wyniku, to im się udało :D

A spalony był, nie był - i tak dokopali Wiśle strasznie ;)
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 11.05.2014 08:17

weldon napisał(a):
Kiepura napisał(a):
weldon napisał(a):

A dokładnie:

A dokładnie.

Rozwiniesz czemu brak informacji o podwieszeniu do sufitu jest z mojej strony manipulacją? :?

Czegoś takiego chyba jeszcze w Polsce nie widzieliśmy

versus Twoja interpretacja

autor wcześniej podobnej nie widział

Autor "My z Bożej Łaski" :D

Tam jest jasny kontekst dwóch zdań i liczba mnoga.
Kontekst tych dwóch zdań jest jasny i całkowicie czytelny.
My, ogół nie widzieliśmy. Nie ma nic o autorze, redakcji, jest ogół. Innymi słowy skoro nie widzieliśmy w Polsce to tego w Polsce nie było.

A manipulacja polega na wycięciu zdania, bez którego przekaz staje się nieczytelny.

weldon napisał(a):W ogóle nie kumam całej dyskusji - po prostu była świetna i tyle.

My nie dyskutujemy o oprawie, która była dobra, ale bez szału (wystarczy chociaż porównać z odjechaną oprawą Śląska).
My dyskutujemy o zakłamywaniu rzeczywistości i megalomanii.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.05.2014 12:58

Oprawa w Bradford -29 lat temu(56 ofiar)

weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 11.05.2014 13:26

Kiepura napisał(a):A manipulacja polega na wycięciu zdania, bez którego przekaz staje się nieczytelny.

Kiepura, zdanie, całe, masz w podanym linku - każdy może sobie, również ty, je przeczytać. Ani go nie zmieniałem, ani nie przeinaczałem, ani nie ukrywałem.

Pokaż mi natomiast, gdzie tam jest napisane to, co Slapol napisał, a potem wrócimy do słowa "manipulacja".

Kiepura napisał(a):My dyskutujemy o zakłamywaniu rzeczywistości i megalomanii.

Niby że kibice przygotowując te oprawy to zakłamańcy i megalomani? 8O
A co masz do tej oprawy Śląska czy Katowic?

Fajna sprawa. Inna, niż stadionówka i wymaga współpracy całej masy ludzi.
Mi się tam podoba i żadnej megalomanii w tym nie widzę.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 11.05.2014 16:11

weldon napisał(a):
Kiepura napisał(a):A manipulacja polega na wycięciu zdania, bez którego przekaz staje się nieczytelny.

Kiepura, zdanie, całe, masz w podanym linku - każdy może sobie, również ty, je przeczytać. Ani go nie zmieniałem, ani nie przeinaczałem, ani nie ukrywałem.

Pokaż mi natomiast, gdzie tam jest napisane to, co Slapol napisał, a potem wrócimy do słowa "manipulacja".

Kiepura napisał(a):My dyskutujemy o zakłamywaniu rzeczywistości i megalomanii.

Niby że kibice przygotowując te oprawy to zakłamańcy i megalomani? 8O
A co masz do tej oprawy Śląska czy Katowic?

Fajna sprawa. Inna, niż stadionówka i wymaga współpracy całej masy ludzi.
Mi się tam podoba i żadnej megalomanii w tym nie widzę.

Łomatkojedyna. Dwa zdania, ty wycinasz jedno i udajesz, że się nic stało.
Dwa zdania, wymowa jednoznaczna. Wszyscy rozumieją, tylko Ty udajesz, że znaczą co innego.

Megalomania i zakłamywanie rzeczywistości dotyczy dziennikarzy, działaczy itd. A nie opraw i tych którzy je tworzą.
W tym przypadku dziennikarza, któremu wydaje się, że Warszawa to pępek świata i jak tam coś powstało to jest to na pewno pierwsze, najlepsze itd.
Inna sprawa, że ani on pierwszy ani ostatni taki warszawski dziennikarz.

Odwracaj kota ogonem dalej. :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone