Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 29.05.2014 10:57

Wygląda na to, że szpaler zrobiła co najwyżej jakaś babeczka, sędzia techniczny i grupka seniorów.. ;)

Obrazek

Szacunku i pokłonu dla rywali chyba zatem w stolicy nie stwierdzono... :/

Pytanie zatem.. Czy to już tradycja?

- Trzy lata temu szpaleru nie było.
- Dwa lata temu był przymusowy.
- W tym roku zniesiono przymus.

Czy niezrobienie szpaleru będzie wbrew tradycji?
arb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arb » 29.05.2014 12:47

razpol napisał(a):Szacunku i pokłonu dla rywali chyba zatem w stolicy nie stwierdzono... :/

Ty antywarszawski kompleksiarzu, jak śmiałeś znajdować to zdjęcie w sieci... :devil: :papa:
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 29.05.2014 13:24

No cóż.. Ciekaw byłem skąd się biorą tego typu hasła:

dario7 napisał(a):Apel - Panowie z Poznania
(po ostatnich plotkach na temat braku szpaleru na ostatnim meczu kolejki na Ł3) postarajcie się zadziałać aby jednak ten szpaler Wasi piłkarze wykonali. Brak takiego szpaleru będzie podsycaniem antypatii regionalnej, małostkowości i kompleksów antywarszawskich. Niech piłkarze z Poznania nie robią wstydu całej Wielkopolsce, niech spojrzą jak zachowały się inne kluby. Jak oni potrafili docenić trud, pot i umiejętności zwycięzców ligi. Szpaler taki jest gestem szacunku jednego sportowca w stosunku do drugiego.

dario7 napisał(a):Jeśli szacunek, pokłon dla rywala jest pierdołą to .......
jakoś inni to inaczej rozumieją.

Okazuje się, że łatwiej wymagać od kogoś niż od siebie. O mniemaniu o sobie nie wspominając ("...małostkowości i kompleksów antywarszawskich...").

Cóż, od siebie dodam, że tak jak już pisałem szpaler mimo wszystko mogliby zrobić, aczkolwiek okazuje się, że to tradycja, która miała miejsce tylko dwa razy (gdy Legia była mistrzem). ;)
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 29.05.2014 14:11

Jednak macie kompleks.
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 29.05.2014 14:16

Ha, ha, ha. Ciekaw żem z czego to wywnioskowałeś, jeśli zwracasz się między innymi do mnie..
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 29.05.2014 15:40

razpol napisał(a):Wygląda na to, że szpaler zrobiła co najwyżej jakaś babeczka, sędzia techniczny i grupka seniorów.. ;)

Obrazek

Tydzień później inna warszawska drużyna...

Obrazek

Szpaler byłby elegancki, ale przymusu nie ma.
Domaganie się szpaleru w świetle powyższego jest nieeleganckie.
Opowieści o kompleksach, szkoda gadać :roll: :lol:

To pisałem ja, krakowski kompleksiarz :mrgreen:

A w ogóle to po co grać tą ostatnią kolejkę 8O
Reforma zupełnie się nie udała
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 29.05.2014 17:09

Uderz w warszawskie drzwi, a Kiepura się odezwie..
ale jak zawsze z właściwą sobie klasą.
Wracając do rzeczy, tak ciut łopatologicznie. Decyzja drużyny!!!!, wcześniejsze zapowiedzi w prasie, całe to bicie piany wokół szpaleru, zupełnie nic nie znaczącego, choć eleganckiego gestu to jest właśnie kompleks w czystej postaci dotyczący zarówno drużyny jak i kibiców którzy w tym biorą udział.
Piszecie, że Legia wymigała się od szpaleru kilka lat temu. No to żeby nie było niedomówień.
Jeśli tak było to zachowali się poniżej godności i zwyczajnie wstydzę się tego.

Mam jeszcze dalej pisać dlaczego kompleks...?

a reforma nieudana to fakt.
arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 29.05.2014 18:20

realista2 napisał(a):Uderz w warszawskie drzwi, a Kiepura się odezwie..
ale jak zawsze z właściwą sobie klasą.
Wracając do rzeczy, tak ciut łopatologicznie. Decyzja drużyny!!!!, wcześniejsze zapowiedzi w prasie, całe to bicie piany wokół szpaleru, zupełnie nic nie znaczącego, choć eleganckiego gestu to jest właśnie kompleks w czystej postaci dotyczący zarówno drużyny jak i kibiców którzy w tym biorą udział.
Piszecie, że Legia wymigała się od szpaleru kilka lat temu. No to żeby nie było niedomówień.
Jeśli tak było to zachowali się poniżej godności i zwyczajnie wstydzę się tego.

Mam jeszcze dalej pisać dlaczego kompleks...?

To w takim razie kompleks kogo lub czego mieli legioniści, że nie chcieli zrobić szpaleru? Dziwnym trafem drużynę jako kapitan wyprowadzał, jak widać na zdjęciu, Radović, który teraz pierwszy po gazetach szpaleru się domaga.

a reforma nieudana to fakt.

Trudno oceniać reformę po jednym sezonie.
arb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arb » 29.05.2014 19:07

realista2 napisał(a): Decyzja drużyny!!!!, wcześniejsze zapowiedzi w prasie, całe to bicie piany wokół szpaleru, zupełnie nic nie znaczącego, choć eleganckiego gestu to jest właśnie kompleks w czystej postaci dotyczący zarówno drużyny jak i kibiców którzy w tym biorą udział.

Jedynymi osobami które biły pianę o to byli warszawscy dziennikarze i prawdziwi legioniści jak Be(L)eszczyński.
Pozostała część Polski ma to zwyczajnie w dupie (prześledź sobie które medium rozpoczęło i którzy ludzie jako jedyni pisali o tym). Kolejny durny zwyczaj z zachodu, to wszystko.
Nie ma się czego wstydzić. Zamiast skupiać się na bzdurach módlmy się lepiej aby niedzielny mecz stanął na wysokości zadania i abyśmy obejrzeli wspaniałe piłkarskie widowisko mistrza z wicemistrzem Polski. To jest ważniejsze niż jakieś tam szpalery...
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 29.05.2014 19:23

realista daj już spokój z tymi kompleksami. Nudne to już jest.

Dla mnie sprawa jest prosta.
Ja się nie dziwię Lechowi. Pomijając stosunki na linii...
Jakby zrobili szpaler następnego dnia i następnego i na następnego we wszystkich telewizjach, gazetach, portalach internetowych wisiałby zdjęcia z tego szpaleru. O profilach facebookowych gimnazjalistów z Zambrowa nie wspominam nawet.
Dlaczego piłkarze Lecha mieliby to robić ?

Podziękujcie dziennikarzom, ze nie można Was traktować normalnie.

Wierz mi szpaler to nic, coś czego w ogóle się nie pamięta.
To co robi wrażenie i się pamięta to feta na murawie stadionu :

Obrazek
GSM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GSM » 29.05.2014 20:48

Łoł,ale macie problemy :D
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 29.05.2014 21:21

No jeden człeniu ze stolicy ma takowe.. :)
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 29.05.2014 22:25

Pomijając powyższe rozkminy czy ktoś może zweryfikować rozmach oprawy Pogoni Szczecin, o której było dość głośno przed meczem? Ze zdziwieniem patrzę na jakąś prostą sektorówkę, której rozmiary przebijano spokojnie dekadę temu i się zastanawiam czy widziałem to co było zapowiedziane, czy jednak mnie coś ominęło?? :-|
arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 29.05.2014 22:55

razpol napisał(a):Pomijając powyższe rozkminy czy ktoś może zweryfikować rozmach oprawy Pogoni Szczecin, o której było dość głośno przed meczem? Ze zdziwieniem patrzę na jakąś prostą sektorówkę, której rozmiary przebijano spokojnie dekadę temu i się zastanawiam czy widziałem to co było zapowiedziane, czy jednak mnie coś ominęło?? :-|

To odpowiedz sobie na pytanie ile było w Polsce, dekadę temu, stadionów większych niż ten w Szczecinie? To pozwoli określić kto w ogóle mógł potencjalnie zrobić większą sektorówkę.
Teraz wymiary tej sektorówki 141 metrów długości i 30 metrów szerokości. Teraz Twoja kolej przypomnij gdzie widziałeś większe i to 10 lat temu?
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 30.05.2014 07:20

Kiepura napisał(a):

Podziękujcie dziennikarzom, ze nie można Was traktować normalnie.

Kiepura,
tak z ciekwości, co miał autor na myśli :?: 8O
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone